نقش حفاظتی چای و قهوه در برابر سرطانها
بررسی شواهد جدید نشان می دهد که مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان های دهان، گلو و سر و گردن مرتبط است.
یوان چین امی لی، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست از دانشگاه یوتا، گفت: حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی دارد.
به گفته محققان، سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در سراسر جهان است که تنها در سال 2020 حدود 745000 مورد جدید و 364000 مرگ و میر داشته است.
برای این مطالعه، محققان داده های 14 مطالعه قبلی را که شامل بیش از 9500 فرد مبتلا به سرطان سر و گردن و نزدیک به 16000 فرد سالم بود، جمع آوری کردند.
آنها دریافتند افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز می نوشند، در مقایسه با افرادی که مصرف نمی کنند:
• احتمال ابتلا به سرطان سر و گردن 17 درصد کمتر است
• 30 درصد احتمال ابتلا به سرطان دهان کمتر است
• احتمال سرطان گلو ۲۲ درصد کمتر است
محققان دریافتند که نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز با 41 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس، نوعی سرطان که در پشت گلو رخ میدهد، مرتبط است. نوشیدن چای احتمال ابتلا به این سرطان را تا 29 درصد کاهش داد.
و به نظر نمی رسد کافئین تنها عامل کاهش این خطرات باشد، زیرا نتایج نشان می دهد که نوشیدن قهوه بدون کافئین با 25 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان مرتبط است.
محققان افزودند، مطالعات قبلی نشان داده است که نوشیدن قهوه فعالیت بیولوژیکی را که می تواند باعث سرطان شود، سرکوب می کند.
محققان دریافتند نوشیدن یک فنجان چای یا کمتر در روز خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را تا 9 درصد کاهش می دهد.
با این حال، این مقاله بیان می کند که بیش از 1 فنجان چای در روز با 38 درصد بیشتر احتمال ابتلا به سرطان گلو مرتبط است.
این افزایش خطر ممکن است به دلیل این واقعیت باشد که چای باعث رفلاکس اسید در انسان می شود. رفلاکس با خطر بالاتر سرطان گلو مرتبط است.
لی گفت: «این یافتهها نیاز به دادههای بیشتر و مطالعات بیشتر در مورد اثرات قهوه و چای بر کاهش خطر سرطان را تأیید میکند.