میوه پاییزی برای سلامتی و زیبایی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، خرمالو یکی از درختان اصیل آسیایی است که بیشتر باغ های آن در چین و ژاپن است. از مهم ترین خواص خرمالو می توان به درمان سکسکه، کاهش کلسترول بد، بهبود سلامت دستگاه گوارش، تقویت بینایی، درمان فشار خون، کاهش وزن، افزایش رشد جنین، درمان سرماخوردگی، تقویت قوای جنسی مردان، پیشگیری از سرطان پروستات، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش چین و چروک پوست و موبر طبیعی پوست اشاره کرد. خرما گرم و مرطوب است.
ماهیت خرمالو در طب ایرانی
خرمالو یک میوه محبوب پاییزی است که طبیعتی گرم و مرطوب دارد. در طب ایرانی استفاده از گیاهانی مانند انار ترش، لیمو ترش و چای سبز برای ایجاد تعادل در خلق و خو و بهبود هضم توصیه می شود. مصلح در طب سنتی به غذاها یا داروهایی گفته می شود که به تعادل بدن کمک می کنند و از قدیم الایام جایگاه ویژه ای در تغذیه ایرانیان داشته است.
خواص خرما برای دستگاه گوارش
خرمالو رسیده یکی از میوه های غنی از فیبر است و به همین دلیل می تواند به عملکرد صحیح هضم کمک کند. میوه خرمالو حاوی ماده ای به نام تانن این است که این ماده می تواند به تنظیم حرکات روده کمک کند و در نتیجه سلامت دستگاه گوارش و عملکرد روده ها را بهبود می بخشد. به طور کلی خرمالو برای روده ها بسیار مفید است، زیرا با داشتن فیبر زیاد، حرکات روده را تنظیم می کند و از مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال جلوگیری می کند. مصرف متعادل خرمالو برای روده ها به خصوص در فصل پاییز می تواند نقش مهمی در تقویت سلامت دستگاه گوارش و پاکسازی روده ها از مواد زائد داشته باشد.
کاهش چین و چروک پوست
ماسک خرمالو یکی از راه های بسیار مفید برای رفع چین و چروک صورت است. برای تهیه این ماسک، یک عدد خرما را به همراه یک زرده تخم مرغ و 4 قطره پوره کنید آب لیمو مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس روی صورت و گردن خود ماساژ دهید. بعد از 10 تا 15 دقیقه پوست خود را با آب بشویید ولرم شستشو البته قبل از استفاده از هر ماسکی حتما تست حساسیت پوستی انجام دهید تا با مشکل مواجه نشوید.
مرطوب کننده طبیعی پوست
یکی از خواص مهم خرمالو برای پوست این است که می تواند به رطوبت رسانی و شادابی پوست کمک کند، برای این منظور استفاده از ماسک طبیعی خرمالو توصیه می شود. برای تهیه این ماسک کافی است یک خرما را پوره کنید و روی صورت خود بمالید. بعد از 30 دقیقه صورت خود را با آب بشویید ولرم شستشوی این ماسک علاوه بر شادابی پوست، می تواند پوست را نیز سفیدتر کند.
کاهش کلسترول بد
یکی از مهم ترین علل مشکلات قلبی افزایش کلسترول بد خون است. بنابراین، برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، توصیه می شود رژیم غذایی خود را تغییر دهید. خرمالو یکی از میوه هایی است که می تواند کلسترول بدن را کاهش دهد. علاوه بر این، مصرف این میوه به دلیل وجود تانن برای سلامت قلب نیز مفید است.
خواص خرما برای زنان
خرمالو به دلیل داشتن ویتامین های A و C میوه ای مغذی و مفید برای بانوان است. کاروتنکلسیم و فسفر نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد قلب، تقویت بینایی و رشد و استحکام استخوانهای جنین دارد. مصرف خرما برای خانم ها به مقابله با کم خونی کمک می کند و منبع عالی برای افزایش انرژی و تقویت قوای بدنی است. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در خرما می تواند به بهبود سلامت پوست، پاکسازی کبد و پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کند.
اما مصرف بیش از حد این میوه ممکن است در برخی افراد باعث یبوست یا مشکلات گوارشی شود، بنابراین بهتر است از آن به صورت متعادل و منظم استفاده شود. به طور کلی خرما یک انتخاب طبیعی و مفید برای خانم ها برای حفظ سلامت و شادابی است و گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه می تواند فواید بسیاری را به همراه داشته باشد.
یکی از مشکلاتی که خانم ها در ماه های آخر بارداری با آن مواجه هستند، یبوست است. به همین دلیل مصرف خرما به خانم های باردار با نظر پزشک توصیه می شود. البته در طب سنتی منش و خلق و خوی افراد را نیز در ایجاد یبوست موثر دانسته اند.
افزایش رشد جنین
پزشکان متخصص معمولا مصرف میوه ها و سبزیجات تازه در دوران بارداری را برای حفظ سلامت مادر و رشد بهتر جنین توصیه می کنند. در این میان خرما یکی از مفیدترین و مقوی ترین میوه ها در دوران بارداری است. این میوه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند. وجود فسفر و کلسیم در خرمالو باعث تقویت استخوان ها و رشد مناسب جنین می شود.
همچنین مصرف خرمالو در دوران بارداری به دلیل داشتن فیبر زیاد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست – یکی از مشکلات رایج دوران بارداری – کمک می کند. ویتامین C موجود در خرمالو همچنین به تقویت سیستم ایمنی مادر و جذب بهتر آهن کمک می کند که برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری ضروری است.
اما رعایت تعادل در مصرف هر نوع غذایی از جمله خرما برای زنان باردار ضروری است. مصرف زیاد خرمالو ممکن است باعث افزایش قند خون شود، بنابراین مصرف خرمالو در دوران بارداری باید زیر نظر پزشک یا متخصص تغذیه انجام شود تا بهترین نتیجه برای سلامت مادر و جنین حاصل شود.
خواص خرمالو برای تقویت بینایی
کسانی که با بیماری های چشمی مواجه هستند معمولا از کمبود ویتامین A در بدن رنج می برند. برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است ویتامین A در بدن در حد متعادل باشد و یکی از راه های جذب این ویتامین مصرف غذاها و میوه های حاوی ویتامین A است. خرما یکی از میوه هایی است که می تواند به جذب بیشتر ویتامین A در بدن کمک کند و به همین دلیل برای تقویت بینایی مفید است.
همانطور که احتمالاً می دانید، به کسانی که فشار خون بالا دارند توصیه می شود از نمک (که حاوی سدیم بالایی است) اجتناب کنند. با توجه به اینکه خرمالو مقدار بسیار کمی سدیم دارد، می توان با نظر متخصص تغذیه آن را در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون قرار داد.
خواص خرما برای کاهش وزن
خرما برای کاهش وزن یک انتخاب عالی برای افرادی است که به دنبال کاهش وزن طبیعی هستند. این میوه خوش طعم با داشتن فیبر زیاد و چربی بسیار کم باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت می شود و از پرخوری جلوگیری می کند. از طرفی خرمالو کم کالری و کربوهیدرات است و در عین حال انرژی لازم را برای بدن تامین می کند. فیبر موجود در خرمالو به بهبود هضم غذا و پاکسازی دستگاه گوارش کمک می کند و در فرآیند چربی سوزی نقش موثری دارد. به همین دلیل، مصرف متعادل خرمالو برای کاهش وزن می تواند بخش مفیدی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
درمان سرماخوردگی
خرمالو میوه ای پر از خواص است که سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک ماده طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن عمل می کند. مصرف خرمالو برای سرماخوردگی بسیار مفید است، زیرا می تواند علائم این بیماری را کاهش دهد و روند بهبودی را تسریع کند. این میوه نه تنها انرژی بدن را افزایش می دهد، بلکه برگ های آن برای مقابله با علائم تنفسی مانند سرفه نیز مفید است. برگ خرما حاوی مواد تشکیل دهنده است آنتی هیستامین آنها به کاهش واکنش های آلرژیک کمک می کنند. برای مقابله با گلودرد، آب خرمالو توصیه می شود، زیرا باعث نرمی و آرامش ناحیه سینه می شود. علاوه بر این، خواص ضد میکروبی خرمالو به جلوگیری از عفونت های ویروسی، قارچی و باکتریایی کمک می کند. به طور کلی خرمالو برای سرماخوردگی میوه ای چند منظوره و بسیار مفید است که می تواند سلامت بدن را تقویت کرده و علائم بیماری را کاهش دهد.
آلرژی و حساسیت
برخی از افراد ممکن است به خرمالو حساسیت داشته باشند، که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله ترکیبات خاص در میوه یا واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئین های خرمالو رخ دهد. این حساسیت ممکن است با علائمی مانند دل درد، تهوع، استفراغ، قرمزی یا خارش پوست، تورم در نواحی خاصی از بدن (مانند صورت و لب ها) و در موارد شدیدتر، واکنش های آلرژیک جدی تری مانند آنافیلاکسی همراه شود آنافیلاکسی می تواند علائم خطرناکی مانند تنگی نفس یا افت شدید فشار خون ایجاد کند که نیاز به درمان فوری دارد. بنابراین افرادی که سابقه حساسیت غذایی دارند باید قبل از مصرف خرما دقت بیشتری داشته باشند.
انسداد دستگاه گوارش
مصرف زیاد خرمالو به خصوص نوع نارس آن می تواند منجر به تشکیل توده های سفت در معده یا روده شود. این توده ها که به آنها سنگ معده می گویند از ترکیباتی مانند تانن و الیاف غیر قابل هضم خرما تشکیل می شود. این وضعیت می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند درد شدید معده، حالت تهوع، استفراغ، یبوست شدید و حتی انسداد روده شود. در موارد شدید، مداخلات پزشکی مانند جراحی ممکن است برای رفع انسداد مورد نیاز باشد. برای جلوگیری از این مشکل توصیه می شود خرمالو را به صورت رسیده و به مقدار متعادل مصرف کنید و از خوردن خرمالو نارس خودداری کنید.
خرما میوه ای شیرین و سرشار از قندهای طبیعی است فروکتوز و گلوکز مصرف بیش از حد این میوه می تواند باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون، به ویژه در افراد مبتلا به دیابت یا مقاومت به انسولین شود. قند خون بالا نه تنها کنترل دیابت را دشوار می کند، بلکه می تواند عوارضی مانند خستگی، تشنگی بیش از حد، افزایش اشتها و در موارد شدیدتر، مشکلات جدی تری مانند هیپرگلیسمی یا یک کما دیابت را دنبال کنید. به همین دلیل دیابتی ها مصرف خرمالو را محدود کرده و در صورت تمایل آن را همراه با غذاهای پر شاخص مصرف کنند. قند خون کمتر مصرف کنید تا اثر آن بر قند خون کاهش یابد.