سلامت خانواده

نکات اصلی تغذیه ای برای پیشگیری و درمان کم خونی و کمبود آهن

کم خونی یکی از مشکلاتی است که بر همه جنبه های زندگی افراد تأثیر می گذارد و در جلوگیری از کم خونی آهن و کمبود آهن بسیار مهم است. غذاهای حیوانات ، از جمله گوشت قرمز ، مرغ و ماهی ، از جمله منابعی هستند که به راحتی توسط بدن جذب می شوند و می توانند نیازهای روزانه را برآورده کنند و غذاهای گیاهی مانند عدس ، لوبیا و اسفناج از جمله منابع غنی آهن هستند.

یکی از مؤثرترین راه های تقویت جذب آهن ، افزودن غذاهای ویتامین C به وعده های غذایی و مصرف موادی مانند پرتقال ، گوجه فرنگی و فلفل زنگ به همراه غذاهای حاوی آهن سبزیجات می تواند در افزایش جذب این ماده مغذی تأثیر خوبی داشته باشد و توصیه می شود در همان زمان استفاده شود.

مردم باید در نظر داشته باشند که برخی از غذاها یا نوشیدنی ها باعث کاهش جذب آهن می شوند ، مانند تانن های موجود در چای و قهوه یا فیتات در غلات کامل و حبوبات می توانند مستقیماً جذب آهن را محدود کنند و توصیه می شود حداقل دو ساعت پس از وعده های غذایی مصرف کنید تا اثرات منفی آنها کاهش یابد.

کدام غذاها جذب آهن را افزایش می دهند؟ / تأثیر مصرف چای و قهوه بر جذب آهن

سید مورتزا صفوی ، دکترای علوم تغذیه وی در مصاحبه ای با گزارشگر ایمانا ، با بیان اینکه اسید سیتریکولار و ویتامین C باعث افزایش جذب آهن می شود ، گفت: مصرف خربزه ، مصرف خربزه رفتنانبه ، گلابی ، طالبی ، گل کلم ، سبزیجات ، آب پرتقال ، لیموهای شیرین ، سیب و آناناس می تواند میزان جذب آهن در بدن را افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: هویج ، کدو تنبل و کلم نیز می تواند جذب آهن را افزایش دهد ، و افزود که به منظور افزایش میزان جذب آهن در بدن ، از محصولات تخمیر شده مانند سس سویا نیز می توان استفاده کرد و توصیه می شود که افراد مصرف غذاهای غنی از آهن و غذاهای ویتامین C را در نظر بگیرند.

یک دکتر علوم تغذیه گفت: گنجاندن گوشت قرمز ، ماهی یا مرغ در رژیم غذایی نیز توصیه می شود: مردم باید از چای یا قهوه با غذا یا بلافاصله پس از غذا جلوگیری کنند ، زیرا این باعث کاهش جذب آهن از غذا می شود.

مشکلات دستگاه گوارش باعث کاهش جذب آهن / نیاز به قرص آهن در دوران بارداری می شود

صفوید گفت: اگر افراد دارای بیماری های دستگاه گوارش مانند یبوست باشند ، باید این بیماری ها را برای افزایش جذب آهن درمان کنند ، و افزود: “اقدامات برای حل مشکلات ناشی از کم خونی کمبود آهن توصیه می شود و افراد باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه کنند.”

وی گفت: مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه در جلوگیری و بازیابی کم خونی بسیار مفید است و می گوید: خشک مانند انواع توت های خشک ، انجیر خشک و کشمش منابع خوبی از آهن و استفاده از غلات و لوبیا های جوانه زده ، شستشو و ضد عفونی سبزیجات و آب و آب و آب و آب است.

یک دکتر علوم تغذیه گفت: مصرف یک قرص آهن برای مادران باردار از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان توصیه می شود.

نکات اصلی تغذیه ای برای پیشگیری و درمان کم خونی و کمبود آهن

در شرایطی مانند بارداری یا شیردهی که در آن بدن نیاز به آهن دارد ، ممکن است مکمل های آهن مورد نیاز باشد و لازم به ذکر است که این مکمل ها باید با نظر پزشک برای جلوگیری از عوارض احتمالی و استفاده صحیح از آن استفاده شوند.

تنوع در رژیم غذایی نقش مهمی در تأمین نیازهای غذایی و مصرف غذاهایی مانند سبزیجات برگ سبز تیره ، غلات کامل ، آجیل و حبوبات به همراه منابع پروتئینی نه تنها به جلوگیری از کم خونی کمک می کند ، بلکه سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز فراهم می کند و این همچنین می تواند به بهبود سلامتی کمک کند.

گروه های آسیب پذیر مانند کودکان ، نوجوانان ، زنان در سن فرزندآوری و افراد مسن بیشتر مستعد کم خونی هستند که توصیه می شود به طور مرتب رژیم غذایی غنی از آهن و وضعیت سلامتی آنها داشته باشند و کار با یک متخصص تغذیه و آزمایش منظم می تواند نقش مهمی در جلوگیری از کم خونی داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا