بارداری

نسخه سلامتی کودک از جنینی پیچیده می‌شود

به گزارش سلامت جو به نقل از همشهری، حتما بارها شنیده اید که می گویند پیشگیری بهترین درمان است. بد نیست بدانید در زمینه پیشگیری تقسیم بندی های خاصی وجود دارد و طلایی ترین دوران به هزار روز طلایی اول معروف است، یعنی ۲۷۰ روزی که جنین در شکم مادر است و ۲ سال اول. اگر این هزار روز را خوب مدیریت کنید، آینده روحی و جسمی فرزندتان را برای همیشه بیمه کرده اید. در این خصوص به گفتار فرشید عابدی، معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت گوش داده ایم. این سازمان در این مدت 2 طرح پیشگیرانه در 2 نقطه از کشور اجرا کرده است که نتایج جالبی داشته است. نکات مطرح شده را با هم مرور می کنیم.

1 در طرحی که در شهرهای کرمان، زهک سیستان و زرند شروع کردیم، هدف ما این بود که هیچ عامل خطری در کودک ایجاد نشود.

2 هدف این است که کودک در 2 سال اول صفحه نمایش (تلویزیون، موبایل، تبلت و …) را تماشا نکند. در 2 تا 5 سالگی نباید بیش از یک ساعت در روز درگیر باشد و بعد از 5 سالگی با اجازه والدین این اجازه را داشته باشد.

ما مطالعه ای انجام دادیم و متوجه شدیم کودکانی که این موارد را رعایت نمی کنند 3 برابر بیشتر از آنهایی که این موارد را رعایت می کنند، اضطراب و افسردگی دارند.

4. در صورت اجرای اقدامات پیشگیرانه در هزار روز طلایی کودک، مصرف آنتی بیوتیک و ویزیت کودک توسط پزشکان و متخصصان کاهش می یابد.

5. در مرحله بعدی پیشگیری تا 8 سالگی برنامه ریزی می کنیم. هدف جلوگیری از آسیب مغزی و روانی و سوء تغذیه کودک در این مرحله است.

6. بزرگترین چالش ما تغییر ذائقه کودکان است. این امر باعث تغییر میکروبیوم روده در این گروه می شود و منجر به ایجاد بیماری های خود ایمنی می شود.

توصیه های آکادمی روانشناسان کودک آمریکا

هر نوع صفحه نمایش برای کودکان زیر 2 سال ممنوع است

در صورت لزوم بین 18 تا 24 ماه فقط برای آموزش از صفحه نمایش استفاده کنید

برای 2 تا 5 سال، یک ساعت در روزهای هفته و 3 ساعت در آخر هفته برای اهداف غیر آموزشی

برای 6 سال به بالا محدودیتی وجود ندارد اما بهتر است فعالیت هایی غیر از آن داشته باشید.

کودک را به خاطر استفاده از صفحه نمایش تنبیه نکنید، بلکه او را تشویق کنید که حرکت کند و بیرون برود.

تهدید بیماری های مزمن

چاقی و کم تحرکی از جمله عوامل مضر در سلامت آینده کودکان است و آنها را در معرض بیماری های مزمنی مانند دیابت قرار می دهد. اکنون نیز کارشناسان می گویند سن فشار خون و دیابت در کشور کاهش یافته است و باید از کم تحرکی و افزایش وزن کودکان جلوگیری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا