مهاجرت در حوزه سلامت از افراد به شرکت های دانش بنیان رسید
شاهین آخوندزاده در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، با اشاره به برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: بر اساس این برنامه، ایران باید در رتبه بندی علمی خود به رتبه چهاردهم جهان برسد. در حال حاضر ایران از نظر علمی در رتبه هفدهم جهان قرار دارد و برای رسیدن به رتبه چهاردهم باید تعداد مقالات و کتاب های علمی بین المللی خود را افزایش دهد. کار آسانی نیست، اما برای رسیدن به این هدف تلاش می کنیم.
وی افزود: بر اساس شاخص جهانی نوآوری، ایران در حوزه فناوری نیز باید به رتبه پنجاهم برسد. به عبارت دیگر، تعداد، گردش مالی و مقررات مالی شرکت های دانش بنیان باید به حدی برسد که در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، از رتبه 64 فعلی به رتبه 50 ارتقا یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: اعتبار مالی خوبی برای معاونت فناوری در معاونت فناوری وزارت بهداشت در نظر گرفته شده که 75 میلیارد تومان برای توسعه پارک های علم و فناوری است. همچنین منابع مالی قابل توجهی در دفتر علمی ریاست جمهوری موجود است که با همکاری وزارت بهداشت در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد.
آخوندزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر مهاجرت نخبگان و شرکت های دانش بنیان به کشورهای دیگر، تصریح کرد: در حال حاضر مهاجرت به شرکت ها رسیده است. یعنی شرکت های دانش بنیان که در کشور تاسیس می شوند به دلایل مختلف از جمله نبود شرایط مناسب برای فعالیت به کشورهای دیگر از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس منتقل می شوند. این روند مهاجرت شرکتی حتی خطرناکتر از مهاجرت افراد است.
آخوندزاده تصریح کرد: برای جلوگیری از مهاجرت شرکت های دانش بنیان باید با تسهیل فعالیت آنها شرایط مناسب تری را فراهم کنیم. شعار ما در این دوره از وزارت بهداشت این است که هیچ محدودیتی برای پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و درمان ایجاد نخواهیم کرد.
وی به وجود بیش از 900 مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا مجوز مراکز تحقیقاتی غیرفعال را لغو کنیم. ایران به اندازه کل اتحادیه اروپا مرکز تحقیقاتی دارد اما برخی از این مراکز فعال نیستند. در این راستا هدف ما توسعه کمی مراکز تحقیقاتی نیست، بلکه به سمت ارتقای کیفی فعالیت این مراکز خواهیم رفت.
انتهای پیام/