بهداشت و درمان

نمک خوری چه خطراتی دارد

به گفته وبدا ، عبدالرسزا نوروزی گفت که نمک یکی از مهمترین غذاهایی است که روزانه دریافت می شود ، افزود: “نمک ، در حالی که اثرات فیزیولوژیکی مفیدی دارد ، می تواند مشکلات جدی و مهمترین مشکلی را ایجاد کند که نمک در دسته بیماری های غیر واگیر است.”

وی گفت: “علاوه بر نمک ، اختلالات وزن نیز عوامل مهمی در این بیماری ها هستند ، اما نمک در این زمینه از اهمیت بیشتری برخوردار است.” مصرف بیش از حد نمک می تواند باعث ایجاد مشکلات استخوان ، از جمله پوکی استخوان ، به ویژه در افرادی که به دلیل بیماری های اساسی یا برخی از داروها در معرض این مشکل هستند ، ایجاد کند.

این متخصص تغذیه گفت: “مصرف بیش از حد نمک روند پوکی استخوان را تسریع می کند.” در سالهای اخیر ، مشخص شده است که میزان مصرف نمک زیاد با برخی از سرطان ها از جمله سرطان معده همراه است ، بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از موثرترین راه های جلوگیری از این سرطان ها است.

نوروزی به منابع مصرف نمک اشاره کرد و اظهار داشت: “نمکی که دریافت می کنیم از دو منبع اصلی است.” بیشتر آن به عنوان نمک پنهان است و از طریق غذاهای فرآوری شده وارد بدن می شود. یک فرد تهانی به طور متوسط ​​حدود 2 گرم نمک از طریق نان مصرف می کند که در صورت شور بودن نان تا 5 گرم در روز افزایش می یابد.

وی افزود: استاندارد نمک موجود در ماست در حدود یک گرم در هر 2 میلی لیتر است و بنابراین یک بطری 2 میلی لیتر حدود 2 گرم نمک دارد. مقدار توصیه شده نمک در حال حاضر حدود 2 گرم در روز و فقط سه گرم نان و ماست است.

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: مطالعات تاریخی نشان می دهد که تا حدود 5 سال پیش ، مصرف نمک بسیار کمتر بود. معاینه اسکلت افرادی که 5 تا 5 سال پیش زندگی می کردند نشان می دهد که میزان نمک آنها کمتر از 2 گرم در روز بوده و حتی در 5 سال گذشته ، مصرف متوسط ​​حدود 1 تا 2.5 گرم در روز گزارش شده است.

نوروز گفت: “مهمترین علت مضر نمک سدیم است و سدیم در این نمک ها با نمک های معمولی تفاوتی ندارد.” این نمک ها با قیمت های بالا فروخته می شوند اما از نظر سلامتی هیچ مزیتی ندارند.

وی گفت: تغییرات شیوه زندگی و غذاهای فرآوری شده افزایش قابل توجهی در میزان نمک افزایش یافته است ، و افزود: سفره های سفره باید از بین بروند و غذاهایی که نمک بالایی دارند ، مانند نان ، باید از مراکز استفاده کنند که از نمک کمتری استفاده می کنند. در نان های با کیفیت پایین ، معمولاً نمک بیشتری برای بهبود کیفیت اضافه می شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به مطالعه ای که در یکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد ، گفت: “مصرف نمک در کارکنان دانشگاه 5 ٪ بیشتر از متوسط ​​نمک دریافت در بین مردم تهران بود.” از آنجا که غذای کارکنان و بیشتر بیماران در یک مکان متمرکز شده اند ، کنترل میزان نمک مصرف شده در این مراکز بسیار امکان پذیر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا