میانگین تجویز دارو در هر نسخه بیش از 2 برابر متوسط جهانی است
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در حاشیه دیدار با مدیران سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه ارزیابی نقش کلیدی بیمه سلامت در تنظیم سلامت، ارتقا نظام سلامت و پیشگیری از بیماری ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این جلسه برنامه های آتی از جمله اجرای طرح پزشک خانواده، ارتقای جوانی جمعیت، آموزش همگانی برای افزایش آگاهی مردم و اقدامات پیشگیرانه برای ترسیم چشم انداز روشن تری از آینده بررسی شد.
وی افزود: در حوزه بیمه سلامت در گذشته اقدامات ارزنده ای انجام شده است که این تلاش ها پایه محکمی برای گام های آتی در ارتقای سلامت جامعه خواهد بود.
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود 45 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که 90 درصد آنها به صورت رایگان بیمه شده اند و تنها درصد کمی باید سهمی را پرداخت کنند. روستائیان، عشایر و اقشار محروم نیز از جمله گروه هایی هستند که تحت پوشش این بیمه قرار می گیرند. بیمه سلامت یکی از خدمات بزرگی است که دولت با حمایت های گسترده خود برای هزینه های درمانی این گروه ها ارائه می کند. حتی افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند، در صورت بستری شدن در مراکز درمانی دولتی، هزینه های درمانی آنها توسط بیمه سلامت پرداخت می شود. همچنین پنج دهک پایین کشور از نظر درآمدی به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی درباره برنامه های آینده بیمه سلامت تصریح کرد: ابتدا اصلاح و تکمیل طرح درمان خانواده و نظام ارجاع از اولویت هایی است که برای بیمه سلامت در نظر گرفته شده است. دوم، ساماندهی پرونده الکترونیک سلامت برای هر ایرانی که از طریق آن بتوانیم نظام درمانی و نظارتی حوزه سلامت را با دقت بیشتری رصد کنیم. این امر به ویژه مهم است، زیرا تجویز دارو باید روند منطقی داشته باشد. از نظر علمی و اقتصادی رعایت چارچوبی اصولی و هدفمند برای مصرف مواد مخدر ضروری است.
ظفر قندی بیان کرد: در کشور ما میانگین نسخه دارو در هر نسخه حدود چهار واحد است در حالی که این عدد در دنیا بین 1.5 تا حداکثر 2 واحد است. این آمار نشان می دهد که تجویز دارو در کشور منطقی نیست و نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. در این زمینه آموزش عمومی می تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند.
وی افزود: درصد بالایی از مردم کشور با مشکل چاقی مواجه هستند که باعث بیماری هایی مانند دیابت، ناباروری و فشار خون می شود. اگر بتوانیم با کمک رسانه ها و صداوسیما آگاهی های لازم را انجام دهیم و مردم را به اهمیت پیشگیری از چاقی آگاه کنیم، می توانیم تا حد قابل توجهی از شیوع این بیماری ها جلوگیری کنیم.
وی افزود: جهت گیری نظارتی در راستای ارتقای بیمه سلامت و تکمیل پرونده الکترونیکی یکی از اولویت های اساسی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا روند درمان و مراقبت های بهداشتی به صورت منظم و کارآمد پیش رود.
وی در خصوص تامین منابع بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: این موضوع از دو جنبه حائز اهمیت است. اول اینکه بیمارستان ها و دانشگاه ها باید بتوانند به موقع به داروخانه ها و شرکت های دارویی پرداخت کنند و دوم اینکه داروخانه ها و شرکت ها باید بتوانند اقلام و مواد اولیه را به موقع تهیه کنند. همچنین پرداخت های کارکنان باید به موقع انجام شود تا اختلالی در روند خدمات درمانی ایجاد نشود.
ظفرکندی تصریح کرد: شرکت های بیمه (تامین اجتماعی و بیمه سلامت) باید بتوانند پرداخت ها را به روز و به موقع انجام دهند. بیمه سلامت در این زمینه شرایط بهتری دارد اما در بیمه تامین اجتماعی پرداخت ها با تاخیر انجام می شود که در حال پیگیری هستیم. در این راستا جلساتی را با وزارت رفاه و بیمه تامین اجتماعی برگزار کرده ایم و دولت نیز کمک هایی را در نظر گرفته است تا پرداخت ها به ویژه پرداخت های پرسنل و شرکت های دارویی به روزتر باشد.
وی ادامه داد: کل طلبی که از حوزه تامین اجتماعی داریم حدود 35 هزار میلیارد تومان است. دانشگاه های ما در سراسر کشور نیز حدود 35 هزار میلیارد تومان از تامین اجتماعی مطالبات دارند که با پیگیری های انجام شده قرار بر این است که بخشی عمده آن در هفته های آینده پرداخت شود. مطالبات دانشگاه ها از بیمه ها، دولت، طرح درور و سایر بخش ها رقم بزرگ تری است که بخشی از آن بر عهده شرکت های بیمه است و بخشی دیگر مربوط به مراجعاتی است که باید در حوزه از دولت دریافت کنیم. درور و سایر ردیف های بودجه.
وزیر بهداشت گفت: در حوزه کادر پزشکی دو موضوع مهم حل شده است. ابتدا در جلسه ای که با سازمان اداری داشتیم در مجموع 24 هزار نیروی جدید در حوزه درمان اضافه شدند که فرصت بسیار خوبی است. اگر به مجوزهایی که در سه ماه گذشته گرفتیم دقت کنیم، 27 هزار نفر به عضویت تیم ملی سلامت درآمده اند که از این تعداد 12 هزار نفر از گروه پرستاری و مابقی از سایر گروه ها از جمله تکنسین های اتاق عمل و اورژانس هستند. . این یک چیز بسیار مثبت است.
وی ادامه داد: روز گذشته مذاکراتی در شورای تعیین حقوق انجام شد و توانستیم فرمول و راهکاری برای افزایش اضافه کاری پرسنل مشمول بهره وری ارائه کنیم و این فرمول تصویب شد. در مجموع با افزایش نیرو، پرستاران دیگر مجبور به اضافه کاری نخواهند بود و با انگیزه و امید بیشتری به کار خود ادامه می دهند.
وزیر بهداشت افزود: همچنین با اصلاح فرمول اضافه کاری، پرداخت ها افزایش می یابد و می توان انتظار خدمات با کیفیت بهتری از کادر درمانی داشت.
انتهای پیام/