سلامت خانواده

نخ به نخ تا سرطان

سیگار کشیدن یکی از مهمترین عوامل خطر برای بیماریهای مزمن و جدی به ویژه سرطان است ، زیرا ترکیبات سمی در دود سیگار به طور مستقیم بر سلولهای بدن تأثیر می گذارد و ساختار طبیعی آنها را خطرناک می کند ، که اغلب منجر به جهش های ژنتیکی و غیر ژنتیکی می شود.

سرطان ریه یکی از مشهورترین بیماری هایی است که مستقیماً با سیگار کشیدن مرتبط است. بیش از 5 ٪ از موارد سرطان ریه در بین افراد سیگاری دیده می شود ، زیرا مواد شیمیایی موجود در دود سیگار باعث اختلال در بافت های حساس ریه می شود و عملکرد طبیعی آنها را مختل می کند و این بیماری معمولاً در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و درصد بهبود آن بسیار کم است.

علاوه بر سرطان ریه ، دخانیات همچنین دلیل افزایش خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش است و سرطانهای مری ، معده ، روده بزرگ و لوزالمعده بیماری هایی هستند که می توانند در اثر سیگار کشیدن طولانی مدت و مواد شیمیایی موجود در دود سیگار ایجاد شوند پس از ورود به سیستم هضم می توانند باعث آسیب سلولی در دستگاه گوارش شوند.

سرطان های دهان ، حنجره و حلق نیز تحت تأثیر سیگار کشیدن قرار می گیرند و دود سیگار مستقیماً در تماس با این مناطق است و سلولهای سالم را تحریک و از بین می برد. این تغییرات می تواند منجر به سلولهای سرطانی در دهان ، زبان ، لثه ، حنجره و حلق شود و بیماران مبتلا به این سرطانها اغلب ایجاد می شوند.

دخانیات مهمترین عامل پیشگیرانه در سرطان است

پوریا آدلی ، هیئت مدیره انجمن علمی عکسبرداری ایران در مصاحبه ای با گزارشگر IMNA ، با بیان اینکه سیگار کشیدن یکی از مخرب ترین عادت هایی است که تأثیرات جبران ناپذیری بر سلامت افراد دارد ، افزود: رفتار فرد و اطرافیان وی صدمات جدی را در معرض دید قرار می دهد و تحقیقات علمی به وضوح نشان می دهد که دخانیات مهمترین عامل در جلوگیری از بیماری است.

وی گفت: دود سیگار حاوی مواد شیمیایی خطرناکی است که بسیاری از آنها دارای خاصیت سرطان زا هستند و افزود: مواد موجود در دود سیگار پس از ورود به بدن باعث ایجاد سلول های غیر طبیعی می شوند و باعث رشد غیرقابل کنترل آنها می شوند و سرطان ریه تنها یکی از پیامدهای سیگار کشیدن و به طور کلی است.

عضو هیئت مدیره عکسبرداری ایران خاطرنشان كرد كه نیکوتین به عنوان ماده اصلی دخانیات نقش مهمی در وابستگی مردم به سیگار دارد ، اظهار داشت: این ترکیب شیمیایی به سرعت وارد جریان خون می شود و حس لذت و آرامش کوتاه را ایجاد می کند. نیکوتین به تنهایی سرطان زا نیست ، اما مواد منتشر شده در فرآیند سوزاندن دخانیات عامل اصلی خطر است.

آیا سیگارهای الکترونیکی جایگزین مناسبی برای سیگارهای سنتی است؟

آدلی گفت که سیگارهای الکترونیکی یکی از گزینه های دیگری است که برخی از افراد به سیگار کشیدن روی می آورند.

وی گفت: “بهبود عملکرد قلب و ریه ، افزایش انرژی و کاهش مشکلات تنفسی از دیگر مزایای سیگار کشیدن است.”

عضو هیئت مدیره عکسبرداری ایران خاطرنشان كرد كه نقش آموزش و آگاهی در كاهش مصرف دخانیات بسیار مهم است ، افزود: اطلاعات در مورد خطرات سیگار و حمایت از افراد در مسیر سیگار می تواند تأثیر بسزایی در سلامت افراد داشته باشد و تشویق زندگی سالم و حمایت اجتماعی ، گامی مهم در كاهش نرخ سرطان های سرطان است.

نخ به نخ تا سرطان

مصرف دخانیات تأثیر مخربی بر عملکرد کلیه ، مثانه و کبد دارد ، که وظیفه تصفیه و از بین بردن سموم از بدن را بر عهده دارد ، اما مواد سمی در سیگار می توانند باعث آسیب سلولی شوند و خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با این اندام ها را افزایش دهند و سرطانهای مثانه و کلیه در بین سیگاری ها شایع تر است.

سیگار کشیدن می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و فرد را در معرض انواع سرطانهای خون مانند لوسمی و لنفوم قرار دهد. این مواد شیمیایی خطرناک باعث جهش ژنتیکی در سلول های خونی می شوند و روند طبیعی تولید سلول های سالم را مختل می کنند و لازم به ذکر است که سرطانهای خون می توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند.

با توجه به خطرات گسترده دخانیات ، استعمال دخانیات بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری های کشنده است و چند سال پس از سیگار کشیدن ، خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با دخانیات بسیار کاهش می یابد و بدن توانایی بازسازی و افزایش آگاهی عمومی را بازیابی می کند ، اجرای سیاست های دقیق اجتماعی و سوء استفاده اجتماعی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا