نوشیدنی شیرین یا رژیم غذایی ؛ کدام یک بهتر است؟

طبق یک مطالعه جدید ، مصرف فقط یک قوطی شیرین شده با شکر یا شیرین کننده های مصنوعی در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد مرتبط با MASLD (MASLD) را افزایش دهد.
این مطالعه ، که در کنفرانس گوارش اروپا در برلین ارائه شده است ، بیش از یک دهه برای بیش از 6000 شرکت کننده انگلیسی که در ابتدا هیچ بیماری کبد نداشته اند ، دنبال کرده است.
مصرف نوشیدنی های آنها به طور مداوم از طریق پرسشنامه های تغذیه ای روزانه ثبت می شد. در طی این ده سال ، 4 شرکت کننده دچار MASLD شدند و 4 نفر در اثر بیماری های مرتبط با کبد درگذشتند.
نتایج این مطالعه نشان داد که نوشیدنی های شیرین شده قند (SSB) خطر MASLD را 5 ٪ افزایش می دهد ، در حالی که نوشیدنی های کم یا بدون قند (LNSSSBS) خطر را تا 5 ٪ افزایش می دهد.
نوشیدنی های مصنوعی شیرین همچنین با احتمال بالاتر مرگ در اثر بیماری کبد همراه بود.
آنچه شما باید در مورد MASLD بدانید
MASLD ، که قبلاً به عنوان “بیماری کبد چرب غیر الکلی” شناخته می شد ، هنگامی اتفاق می افتد که چربی در کبد جمع می شود و ممکن است باعث التهاب (هپاتیت) ، درد ، خستگی و بی اشتهایی شود.
اکنون به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل بیماری های قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 و مشکلات کلیه شناخته می شود.
براساس یک مطالعه جامع در سال 2 ، تخمین زده می شود که 5 ٪ از جمعیت جهان دارای MASLD هستند – افزایش 2 درصدی در مقایسه با 5 سال گذشته.
“ل لیو ، نویسنده اصلی این مطالعه ، گفت:” شکر ، نوشیدنی های قند مدتهاست که زیر ذره بین است و گزینه های رژیم غذایی آنها اغلب به عنوان گزینه های سالم تر شناخته می شوند. ” “با این حال ، هر دو نوع نوشیدنی بسیار مصرف شده و تأثیر آنها بر سلامت کبد هنوز درک نشده است.”
وی گفت: “مطالعه ما نشان می دهد که نوشیدنی های کم یا غیر مقیم حتی به مقادیر کم MASLD ، مانند قوطی در روز مرتبط است.” این یافته ها حس مشترک بی ضرر این نوشیدنی ها را به چالش می کشد و نشان می دهد که تأثیر آنها بر رژیم غذایی و سلامت کبد باید تجدید نظر شود ، به ویژه با توجه به اینکه MASLD به یک مشکل بهداشت جهانی تبدیل شده است. ”
نوشیدنی های شیرین چگونه به کبد آسیب می رسانند؟
محققان دقیقاً نشان داده اند که چگونه این نوشیدنی ها به کبد آسیب می رسانند.
آقای لیو گفت: “سطح بالای قند در نوشیدنی های شیرین شده به سرعت قند خون و انسولین را افزایش می دهد ، وزن خود را افزایش می دهد و میزان اسید اوریک را افزایش می دهد.” “همه این عوامل به جمع آوری چربی در کبد کمک می کنند.”
وی در مورد تأثیر نوشیدنی های کم یا بدون قند گفت: “این نوشیدنی ها ممکن است با تغییر میکروبیوم های روده ، اختلال در سیری ، افزایش میل و حتی تحریک ترشح انسولین ، بر سلامت کبد تأثیر بگذارد.”
سرانجام ، این مطالعه توصیه می کند که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد ، آب باید نوشیدنی های شیرین شده (چه با شکر و چه قند مصنوعی) را جایگزین کند ، وزن سالم خود را حفظ کند ، به طور منظم ورزش کند و یک رژیم متعادل را حفظ کند.
آقای لیو افزود: “آب آشامیدنی هنوز بهترین گزینه است ، زیرا بار متابولیکی ایجاد نمی کند ، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند و بدن را با هیدراته نگه می دارد.”
۲۲۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین