نسخه غذایی طب سنتی برای مادران باردار
به گزارش سلامت جو به نقل از جام جم، مصرف برخی مواد غذایی مانند سیب، انار، کشمش در طب سنتی به مادران باردار توصیه می شود. گفته می شود سیب از جنین محافظت می کند و حالت تهوع در دوران بارداری را کاهش می دهد. به طور معمول به مادران باردار توصیه می شود از مصرف غذاهای سنگین، بسیار مرطوب و دیر هضم خودداری کنند.
در طب جدید ذکر شده است که در دوران بارداری حرکات دستگاه گوارش و قدرت هضم کاهش می یابد و حرکت غذا در دستگاه گوارش کند می شود; بنابراین باید غذاهایی بخورید که هضم آنها آسان باشد. در طب سنتی بر این موضوع تاکید شده و مصرف غذاهای زود هضم مانند گوشت بره، نان سوخاری و … توصیه شده است.
برای تنظیم مزاج استفاده از غذاهای مقوی مانند آبگوشت ساده حاوی مرغ، ادویه های تند، سبزیجات و سوپ چرب توصیه می شود و پرهیز از پرخوری در پیشگیری از یبوست موثر است. از مسهل های کم خطر مثل تمبرهندی، گل کند، شیرکشت و نارنگی با گلاب بهتر است. در دوران بارداری از حبوباتی مانند نخود، لوبیا و کنجد استفاده و اجتناب کنید. همچنین بهتر است فرد نان تهیه شده از گندم مرغوب و غذاهایی مانند سوپ و بره را جایگزین کند. گل محمدی یکی از بهترین ملین های گیاهی است که علاوه بر اینکه عوارضی ندارد، در حفظ و رشد جنین نیز موثر است.
این گیاه را می توان به صورت مربا یا شربت شکر مصرف کرد و از گلبرگ های آن به عنوان غذا یا چای نیز استفاده می شود. در دوران بارداری باید از خوردن غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم خودداری کنید. از موادی که در واقع سرد هستند، مانند آب یخ، و موادی که بالقوه سرد هستند، یعنی غذا طبیعت سردی دارد، باید اجتناب شود. مادر باردار باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشد. مثلاً در طب سنتی استفاده از فلفل، غذاهای تلخ و تند برای این دوران تجویز نمی شود. همچنین باید از نوشیدن آب و مایعات در وسط غذا و دو ساعت بعد از غذا خودداری کنید.