میوه ها و سبزیجات تابستانی ؛ خط دفاع بدن در برابر توافق – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

خبرگزاری مهر – گروه بهداشت ؛ با شروع تابستان و افزایش دمای هوا ، بسیاری از افراد با پدیده هایی مانند گرما ، کم آبی بدن و از بین رفتن انرژی روبرو هستند که نه تنها بر کیفیت زندگی در روزهای گرم سال تأثیر می گذارد ، بلکه در موارد شدید ممکن است سلامت عمومی مردم را به خطر بیندازد.
گرما ، به ویژه در کودکان ، افراد مسن و افراد دارای فعالیت بدنی شدید در فضای باز ، می توانند اثرات جدی داشته باشند و در چنین شرایطی اهمیت تغذیه سالم و هدفمند دو برابر خواهد شد ، یک تغذیه که می تواند علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز ، تعادل آب و مواد معدنی را نیز حفظ کند. در این میان ، نقش میوه ها و سبزیجات تازه به عنوان منابع طبیعی و مغذی بیش از هر ماده مغذی دیگر برجسته می شود و میوه ها نه تنها غنی از آب هستند بلکه با ترکیبی از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها ، بدن می تواند در برابر اثرات گرمای مضر در برابر بدن مقاومت کند.
گرما ، تهدید روزهای گرم روزهای گرم
طبق یافته های علمی ، حتی از دست دادن تنها 5 ٪ از آب بدن می تواند عملکردهای فیزیولوژیکی را مختل کند ، غلظت را کاهش دهد ، فشار خون را کاهش دهد و خطر گرم شدن را افزایش دهد ، بنابراین تأمین آب کافی به همراه ریز مغذی های بحرانی مانند پتاسیم ، منیزیم ، سدیم و ویتامین ها در سلامت انسان نقش اساسی دارد.
در مکالمه با “سید علی کشوارز ، متخصص تغذیه” ما برخی از نکات عملی و علمی را در مورد وضعیت میوه ها و سبزیجات تازه در تقویت بدن و جلوگیری از گرما در تابستان ارائه می دهیم.
سید علی کشوارز ، متخصص تغذیه ، در مصاحبه با خبرگزاری مهر ، با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در تابستان ، گفت: “میوه ها بیشتر ترکیبات خود را تشکیل می دهند ، و از آنجا که در تابستان بدن به آب و مایعات بیشتری احتیاج دارد ، مصرف آنها می تواند نقش مهمی در جلوگیری از گرما ایفا کند.”
میوه ها منابع طبیعی و مغذی در خط خرس گرما
وی گفت: “علاوه بر آب ، میوه ها مقداری ویتامین های B (به جز B12) ، پیش سازها و مواد معدنی ویتامین A مانند سدیم ، پتاسیم ، منیزیم و سایر مواد معدنی که بدن در روزهای گرم سال به آن نیاز دارد ، دارند.” بنابراین ، مصرف میوه به طور منظم می تواند در تأمین نیازهای بدن بسیار مؤثر باشد.
میوه هایی که بدن را خنک و متعادل نگه می دارند
کشاورز بر نقش برخی از میوه های خاص تأکید کرد: طالبی ، خربزه ، هندوانه و موز از جمله میوه های بسیار توصیه شده در این فصل است. موز به دلیل پتاسیم زیاد از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند. هندوانه نیز به دلیل آب زیاد به آرامی جذب می شود و در بازگرداندن تعادل بدن مؤثر است و وقتی بدن بیش از دو درصد از آب خود را از دست می دهد ، تعادل فیزیولوژیکی آن مختل می شود.
وی افزود: طالبان و گرم کننده ها همچنین بهترین گزینه ها برای مصرف روزانه در روزهای گرم سال هستند و اهمیت سبزیجات به خصوص سبزیجات سبز تیره بسیار توصیه می شود.
نقش بی نظیر سبزیجات سبز تیره در سلامت تابستان
کشاورز خاطرنشان کرد: برگهای کاهو سبز تیره که ممکن است طعم تلخ تا 5 برابر برگهای زرد در وسط داشته باشد. پیشرو ویتامین A در این برگها نیز بیشتر است ، بنابراین سبزیجات سبز تیره منبع خوبی برای سلامتی و تنظیم مواد معدنی بدن هستند.
به گفته او ؛ به طور کلی ، میوه ها و سبزیجات تازه بهترین گزینه ها برای مبارزه با گرمای تابستان و جلوگیری از گرما به دلیل تأمین آب ، ویتامین ها و ملزومات هستند.
به گفته مهر ؛ در حالی که گرمای تابستان می تواند تأثیرات جدی بر سلامت عمومی داشته باشد ، توجه به تغذیه مناسب و استفاده از منابع طبیعی و در دسترس مانند میوه و سبزیجات تازه یکی از بهترین راهکارهای پیشگیرانه و استفاده روزانه از میوه هایی مانند هندوانه ، طالبی ، خربزه و موز ، به همراه سبزیجات ، همراه با سبزیجات ، همراه با سبزیجات است.