اخبار سلامت

میانگین سن ایرانی ها به 32 سال رسید

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با تاکید بر اهمیت وضعیت سلامت مادران و نوزادان، به نقش حیاتی متخصصان زنان و زایمان در کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری اشاره کرد. مادران و نوزادان و خواستار حمایت بیشتر از این گروه پزشکی شدند.

وی ضمن تقدیر از دکتر کاظمی و انجمن متخصصین زنان و زایمان در جهت رفع مشکلات زنان باردار و مادران باردار، با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار تصریح کرد: پیش از این میزان مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود 245 نفر در هر 100 هزار نفر بوده است، اما اکنون این تعداد به 19 نفر کاهش یافته است. 21 نفر که کاهش بی نظیری در جهان است. کشور ما دومین کشور پیشرو در جهان در کاهش مرگ و میر مادران باردار است.

آینده جمعیت کشور در خطر است

وحید دستجردی همچنین به بحران جمعیتی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت کشورمان رو به پیری است و اگر این روند ادامه پیدا کند، در سال 1430، 33 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند. امروز 10 درصد جامعه ما سالمند هستند اما در 30 سال آینده این میزان سه برابر می شود که چالش های اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: در صورت تداوم کاهش جمعیت کشور ما در سال 2100 دیگر به عنوان کشور بزرگ شناخته نمی شود و در حال حاضر میانگین سنی جامعه ما از 22 سال به 32 سال رسیده است و این نشان دهنده سرعت بالای روند پیری است. .

دبیر ستاد ملی جمعیت نیز از مسئولان خواست تا به مشکلات متخصصان زنان و زایمان توجه بیشتری داشته باشند و نسبت به رفع موانع و مشکلات آنان اقدام کنند.

وحید دستجردی همچنین تاکید کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت موضوعی چند عاملی است که نیازمند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید از افرادی که در این زمینه تلاش می کنند قدردانی کرد. وی از همه مسئولان کشور خواست برای حل بحران جمعیت و حفظ سلامت مادران و نوزادان همکاری مشترک و عملیاتی داشته باشند.

وحید دستجردی با اشاره به مسئولیت سنگین متخصصان زنان و زایمان در حفظ سلامت مادران و نوزادان و جلوگیری از کاهش جمعیت کشور تاکید کرد: این موضوع باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و همه دستگاه ها برای حل این بحران همکاری کنند.

وی اعلام کرد: ستاد ملی جمعیت آمادگی انجام هرگونه اقدام لازم را برای حمایت از جمعیت کشور و جلوگیری از بحران جمعیتی دارد.

در ادامه محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در دومین کنگره ملی چالش های بالینی زایمان که با حضور متخصصان برجسته این حوزه برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی پزشکان. و متخصصان زنان و زایمان با اشاره به نقش حیاتی زنان و زایمان در سلامت جامعه. گفت: جان این سرزمین در دست این دسته از پزشکان است و سلامتی افرادی که متولد می شوند و مادران توسط این پزشکان تامین می شود.

وی همچنین به پیشرفت مهم در کاهش مرگ و میر مادران باردار در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر میزان مرگ مادران باردار در کشور 18 در صد هزار است که یک سوم پیش بینی های جهانی را شامل می شود. در حال حاضر به ازای هر صد هزار تولد بین 20 تا 25 مورد مرگ مادران باردار داریم که این باعث افتخار جامعه پزشکی کشور است که توانسته ایم این آمار مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزو کشورهای برتر دنیا باشیم. .

رئیس سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: متاسفانه ارزش جامعه زنان و زایمان به درستی درک نشده است و مسئولان باید در نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو فرض غلط در محاسبات مسئولان ما وجود دارد که باعث برداشت نادرست از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی اینکه وضعیت پزشکان خوب است و فرض دوم این است که افزایش تعرفه ها معادل افزایش حقوق جامعه پزشکی است.

وی با انتقاد از تصمیمات اتخاذ شده در شورای عالی بیمه سلامت افزود: حتی در شورای عالی بیمه سلامت یکی از همکارانش افزایش تعرفه را معادل افزایش حقوق می داند. این مقدار خطا غیرقابل تصور است و به نظر عمدی است. در حالی که تنها 9 درصد تعرفه ها مربوط به حقوق جامعه پزشکی و مابقی مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر مولفه ها است.

رئیس زاده سپس به آمار حقوق پزشکان پرداخت و گفت: از سال 1389 تا به امروز حقوق پزشکان از 36 هزار تومان به 81 هزار تومان یعنی کمتر از سه برابر افزایش یافته در حالی که حداقل حقوق کارگران 23 برابر شده است. این آمار بیانگر وضعیت بحرانی است.

وی ادامه داد: در حوزه بازدیدها وضعیت بدتر است. ایران از نظر ارزش ویزیت پزشکی به طور متوسط ​​در جهان رتبه 102 را دارد. در حالی که ارزش یک سفر در کشورهای اطراف ایران بین هفت تا ده دلار است.

رئیس سازمان نظام پزشکی همچنین نسبت به وضعیت آینده جمعیت کشور هشدار داد و گفت: در حال حاضر وضعیت جمعیت کشور اصلا مساعد نیست. در سال 62، 2 میلیون و 200 هزار تولد زنده و 220 هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک دهم کل تولدها بود. اما در سال 1402 تنها 157000 تولد زنده و 440000 مرگ ثبت شد که نشان دهنده کاهش شدید تولد زنده است.

وی همچنین از وضعیت بحرانی سه استان کشور که در حال حاضر در گود جمعیتی قرار دارند و ضریب جایگزینی آنها بسیار پایین است خبر داد و افزود: در صورت ادامه این روند در سال 1415 رشد جمعیت کشور به صفر و نرخ مرگ و میر خواهد رسید. و مرگ برابر با تولد زنده خواهد بود.

رئیس زاده در بخشی دیگر از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ پرداخت و اظهار داشت: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور بیماری های غیرواگیر، سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، تصادفات جاده ای و تصادفات است. باید سعی کنیم حداقل جمعیت زنده را بی دلیل از دست ندهیم. در حال حاضر سالانه نزدیک به 22 هزار تلفات جاده ای داریم که باید برای کاهش این آمار برنامه ریزی شود.

وی همچنین تاکید کرد: باید بیماری های غیرواگیر را کنترل کنیم و تنها به افزایش فرزندآوری اکتفا نکنیم. در این راستا باید به طور جدی از مرگ و میرهای غیرضروری جلوگیری کنیم

رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که این سازمان از آمادگی کامل برخوردار است و وظیفه خود می داند هر اقدامی را که می تواند برای بهبود وضعیت انجام دهد، انجام دهد.

وی افزود: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می دانیم که برای حفظ سلامت این سرزمین هر کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا