نکات اصلی تغذیه ای برای پیشگیری و درمان کم خونی و کمبود آهن

کم خونی یکی از مشکلاتی است که بر همه جنبه های زندگی افراد تأثیر می گذارد و در جلوگیری از کم خونی آهن و کمبود آهن بسیار مهم است. غذاهای حیوانات ، از جمله گوشت قرمز ، مرغ و ماهی ، از جمله منابعی هستند که به راحتی توسط بدن جذب می شوند و می توانند نیازهای روزانه را برآورده کنند و غذاهای گیاهی مانند عدس ، لوبیا و اسفناج از جمله منابع غنی آهن هستند.
یکی از مؤثرترین راه های تقویت جذب آهن ، افزودن غذاهای ویتامین C به وعده های غذایی و مصرف موادی مانند پرتقال ، گوجه فرنگی و فلفل زنگ به همراه غذاهای حاوی آهن سبزیجات می تواند در افزایش جذب این ماده مغذی تأثیر خوبی داشته باشد و توصیه می شود در همان زمان استفاده شود.
مردم باید در نظر داشته باشند که برخی از غذاها یا نوشیدنی ها باعث کاهش جذب آهن می شوند ، مانند تانن های موجود در چای و قهوه یا فیتات در غلات کامل و حبوبات می توانند مستقیماً جذب آهن را محدود کنند و توصیه می شود حداقل دو ساعت پس از وعده های غذایی مصرف کنید تا اثرات منفی آنها کاهش یابد.
کدام غذاها جذب آهن را افزایش می دهند؟ / تأثیر مصرف چای و قهوه بر جذب آهن
سید مورتزا صفوی ، دکترای علوم تغذیه وی در مصاحبه ای با گزارشگر ایمانا ، با بیان اینکه اسید سیتریکولار و ویتامین C باعث افزایش جذب آهن می شود ، گفت: مصرف خربزه ، مصرف خربزه رفتنانبه ، گلابی ، طالبی ، گل کلم ، سبزیجات ، آب پرتقال ، لیموهای شیرین ، سیب و آناناس می تواند میزان جذب آهن در بدن را افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: هویج ، کدو تنبل و کلم نیز می تواند جذب آهن را افزایش دهد ، و افزود که به منظور افزایش میزان جذب آهن در بدن ، از محصولات تخمیر شده مانند سس سویا نیز می توان استفاده کرد و توصیه می شود که افراد مصرف غذاهای غنی از آهن و غذاهای ویتامین C را در نظر بگیرند.
یک دکتر علوم تغذیه گفت: گنجاندن گوشت قرمز ، ماهی یا مرغ در رژیم غذایی نیز توصیه می شود: مردم باید از چای یا قهوه با غذا یا بلافاصله پس از غذا جلوگیری کنند ، زیرا این باعث کاهش جذب آهن از غذا می شود.
مشکلات دستگاه گوارش باعث کاهش جذب آهن / نیاز به قرص آهن در دوران بارداری می شود
صفوید گفت: اگر افراد دارای بیماری های دستگاه گوارش مانند یبوست باشند ، باید این بیماری ها را برای افزایش جذب آهن درمان کنند ، و افزود: “اقدامات برای حل مشکلات ناشی از کم خونی کمبود آهن توصیه می شود و افراد باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه کنند.”
وی گفت: مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه در جلوگیری و بازیابی کم خونی بسیار مفید است و می گوید: خشک مانند انواع توت های خشک ، انجیر خشک و کشمش منابع خوبی از آهن و استفاده از غلات و لوبیا های جوانه زده ، شستشو و ضد عفونی سبزیجات و آب و آب و آب و آب است.
یک دکتر علوم تغذیه گفت: مصرف یک قرص آهن برای مادران باردار از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان توصیه می شود.
در شرایطی مانند بارداری یا شیردهی که در آن بدن نیاز به آهن دارد ، ممکن است مکمل های آهن مورد نیاز باشد و لازم به ذکر است که این مکمل ها باید با نظر پزشک برای جلوگیری از عوارض احتمالی و استفاده صحیح از آن استفاده شوند.
تنوع در رژیم غذایی نقش مهمی در تأمین نیازهای غذایی و مصرف غذاهایی مانند سبزیجات برگ سبز تیره ، غلات کامل ، آجیل و حبوبات به همراه منابع پروتئینی نه تنها به جلوگیری از کم خونی کمک می کند ، بلکه سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز فراهم می کند و این همچنین می تواند به بهبود سلامتی کمک کند.
گروه های آسیب پذیر مانند کودکان ، نوجوانان ، زنان در سن فرزندآوری و افراد مسن بیشتر مستعد کم خونی هستند که توصیه می شود به طور مرتب رژیم غذایی غنی از آهن و وضعیت سلامتی آنها داشته باشند و کار با یک متخصص تغذیه و آزمایش منظم می تواند نقش مهمی در جلوگیری از کم خونی داشته باشد.