نوشیدنی هایی که کبد شما را چرب می کند
به گزارش خبرآنلاین ایسنا، نتایج این مطالعه حاکی از آن است که مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش می دهد و شامل داده های 136277 شرکت کننده بدون سابقه بیماری کبدی و تاثیر نوشیدنی های شیرین شده است. افزودن شکر، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص بر ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی متمرکز شده است.
در این مطالعه مقطعی، بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از شاخص کبد چرب با امتیاز کمتر و مساوی 60 تعریف شد که نشان دهنده وجود بیماری است.
محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و از رگرسیون خطر متناسب کاکس برای تحلیل طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیرهای وابسته باینری مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده می شود.
یافته ها نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص همگی با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند.
احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که این نوشیدنی ها را نمی نوشیدند نسبت به افرادی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته می نوشیدند به طور قابل توجهی بیشتر بود.
مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. از طرفی مصرف آب میوه خالص با این بیماری رابطه ضعیفی دارد.
علاوه بر این، این مطالعه شرکت کنندگان را به مدت 10 سال و دو ماه دنبال کرد و در طی آن 1043 مورد بیماری کبد چرب غیرالکلی در بیمارستان ثبت شد.
مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی در سطوح یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته به ترتیب با افزایش 22 و 35 درصدی خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری کبد چرب غیر الکلی همراه بود.
نتایج این تحقیق روند نگران کننده ای را نشان می دهد که نشان می دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی های مصنوعی شیرین ممکن است در ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی نقش داشته باشد.
یافته های این تحقیق در مجله Endocrine Practice منتشر شد.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین