میزبانی «ایدز» و «هپاتیت» با خالکوبی! – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر – گروه سلامت: شاید باورش سخت باشد، اما اکنون یکی از جدی ترین اختلاف نظرهای بین نسل امروز و والدین دیروز، بحث و جدل است. خالکوبی روی بدن است. پدیده ای که در همان حد باقی نمی ماند و این پدیده در صورت سهل انگاری می تواند عامل اصلی شیوع ایدز، هپاتیت و سایر بیماری های عفونی و پوستی باشد.
پدیده ای که امروزه با آن مواجه هستیم، شاید بتوان آن را یک هنر نامید، با رنگ ها و طرح های زیبای خود. شاید بتوانید ظرف چند ساعت صاحب یکی شوید خالکوبی وارد بدن خود شوید، اما سهولت این کار نباید شما را از خطرات و عوارض جانبی احتمالی آن آگاه کند.
از آنجایی که جز خالکوبی ابرو در آرایشگاه ها خالکوبی در سایر نقاط بدن، فعالیت بسیاری از افراد، حرام و غیرقانونی تلقی می شود هنرمند خالکوبی که مجوز ندارند زیرزمینی و مخفیانه انجام می شود. برخی از آنها مرزهای خدمات مشتری را جابجا کرده اند و اگر بخواهید می توانند این کار را در خانه شما با یک درخواست تلفنی غیرممکن انجام دهند. اما چیزی که کمتر به آن اهمیت داده می شود توجه به مسائل بهداشتی است. مراجعه به کلینیک های درمان عفونت پوست به زودی عواقب این سهل انگاری را به شما نشان خواهد داد.
میلیون ها هزینه برای الگوهای عجیب و غریب
مشتریان خالکوبی که روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود، نه تنها حاضرند برای اجرای طرح های عجیب و غریب روی بدن خود هزینه های زیادی بپردازند، بلکه برای خالکوبی آنها حاضرند سلامتی خود را به خطر بیندازند.
شهرام آریایی متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص عوارض خالکوبی روی پوست می گوید: به طور کلی گم شو انواع مختلفی دارد. یک نوع خالکوبی، خالکوبی این یک سنت است که در این گم شو از رنگ هایی استفاده می شود که اثرات زیادی روی پوست دارند. خالکوبی می تواند عوارض زیادی برای پوست داشته باشد، از جمله عوارض خالکوبی می توان به ایجاد سرطان های پوستی و عوارضی اشاره کرد که نمی توانیم آنها را درمان کنیم. خالکوبی که به روش سنتی تزریق می شوند به دلیل استفاده از ترکیب چند رنگ به راحتی توسط لیزر پاک نمی شوند و نتیجه برای فرد قابل قبول نخواهد بود.
هپاتیت و ایدز در کمین هستند
متخصص پوست اذعان می کند: افرادی که در مراکز غیراستاندارد به صورت غیربهداشتی خالکوبی می کنند، خود را به بیماری های مختلف از جمله هپاتیت، بیماری های ویروسی و ایدز مبتلا می کنند. اگر سوزن های تاتو بهداشتی نباشد و محیط آلوده باشد باعث انتقال بیماری های مختلف نیز می شود.
وی می گوید: زمانی که افراد به مراکز حذف خالکوبی با لیزر مراجعه می کنند، گاهی اوقات نمی توان تاتو را پاک کرد و این باعث می شود که فرد به همان مجموعه ای که قبلا خالکوبی شده برگردد و از روش های غیراصولی مانند پاک کردن تاتو استفاده کند. با اسید بچرخانید. یا تتو دیگری را روی خالکوبی قبلی قرار دهید که مشکلات پوستی را دوچندان می کند.
میزبان بدون علامت بیماری ویروسی
آریایی خاطرنشان می کند: افرادی که خالکوبی می کنند پس از مدتی می توانند خون اهدا کنند، اما موضوع نگران کننده این است که فردی که خالکوبی می کند می تواند میزبان بدون علامت یک بیماری ویروسی مانند هپاتیت باشد و پس از اهدای خون، این بیماری تشخیص داده شد. داده شود و ویروس به راحتی به فرد دیگری که به خون نیاز دارد منتقل شود. بنابراین توصیه می کنیم کسانی که خالکوبی می کنند تا حد امکان از اهدای خون خودداری کنند.
خالکوبی می تواند عنبیه چشم را نیز درگیر کند
حامد زرتاب، عضو مرکز آموزش و تحقیقات بیماری های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوارض تاتو می گوید: این عوارض شامل التهابات پوستی است و در اطراف ناحیه خالکوبی دیده می شود. ممکن است بیماری پوستی سارکوئیدوز پس از چند ماه یا چند سال در قسمت خالکوبی شده ایجاد شود و به مرور زمان سایر قسمت ها را نیز درگیر کند. اما بیماری های جدی و خطرناک دیگری نیز در کمین این افراد است. سایر عوارض خالکوبی همچنین می توان به بیماری های منتقله از طریق خون مانند عفونت های باکتریایی، بیماری های هپاتیت b و c و ایدز اشاره کرد. این بیماری ها به راحتی از طریق سوزن های آلوده همراه با رنگ خالکوبی های حرفه ای و عمیق به بدن منتقل می شوند. همچنین گزارش هایی به ندرت منتشر شده است که خالکوبی می تواند قسمت های مختلف چشم مانند عنبیه را درگیر کند و در صورت عدم درمان گاهی اوقات پایان راه برای سلامت بینایی فرد خواهد بود.
زرتاب ادامه می دهد: برخی بیماری های پوستی نیز با این خالکوبی ها بروز می کند. انواع اگزما، پسوریازیس، لیکن پلان، مورفیا و تشکیل کلوئید نیز ممکن است پس از خالکوبی رخ دهد. همچنین گزارش شده است که پس از انجام MRI در ناحیه خالکوبی شده، تا مدتی سوزش و تورم وجود دارد و این خالکوبی ها ممکن است نتیجه این عکس ها را با مشکل مواجه کند.
زرتاب واکنش های التهابی را یکی دیگر از عوارض پاک کردن خالکوبی می داند و ادامه می دهد: به طور کلی اگر فردی به هر نوع بیماری حاد یا مزمن پوستی یا غیر پوستی مبتلا باشد یا در شرایطی مانند بارداری و شیردهی قرار داشته باشد و بخواهد به این بیماری مبتلا شود. یک خالکوبی، قبل از انجام این کار باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید و برای هر بیماری باید به صورت جداگانه تصمیم گیری شود.
عضو مرکز آموزش و تحقیقات بیماریهای پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: درمان تاتو با دستگاههایی با طول موج مشخص انجام میشود و میتوان این فرآیند را چندین جلسه تکرار کرد که منجر به هزینه و هزینه آن میشود. حتی برای تحمیل چندین هزینه. میلیون ها یا ده ها میلیون به بیمار منجر می شود. صرف نظر از علت بیمار شدن، بسیاری از بیماران پس از مدتی از این کار پشیمان می شوند و به دنبال راه هایی برای پاک کردن این خالکوبی ها می گردند و معمولاً این پشیمانی با صرف هزینه و زمان و حتی به دلیل بروز اسکارهای بعدی همراه با آسیب های روحی همراه است.