نمک پنهان ؛ قاتل ساکت در سران ایرانی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

آژانس خبری مهر ، گروه استانی- Marjan Seif اوددینپاسخ: میزان مصرف نمک متعادل در مواردی مانند خواب ، حفظ تعادل قند خون ، جلوگیری از از بین رفتن بزاق در هنگام خواب ، جذب مواد مغذی ، جلوگیری از گرفتگی عضلات ، کمک به عملکرد صحیح سلولهای عصبی و تشکیل استخوان ، اما باید به خاطر داشت که هنگام دریافت سدیم بالا ، بدن فشار خون بیشتری را حفظ می کند و این یکی است.
نمک پنهان در غذا
در مکالمه ای با خبرنگار مهر ، ریاض ، متخصص قلب و عروق ، در مورد اثرات مصرف نمک پنهان گفت: نمک پنهان در غذاهای فرآوری شده ، نان ، کره ، پنیر ، محصولات گوشتی ، غذاهای کنسرو ، سس ها ، سوپ های آماده ، غذاهای یخ زده و حتی برخی از غذاهای فرروزدن.
وی افزود: این نمک ها سهم زیادی در مصرف روزانه سدیم دارند و متأسفانه مصرف روزانه ما در این غذاها بسیار بیش از حد مصرف سدیم است که عنصر اصلی نمک است ، عامل اصلی فشار خون بالا است که باعث بیماری قلبی عروقی ، سکته مغزی و نارسایی قلبی می شود. “
وی افزود: مصرف بیش از حد غذاهایی که در آن نمک پنهان می شود ، دفع کلسیم از ادرار را افزایش می دهد ، که منجر به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان ، فشار بر کلیه ها ، به ویژه در سالمندان و افراد مبتلا به بیماری اساسی می شود.
وی با تأکید بر وجود نمکهای پنهان در مواد غذایی ، وی با تأکید بر برداشتن نمک از میز و اضافه کردن آن به غذاها و هشدار داد: افزایش خطر مرگ زودرس یکی از پیامدهای افزودن نمک به غذا است ، حتی کوتاه بعد از پخت و پز ، که می تواند خطر مرگ زودرس را افزایش دهد.
عباس علی غایور نجفابادی ، یکی دیگر از متخصصان بیماری قلبی عروقی ، کاهش مصرف نمک را توصیه کرد ، به خصوص اضافه کردن نمک به غذاهای آماده ، به ویژه قلبی عروقی.
وی افزود: محصولات نان و نان سهم اصلی مصرف سدیم در بسیاری از کشورها را دارند ، بنابراین باید از استفاده از نمک برای غذاهای ترکیبی جلوگیری شود.
وی به گسترش عمر دستگاه اشاره کرد: غذاهای آماده مانند سوپ های آماده ، سس ها ، گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس ، سوسیس و غذاهای یخ زده از جمله غذاهایی هستند که بیشترین نمک را در غذاها پنهان می کنند.
غور نجف آبادی ادامه داد: محصولات لبنی ، ادویه جات ترشی جات و چاشنی مانند سس کچاپ ، سس سویا ، سالاد سالاد ، صبحانه آماده ذرت خم شدنپنکیک برای سایر غذاهایی که نمک پنهان دارند آماده است.
این متخصص نیز مانند سایر متخصصان ، مهمترین روش برای کاهش نمک پنهان و نمک را به عنوان “خرید هوشمند” و مطالعه برچسب های مواد غذایی و انتخاب مواردی به نام “Salt -Salt” یا “بدون نمک” توصیف کرد.
وی با اشاره به کاهش استفاده از غذاهای آماده ، اصلاح دستور العمل های پخت خانه ، استفاده از نمک کمتر ، جایگزینی طعم های طبیعی مانند لیمو ، سبزیجات معطر و سرکه به عنوان راه هایی برای کاهش نمک پنهان در مواد غذایی.
غایور نجفابادی گفت که سازمان های غیردولتی در این زمینه فعال هستند و افزود: در سالهای اخیر ، افزایش آگاهی عمومی ، کمپین های آموزشی و برچسب زدن به رنگ در برخی از بسته بندی های غذایی در ایران یافت شده است ، اما برنامه های طولانی مدت به عنوان یک اصل سلامتی و آشپزی نیاز به مصرف نمک متعادل دارند.
مصرف نمک در ایران و جهان
سازمان بهداشت جهانی دارای نمک کمتر از 2 گرم در روز است (کمتر از یک قاشق مربا مربا سریع) در حالی که میانگین دریافت نمک در ایران حدود 0.5 تا 5 گرم در روز است و در پی مصرف نمک هند است.
نمک پنهان بهداشت عمومی را در ایران و سراسر جهان تهدید می کند. مصرف نمک فراتر از سطح جهانی ، به ویژه از مسیر غذاهای آماده ، نان و محصولات فرآوری شده ، چالش اصلی بسیاری از کشورها از جمله ایران است.
سیاست های ملی ، آموزش عمومی و اصلاحات در صنایع غذایی برای کاهش مصرف نمک پنهان ضروری است.