سلامت خانواده

موثرترین روش درمان سکته قلبی چیست؟

به گزارش خبرنگار ایمنا، قلب از ماهیچه های خاصی به نام میوکارد تشکیل شده است، قلب خون را به رگ ها یا شریان ها منتقل می کند تا خون تمام بدن را تامین کند. عضله قلب مانند هر عضله دیگری به خون رسانی مناسب نیاز دارد. عروق کرونر خون را به عضله قلب می رسانند. شریان های کرونر اصلی از آئورت جدا می شوند. آئورت شریان بزرگی است که خون غنی از اکسیژن را از قلب به بدن می رساند. شریان های کرونر اصلی به شاخه های کوچکتری تقسیم می شوند که خون را به تمام قسمت های عضله قلب می رسانند.

انسداد عروق کرونر و حمله قلبی

مانند هر ماهیچه ای در بدن، قلب نیز به تامین مداوم اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارد. انفارکتوس میوکارد حاد نام پزشکی برای حمله قلبی است. حمله قلبی یک وضعیت تهدید کننده زندگی است. حمله قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به عضله قلب به طور ناگهانی متوقف می شود و باعث آسیب به بافت قلب می شود. این عارضه معمولاً نتیجه انسداد یک یا چند شریان کرونری است. انسداد می تواند به دلیل تشکیل پلاک خون باشد. پلاک ماده ای است که عمدتاً از چربی، کلسترول و مواد زائد سلولی تشکیل شده است.

در نتیجه انسداد عروق کرونر در قلب، وضعیتی به نام ایسکمی حمله قلبی رخ می دهد. اگر یکی از عروق کرونر اصلی مسدود شده باشد. بخش بزرگی از عضله قلب تحت تأثیر قرار می گیرد. اگر یک شریان شاخه کوچکتر مسدود شده باشد. مقدار کمتری از عضله قلب تحت تأثیر قرار می گیرد. اگر ایسکمی اگر قلب بیش از حد طول بکشد، سلول های بافت قلب می میرند. پس از حمله قلبی، اگر بخشی از عضله قلب مرده باشد. طی چند هفته آینده، بافت اسکار جایگزین می شود.

واضح ترین علائم و نشانه های حمله قلبی

در حالی که علائم اصلی حمله قلبی درد قفسه سینه و تنگی نفس است. اما گاهی اوقات علائم می توانند کاملاً متفاوت باشند.

شایع ترین علائم حمله قلبی عبارتند از::

فشار یا سفتی در قفسه سینه

درد در قفسه سینه، پشت، فک یا سایر قسمت های بالای بدن که بیش از چند دقیقه طول بکشد.

تنگی نفس

– عرق کردن

– استفراغ

– اضطراب

– سرگیجه

– ضعف یا حالت تهوع

آشنایی با انواع سکته قلبی

اسپاسم عروق کرونر یا آنژین ناپایدار

در این حالت بیمار با حمله حاد کرونری قلب مواجه می شود. درد قفسه سینه ممکن است در حالت استراحت رخ دهد و بیمار برای مدت طولانی تری درد را تجربه کند. درمان این بیماری قلبی با دارو و استراحت امکان پذیر نیست. برخلاف آنژین ناپایدار، آنژین پایدار وجود دارد. در این صورت بروز علائم بیماری مربوط به فعالیت بدنی است. یعنی علائم زمانی ظاهر می شوند که فعالیت های بدنی به حد معینی رسیده باشد.

انفارکتوس میوکارد ( ST (STEMI

در این حالت یکی از شریان های اصلی قلب آسیب می بیند. این شریان ها به خون اجازه می دهد تا اکسیژن و مواد مغذی را به ماهیچه قلب برساند. این بیماری می تواند حاد باشد. در این صورت احتمال آریتمی وجود دارد بطنی همچنین وجود دارد این خطر ایست قلبی را افزایش می دهد.

انفارکتوس میوکارد (ST (NSTEMI

در این حالت بیماری قلبی با شدت متوسط ​​است. در طی آن، یک شریان خون تا حدی مسدود می شود. البته این بدان معنا نیست که بیمار در معرض خطر نیست. علائم این انفارکتوس میوکارد مشابه نوع شدید آن است. به همین دلیل درمان سریع بیماری ضروری است.

روش های رایج درمان حمله قلبی

چندین درمان رایج برای حمله قلبی وجود دارد، از جمله:

۱_ آنژیوپلاستی

لوله مخصوصی که به یک بالون مخصوص متصل است به داخل عروق کرونر بیمار وارد می شود. با باد کردن این بادکنک ها، پزشک رگ های باریک شده را باز می کند. در صورت لزوم، قطعات لوله ای به نام استنت در ناحیه انسداد قرار داده می شود تا از گرفتگی مجدد جلوگیری شود.

۲_ آنژیوپلاستی با لیزر

مانند آنژیوپلاستی، یک لوله مخصوص به نام کاتتر وارد بدن می شود با این تفاوت که جلوی آن لیزری است که رگ های مسدود شده را باز می کند.

۳_ جراحی دریچه قلب مصنوعی

در این فرآیند درمان، دریچه آسیب دیده با یک دریچه مصنوعی جدید و سالم جایگزین می شود. شیر جدید می تواند از فلز یا مواد مصنوعی ساخته شود.

۴_ آترکتومی

این فرآیند مشابه آنژیوپلاستی است با این تفاوت که در نوک آن کاتتر یک تیغه چرخان مخصوص برای برداشتن پلاک رسوب شده در شریان ها قرار دارد.

5_ عمل جراحی خداحافظ بنابراین

این فرآیند درمانی می تواند با ایجاد مسیرهای جدید برای گردش خون به عضله قلب، شریان های مسدود شده را درمان کند. این روش درمانی که به جراحی قلب باز معروف است برای بیماران مبتلا به شرایط حاد و انسداد عروق پیچیده توصیه می شود.

۶_ کاردیومیوپلاستی

این یک روش آزمایشی است که در آن ماهیچه های اسکلتی بدن از قسمت پایین کمر یا شکم گرفته می شود و جایگزین ماهیچه های قلب آسیب دیده در اثر حمله قلبی می شود.

۷_ پیوند قلب

در این فرآیند پیوند قلب آسیب دیده از بدن خارج می شود و قلب اهدایی در بدن فرد قرار می گیرد.

۸_ جراحی قلب کم تهاجمی

این می تواند جایگزینی برای جراحی باشد خداحافظ همینطور باشد

۹_ فرسایش و تخریب با کمک فرکانس های رادیویی

یکی کاتتر این شامل یک الکترود در نوک خود است که وارد سیاهرگ ها می شود و به سمت عضله قلب هدایت می شود تا سلول های عضلانی خاصی را در مناطق بسیار کوچک از بین ببرد.

۱۰ _ فرآیند استنت

استنت یک سیم لوله ای مخصوص است که برای باز نگه داشتن شریان ها در طول آنژیوپلاستی استفاده می شود.

۱۱_ عروق خونی ترانس میوکارد (تی م آر)

در درمان بیماران سکته قلبی به روش TMR از لیزر مخصوصی برای ایجاد چندین سوراخ از بیرون قلب به داخل محفظه پمپاژ خون استفاده می شود. علاوه بر درمان های فوق، ممکن است در مورد دستگاه های کاشتنی خاصی که برای درمان انواع خاصی از حملات قلبی استفاده می شود، بشنوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا