سلامت خانواده

میوه پاییزی مفید برای مغز، قلب و قند خون

زینب کامرانی: خرمالو یک میوه خوشمزه پاییزی نارنجی است که به صورت تازه یا پخته شده به عنوان مربا مصرف می شود و به خاطر طعم شیرین و عسلی خود در سراسر جهان شناخته شده است. خرما به عنوان یک کربوهیدرات طبقه بندی می شود که به دلیل داشتن انرژی غنی و محتوای آنتی اکسیدانی می تواند یک مکمل سالم به رژیم غذایی شما باشد. این میوه دو نوع محبوب دارد که عبارتند از:

خرمالو هاچیا قابض های قلبی شکل با منشاء ژاپنی هستند و تا زمانی که کاملا نرسیده اند مصرف نمی شوند زیرا حاوی مواد شیمیایی گیاهی زیادی به نام تانن هستند که طعم تلخ و خشکی به میوه نارس می دهد.

خرمالو فویو یک گونه آمریکایی غیر قابض است که شبیه گوجه فرنگی است. حتی زمانی که این میوه کاملاً نرسیده است، می توانید از آن لذت ببرید. این میوه رنگارنگ نه تنها طعم لذیذی دارد، بلکه کم کالری و سرشار از فیبر است که آن را به غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل می کند.

حقایق تغذیه ای در مورد خرما
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک وعده 168 گرمی خرمالو ژاپنی مواد مغذی زیر را فراهم می کند:
118 کالری
31 گرم کربوهیدرات
21 گرم شکر
6 گرم فیبر
1 گرم پروتئین
0.3 گرم چربی
270 میلی گرم پتاسیم
425 میکروگرم بتاکاروتن

فواید میوه خرمالو
خرمالو حاوی بسیاری از مواد مغذی است که از طرق مختلف برای سلامتی مفید است، از جمله: تامین نیازهای غذایی روزانه.

یک خرمالو ژاپنی ۱۶۸ گرمی، علیرغم اندازه کوچکش، موارد زیر را ارائه می دهد:
26 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز
21 درصد مس
15 درصد ویتامین A
14 درصد ویتامین C
10٪ ویتامین B6
8 درصد ویتامین E
6 درصد پتاسیم

علاوه بر این، خرمالو یک میوه کم چرب و سرشار از قندهای طبیعی است. این میوه منبع انرژی و یکی از منابع عالی فیبر است که برای جلوگیری از افزایش قند خون ضروری است. خرمالو همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های B1 و B2، اسید فولیک، منیزیم و فسفر و طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی از جمله تانن‌ها، فلاونوئیدها و بتاکاروتنوئیدها است که می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن

خرمالو سرشار از فلاونوئیدها است که حاوی آنتی اکسیدان های قوی است و در غلظت های بالایی در پوست و گوشت خرمالو یافت می شود و با کاهش میزان بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و آلزایمر مرتبط است.

همچنین، خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است. یک مطالعه در سال 2015 با شرکت بیش از 37000 نفر نشان داد که افرادی که میزان بتاکاروتن بالایی در رژیم غذایی خود دارند به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

یک بررسی تحقیقاتی در سال 2016 همچنین رژیم های غذایی غنی از بتاکاروتن را با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان ریه و روده بزرگ و بیماری های متابولیک مرتبط دانست.

محافظت از چشم
خرما مقدار زیادی ویتامین C و E را فراهم می کند که برای سلامت چشم ضروری است. همچنین حاوی سطوح بالایی از برخی ترکیبات بتاکاروتن است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و سلامت چشم را ارتقا می دهند و به کاهش خطر بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن کمک می کنند.

بر اساس یک مطالعه در سال 2015 که روی بیش از 100000 نفر انجام شد، افرادی که بیشترین میزان ترکیبات بتاکاروتن را مصرف کردند، 40 درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف می کردند، از دست دادن بینایی مرتبط با افزایش سن داشتند. .

تقویت سلامت مغز
خرمالو حاوی ترکیب طبیعی به نام فیستین است که یک آنتی اکسیدان است و فواید زیادی برای سیستم ایمنی بدن دارد. طبق تحقیقات، حافظه بلند مدت را تقویت می کند، از اختلالات عصبی و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری می کند و اثرات ضد افسردگی دارد.

حمایت از سلامت قلب
پتاسیم موجود در خرما فشار خون را کاهش می دهد و اسید فولیک و ویتامین C موجود در آن به کاهش حملات قلبی کمک می کند. محتوای آنتی اکسیدانی غنی فلاونوئید آن با کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد (LDL) و کاهش التهاب با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
یک مطالعه در سال 2012 روی بیش از 98000 نفر نشان داد کسانی که بیشترین فلاونوئیدها را می‌خوردند، 18 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی بودند.

کمک به پیشگیری از سرطان روده بزرگ
میوه های نارنجی و زرد به کنترل رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک می کنند زیرا حاوی بتاکاروتن هستند. محتوای فیبر خرمالو برای هضم غذا، حفظ سلامت دستگاه گوارش و دفع منظم سموم از بدن ضروری است.

کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
برگ های میوه خرمالو سرشار از ویتامین C و تانن است که آن را به یک ماده محبوب برای چای دارویی تبدیل می کند. تحقیقات همچنین نشان داده است که پلی ساکاریدهای موجود در برگ های آن سلول های مسئول شکستن استخوان ها را سرکوب می کنند. علاوه بر این، مزایای بالقوه ای در پیشگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی و همچنین آرتریت روماتوئید دارد.

اثرات منفی احتمالی خرمالو

آلرژی: اگرچه حساسیت به خرمالو به ندرت پیش می‌آید، اما همچنان امکان‌پذیر است و هر فردی که پس از تماس با دهان خرمالو با علائمی مانند استفراغ، مشکل در تنفس و سرگیجه مواجه می‌شود، باید سریعاً به متخصص آلرژی مراجعه کند.

اختلالات معده: متخصصان به کسانی که از مشکلات معده رنج می برند و یا قبلاً تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند توصیه می کنند از خوردن خرمالوی قابض بخصوص قبل از رسیدن کامل پرهیز کنند، زیرا ترکیبات طبیعی موجود در میوه نارس با فیبر موجود در دانه ها تعامل دارد و پوست ترکیب شده و باعث انسداد روده می شود.

نکاتی در مورد انتخاب خرمالو

کارشناسان توصیه می کنند خرمالوهای چاق را انتخاب کنید که سفت نیستند و پوستی براق و بدون لک دارند. حتما قبل از خوردن یا بریدن آن را خوب بشویید. اگر خرمالو را خرد کردید، آن را در یخچال نگهداری کنید و ظرف چند روز بخورید. باید مراقب باشید که آن را از هر گونه غذایی که ممکن است باعث آلودگی احتمالی شود، به خصوص گوشت خام و ماهی دور نگه دارید. اگر خرمالو بیش از حد رسیده یا بوی نامطبوع به نظر می رسد، باید دور انداخته شود.

منبع: الجزیره

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا