اخبار سلامت

نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان/گوشت دام را تا24ساعت نخورید

در مصاحبه ای با خبرنگار اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، محمد زینلی ، با اشاره به ورود عید سعید غوربان ، بر لزوم بهداشت برای ذبح کردن دامها تأکید کرد و گفت: “درخواست ما تهیه دام از مراکز مجاز و مصوب توسط سازمان دامپزشکی است.” زمینه های مجاز تأمین دام در شهرها و مناطق مختلف واضح است و مردم می توانند به این مراکز بروند و تحت نظارت دامپزشکان سینی بخرند.

وی افزود: “اگر ذبح به صورت ناسالم در خانه ها انجام شود ، احتمال بیماری هایی مانند تب خونریزی کنگو کریمه وجود دارد.” این بیماری ویروسی بیش از دو دهه در کشور ما شناسایی شده است و یکی از بیماری های بومی است.

رئیس گروه حیوانات به بیماریهای انسانی در مورد تب کنگو کریمه توضیح داد: علت اصلی انتقال بیماری کنه ای به نام “هیالوما” است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. این کنه روی بدن حیوان و خونریزی قرار می گیرد. تله ای که به این کنه آلوده شده است ممکن است ویروس کنگو کریمه یا CCHF را به همراه داشته باشد ، در حالی که علائم خاصی از این بیماری در تله وجود ندارد. در زمان ذبح ، ترشحات ، خون و بافتهای آلوده به ویروس می تواند منجر به انتقال ویروس به انسان شود.

این مقام هشدار داد: “اگر این ترشحات از طریق چشم ، مخاط یا زخمهای روی پوست وارد بدن شوند ، می تواند باعث تب خونریزی کنگو کریمه شود.” قصاب ها و افرادی که ذبح می شوند یا در دست خود زخمی می شوند در معرض خطر بیشتری هستند.

زینلی تکرار کرد: “به همه توصیه می شود که دام را از مراکز معتبر بخرند و دام را در همان مراکز ذبح کنند.” افرادی که تله را ذبح می کنند باید در هنگام ذبح از محافظت شخصی مانند ماسک ، دستکش ، عینک و هود استفاده کنند. توصیه می کنیم کشتار فقط در مراکز مجاز انجام شود.

رئیس گروه بیماری های وزارت بهداشت ، با تأکید بر اینکه گوشت تازه نباید بلافاصله پس از کشتار مصرف شود ، گفت: گوشت حیوانات ذبح شده باید حداقل 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا pH و pH و اسیدی شدن گوشت از بین برود. بعد از این مدت ، گوشت قابل استفاده خواهد بود.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا