اخبار سلامت

نان کم سبوس در سفره ایرانی ها/صدور مجوز 100 کارخانه آرد کامل

به گفته خبرنگار اجتماعی Tasnim ، در دنیای امروز ، تغذیه سالم به یکی از اولویت های اصلی بهداشت جوامع تبدیل شده است. یکی از مهمترین مؤلفه های رژیم غذایی روزانه که تأثیر مستقیمی بر سلامت انسان دارد ، نان است. در بسیاری از کشورها ، نان یکی از منابع اصلی کربوهیدرات ها است و در فرهنگ های مختلف به ویژه در ایران جایگاه ویژه ای دارد و قدرت غالب ایرانیان است.

با این حال ، در سالهای اخیر ، به دلایل مختلف ، نوع نان که مصرف می شود بسیار تغییر کرده است. یکی از این تغییرات کاهش استفاده از نان کامل و جایگزینی آن با نان سفید است.

نان کامل ، ساخته شده از آرد گندم کامل ، به دلیل حفظ سبوس و مواد مغذی موجود در آن ، دارای خاصیت غذایی بسیار بالایی است. این نوع نان از نظر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار زیاد است که برای عملکرد مناسب هضم ، حفظ سلامت قلبی عروقی و تنظیم قند خون مفید هستند. مطالعات علمی نشان می دهد که مصرف نان کامل می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان ها کمک کند. فیبر در نان کامل همچنین عملکرد گوارشی ، جلوگیری از یبوست و کنترل وزن را بهبود می بخشد.

با وجود این مقدار سبوس ، آرد این کشور بسیار زیاد است و این امر سلامت جامعه ایران را در معرض خطر قرار داده است.

Bran of Lavash و Taftoon تا 18 ٪ آرد!

دکتر احمد اسماعیلزاده ؛ مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مصاحبه ای با خبرنگار اجتماعی آژانس خبری TASNIM در مورد میزان سبوس در کشور ، طبق نوع نان ، درصد سبوس متفاوت است و در بعضی موارد سبوس تا 22 ٪ گزارش شده است ، اما به دلیل تغییرات جدید در استانداردهای تولید نان ، بالاترین سبوس اکنون 18 ٪ است. این 18 ٪ معمولاً در نان هایی مانند Lavash و Tafton یافت می شود.

وی افزود: “نان کامل نان است که بین 2 تا 6 درصد سبوس دارد.”

مجوز تولید کامل آرد برای 100 کارخانه

مدیر کل وزارت بهداشت بهبود تغذیه همچنین در مورد تعداد کارخانه های تولید کننده آرد کامل گفت: طبق مجوزهای سازمان غذا و دارو ، بیش از 100 مجوز برای تولید آرد کامل صادر شده است که در حال حاضر حدود 70 مورد از این کارخانه ها تولید می کند.

گزارش های غیر ویرایش شده از تعداد نانوایی های پخته شده

اسماعیلزاده در مورد تعداد نانوایی هایی که در حال حاضر آرد کامل را برای عموم فراهم می کنند گفت: بسته به گزارش های مختلف دستگاه های مختلف ، تعداد نانوایی هایی که آرد کامل را برای عموم مردم فراهم می کنند از 200 تا 1400 متفاوت است. برخی از دستگاه ها اعلام کرده اند که 200 نانوایی در حال تولید آرد کامل هستند ، در حالی که برخی دیگر تعداد بیشتری را گزارش کرده اند.

هدف قرار دادن سبوس آرد

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: “وزارت بهداشت به همراه سایر دستگاه ها برنامه ای برای افزایش تولید نان کامل دارد و انتظار می رود تعداد کارخانه های نانوایی را در آینده افزایش دهد.” در پایان سال 1404 ، هدف این است که به تعداد کارخانه های آرد کامل حداقل سه کارخانه آرد کامل در منطقه تحت پوشش هر دانشگاه علوم پزشکی برسد.

وی تأکید کرد: در نظر گرفته شده است که به تدریج آمار سبوس را کاهش داده و در نهایت حداکثر 12 ٪ برسد.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا