سلامت خانواده

نقش مایعات و محصولات لبنی در افزایش شیر مادر – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

زهرا سوهرابی ، عضو انجمن تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و خدمات درمانی ، گفت که در سالهای اخیر شاهد کاهش تمایل مادران به شیردهی هستیم و افزود: فواید بسیاری از شیر مادر برای کودک و سلامت خود به احتمال زیاد به این موضوع توجه می کند.

آغوز ؛ هدیه مادر به سلامتی کودک خود ، با اشاره به اینکه شیر مادر ، به ویژه در شش ماه اول تولد ، می تواند تمام نیازهای کودک را برای رشد و سلامت فراهم کند ، و افزود که به ویژه اولین شیردهی بعد از زایمان ، معروف به “آغوز” ، می تواند الکترولیت ها و نوزادان مفیدی در سلامت کودک و پوست سالم او داشته باشد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به یافته های علمی در مورد اثربخشی رنگ آمیزی در کولیک نوزادان ، دفع بهتر مدفوع و کاهش وزن اشاره کرد ، که باعث شده پزشکان از کودک با آغوش تغذیه کنند.

سهرابی همچنین نوع پروتئین موجود در شیر مادر را به عنوان یک نوع “weir” توصیف کرد ، که قابل هضم تر است و ادامه دارد: ترکیبات موجود در شیر مادر همچنین به جذب منابع مانند آهن در بدن کودک کمک می کند و بدن وی را در برابر بیماری ها بسیار مصون می کند ، به خصوص اختلالاتی مانند اسهال و آلرژی.

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، نتایج مطالعات علمی در مورد اثربخشی شیردهی در کاهش خطر بیماری های مزمن در بزرگسالی را به عنوان عامل دیگری که مادران باید از آن آگاه باشند ، ذکر کرد. شیردهی به کودک ؛ به گفته استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، علاوه بر حمایت از مادر با کمک شیر نوزاد خود ، نقش این روند در سلامت مادر یکی دیگر از عوامل دیگر در افزایش تمایل مادر برای جلوگیری از سایر سرطان ها مانند تحقیقات است.

سهرابی گفت یکی از موارد نگران کننده برای مادران در روند شیردهی ، حجم کم شیر مادر است و توصیه می شود: افزایش مایعات و لبنیات. منابع پروتئینی کافی شامل پروتئین های حیوانی مانند گوشت ، مرغ و ماهی و پروتئین های گیاهی مانند عدس و لوبیای مونگ است. همچنین ، مصرف آجیل مانند بادام نیز می تواند در افزایش شیر مادر مؤثر باشد و این نگرانی را از بین ببرد.

در بخش دیگری از صحبت های خود ، وی گفت که غذاهایی مانند سیر و پیاز باعث تغییر بوی شیر و مصرف مواد مغذی نیز می شود که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کولیک در کودک شود.

توصیه برای جلوگیری از کافئین در هنگام شیردهی به یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، مصرف کافئین نیز که مستقیماً روی شیر مادر تأثیر می گذارد ، نامیده می شود و از مادران خواسته می شود تا در هنگام شیردهی ، استفاده از نوشیدنی های حاوی کافئین را کاهش دهند.

مصرف بیماری های خاص ، داروهای هورمونی مانند تیروئید یا داروهای شیمی درمانی ، موارد دیگری بود که این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان مواردی که باید در هنگام شیردهی مورد بررسی قرار گیرد ، ذکر شده است.

سهرابی تأکید کرد: با توجه به اهمیت بالای شیردهی در افزایش ایمنی کودک در برابر بیماری ها ، توصیه می شود که در 6 ماه اول تولد ، شیردهی اختصاصی ارائه شود و حداقل برای سه ماه شیردهی ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا