بهداشت و درمان

نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود

احمد اسماعیلزاده ، مدیر دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ، گفت: “شعار امسال بر سلامت کودکان و زنان باردار متمرکز است.”

وی افزود: یافته های جدیدترین نظارت بر وضعیت تغذیه ای ید نشان می دهد که میزان مصرف ید در زنان باردار در کشور بسیار مطلوب نیست و در مرز ید و ید در زنان باردار باعث عدم هوش در کودک می شود و علاوه بر اختلالات رشد ، خطر سقط جنین را نیز افزایش می دهد.

وی گفت: تأمین کافی ید در همه گروه ها به ویژه زنان باردار ضروری است ، گفت: طبق یافته های نظارت ملی اخیر به جز چندین استان ، وضعیت ید در زنان باردار مطلوب نیست و اگر این کار ادامه یابد ، هوش نسل های آینده را کاهش می دهد.

مدیر دفتر انجمن تغذیه و آموزش پزشکی گفت: “خوشبختانه ما هنوز به مرحله آسیب نرسیده ایم ، اما در مرز هشدار دهنده هستیم.” یکی از مکان های تأمین ید در کشور ید تصفیه شده است. نمک از دهه 1960 با ید غنی شده است ، برنامه غنی سازی نمک موفقیت آمیز بوده است و ما یک مدل بوده ایم.

اسماعیلزاده گفت: نمک دریایی و تبلیغات نمک صورتی باعث شده است که مردم از نمک های رنگی استفاده کنند و این منجر به کاهش ید در بدن می شود. نمک های رنگی غالباً ناشناخته و حاوی فلزات سنگین هستند که سرطان زا هستند. نمک های رنگی مجوز ندارند. فلزات سنگین موجود در این نمک ها به راحتی از جفت عبور می کنند و باعث عقب ماندگی ذهنی جنین می شوند.

مدیر کل دفتر تغذیه وزارت بهداشت و آموزش پزشکی گفت: ید نقش مهمی در تکامل جنین دارد و کمبود آن باعث کم کاری تیروئید در نوزادان می شود و باعث سقط جنین می شود. زنان باردار از نمک ید تصفیه شده استفاده می کنند و به هیچ وجه از نمک های رنگی استفاده نمی کنند.

اسماعیلزاده در ادامه در مصاحبه با رادیو گفت: وزارت بهداشت و آموزش پزشکی نظارت دارد ، اما هموطنان ، هر کجا که دریا و نمک های رنگارنگ را می دیدند ، به مقامات ذیربط اطلاع می دهند. سنگهای نمکی و نمک های دریایی حاوی فلزات سنگین هستند که باید در کارخانه های نمکی تصفیه و ید شوند. مردم به فضای مجازی برای معجزه نمک دریا و رنگ اعتماد ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا