نوک پیکان خشونت علیه پرستاران در بیمارستان ها – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو، یکی از چالش های نظام سلامت در حوزه نیروی انسانی خشونت علیه کادر درمانی است که متاسفانه در سال های اخیر شاهد افزایش این خشونت ها اعم از کلامی و فیزیکی بوده ایم و پرونده های قضایی نیز در این زمینه بوده است. در این خصوص تشکیل و پیگیری شد.
محمدرضا مقدم رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر با عنوان این مطلب گفت: خشونت علیه پرستاران در بیمارستان ها افزایش یافته است. متأسفانه در کشور فرهنگ غلطی وجود دارد که می گویند اگر فلانی در بیمارستان شورش نکند، کار شروع نمی شود. این موضوع یکی از دلایل افزایش خشونت علیه کادر درمانی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش خشونت نسبت به کادر درمانی، نحوه برخورد با متخلفان است. اگر قوه قضائیه با برخی از این افراد برخورد کند، هیچکس جرات اعمال خشونت علیه کادر درمان را نخواهد داشت، پس می توان امیدوار بود که خشونت علیه کادر درمان کاهش یابد.
مقدم افزود: در سال های گذشته ماموران نیروی انتظامی در بیمارستان ها مستقر بودند. فردی که پلیس را در بیمارستان می دید، خشم خود را تا حد زیادی کنترل می کرد و حضور نیروی انتظامی بازدارنده بود. امروزه به دلیل عدم حضور ماموران پلیس در مراکز درمانی، وقوع خشونت در این گونه مراکز افزایش یافته است.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر افزود: متاسفانه هر روز شاهد درگیری های مختلف در بیمارستان های ابهر هستیم و همین موضوع کادر درمان را با مشکل و نگرانی مواجه کرده است.
در همین حال احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: خشونت علیه پرستاران و کادر درمانی یکی از معضلات مهم نظام سلامت است که باید برای رفع آن اقدامات اساسی صورت گیرد. سازمان نظام پرستاری این موضوع را از طریق قوه قضائیه و سایر نهادهای مسئول پیگیری می کند.
وی افزود: طی یک سال گذشته بیش از 70 درصد پرستاران با خشونت کلامی و فیزیکی مواجه شدند. متاسفانه این روزها شاهد اخبار زیادی در مورد خشونت علیه کادر درمانی هستیم. بیمارستان ها و مراکز درمانی باید مکانی امن برای ارائه خدمات باشند.
نجاتیان ادامه داد: به نظر می رسد برای جلوگیری از خشونت علیه کادر درمانی باید در سه محور پیگیری شود. ما از دادستانی کشور، فرمانده نیروی انتظامی و وزارت بهداشت درخواست کردیم که پلیس باید در بیمارستان ها مستقر شود. وجود و حضور پلیس در کاهش خشونت علیه کادر پزشکی بسیار کمک کننده است.
به نظر می رسد در حالی که نیروهای پرستاری در کشور با انواع مشکلات، رفتارهای خشونت آمیز دست و پنجه نرم می کنند. آمیز از نظر شفاهی و فیزیکی علیه آنها می تواند شرایط را برای پرستاران تغییر دهد. کار را سخت تر کرده و در نتیجه شاهد خروج پرستاران از بیمارستان ها و مراکز درمانی خواهیم بود. بنابراین وزارت بهداشت نباید اجازه دهد چنین اتفاقات ناگواری در مراکز درمانی رخ دهد که منجر به ترک شغل پرسنل پرستاری شود.