مقابله با امید و ترس در مبارزه با اچ آی وی
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ایدز یکی از بیماری های جدی و مزمن ناشی از ویروس اچ آی وی (ویروس نقص ایمنی انسانی) است و علائم اولیه عفونت HIV ممکن است شامل تب، خستگی، دردهای عضلانی، تورم غدد لنفاوی و گلودرد باشد. این علائم معمولا چند هفته پس از عفونت ظاهر می شوند و ممکن است با علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا اشتباه گرفته شوند.
پس از مرحله اولیه، ویروس ممکن است برای چندین سال بدون علائم خاص در بدن باقی بماند، اما به تخریب سیستم ایمنی ادامه میدهد و با پیشرفت عفونت HIV و ضعیف شدن سیستم ایمنی، فرد ممکن است به عفونتهای فرصتطلب و بیماریهای مرتبط با ایدز مبتلا شود. . باشد؛ این عفونت ها و بیماری ها عبارتند از سل، ذات الریهعفونت های قارچی، انواع سرطان ها و بیماری های عصبی که به شدت بر سلامت فرد تأثیر می گذارد و در صورت عدم درمان حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
ویروس اچ آی وی از طریق تماس با مایعات بدن فرد مبتلا مانند خون و شیر مادر منتقل می شود، اما از طریق تماس روزمره مانند دست دادن، بوسیدن یا استفاده از وسایل مشترک قابل انتقال نیست. این ویروس از طریق آزمایش خون و آزمایشهای تشخیص داده میشود روشهای مختلفی برای تشخیص این ویروس وجود دارد، از جمله آزمایش آنتیبادی، آزمایش آنتیژن و آزمایش PCR.
تشخیص زودهنگام HIV می تواند به شروع درمان های مناسب و کاهش خطر انتقال ویروس به دیگران کمک کند. درمان HIV شامل استفاده از داروهای ضد رتروویروسی (ART) است که می تواند تکثیر ویروس را مهار کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این داروها بار ویروسی را کاهش می دهند تا سطوح غیرقابل تشخیص را کاهش داده و کیفیت زندگی فرد را بهبود می بخشند و باید به طور منظم مصرف شوند.
آگاهی و آموزش عمومی در مورد اچ آی وی و ایدز نقش مهمی در کاهش شیوع این بیماری ایفا می کند، برنامه های آموزشی و کمپین های آگاهی بخشی می تواند به تغییر نگرش و کاهش انگ ها و باورهای غلط در مورد اچ آی وی و ایدز کمک کند و حمایت های لازم را از افراد مبتلا به این بیماری انجام دهد. و با همکاری و تلاش مشترک می توان شیوع HIV را کاهش داد و کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری را بهبود بخشید.
علائمی که خاموش هستند و بیماری هایی که منتقل می شوند
فرزین روشمتخصص بیماری های عفونی و مدیر گروه بیماری های عفونی، ایمنا با اشاره به اینکه 30 تا 40 سال از کشف ویروس اچ آی وی می گذرد، به خبرنگار ایمنا گفت: این ویروس از راه های مختلفی به افراد منتقل می شود و زمانی که ویروس اچ آی وی وارد بدن می شود پس از مدت ها وارد فاز پیشرفته می شود. دوره نهفته که به عفونت ایدز معروف است.
وی با بیان اینکه ورود این ویروس به بدن ممکن است با علائمی مانند بدن درد، بزرگ شدن غدد لنفاوی، گلودرد و علائمی شبیه سرماخوردگی همراه باشد، افزود: دوره نهفتگی ویروس حتی ممکن است سال ها طول بکشد. در این مدت فرد مبتلا هیچ علامتی ندارد. هیچ علامتی از بیماری وجود ندارد که مشکل اصلی است.
متخصص بیماری های عفونی بیان می کند: پس از دوره کمون، بیمار وارد فاز نهایی یا ایدز می شود که در آن گلبول های سفید کاهش می یابد. خاص کاهش می یابد و سیستم ایمنی فرد ضعیف می شود.
غربالگری؛ اولین قدم در کنترل بیماری HIV
روش وی با بیان اینکه زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار در اثر ویروس اچ آی وی ضعیف می شود، ممکن است فرد درگیر عفونت های بسیار خطرناک یا سرطان های مختلف شود، ادامه می دهد: بسیاری از اوقات در این مرحله بیماران مبتلا به ایدز تشخیص داده می شوند، به همین دلیل بسیار مهم است. برای غربالگری افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری HIV.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی و درمان بیماران مبتلا به اچ آی وی قبل از ورود به فاز ایدز، می گوید: در حال حاضر درمان های بسیار خوبی در نظام سلامت دنیا و کشور وجود دارد و درمان های موجود در کشور نیز به روز است. تا به امروز، با وجود این، در حال حاضر، برای بیماری HIV، حتی می توان ویروس را از بین برد، آن را در بدن به صفر رساند و تعداد گلبول های سفید خون بیمار را بالا نگه داشت.
این متخصص عفونی می افزاید: اگر بیماری زمانی تشخیص داده شود که بیمار به مراحل پیشرفته بیماری رسیده و درگیر انواع عفونت ها و سرطان ها شده باشد، ممکن است امکان درمان بیمار وجود نداشته باشد و امکان درمان بیماران در این مرحله وجود داشته باشد. کاهش می یابد؛ یکی از راههای انتقال ویروس اچآیوی اعتیاد تزریقی است که در حال حاضر میزان انتقال این بیماری از این روش کاهش یافته و در حال حاضر تعداد افرادی که از طریق روابط جنسی به این بیماری مبتلا میشوند رو به افزایش است.
تفاوت بین HIV و ایدز چیست؟
ابوالفضل حجاری کارشناس برنامه HIV، ایدز، هپاتیت و بیماری های رفتاری. وی با بیان اینکه در حال حاضر داروهای بسیار موثری برای درمان بیماری اچ آی وی وجود دارد که می تواند میزان ویروس را در خون افراد مبتلا به شدت کاهش دهد و حتی آن را به صفر برساند، به خبرنگار ایمنا گفت: درمان های در نظر گرفته شده برای بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی، این است. منجر به حفظ سلامت بیمار می شود، فرد مبتلا می تواند مانند سایر افراد عمر طبیعی داشته باشد و خطر ابتلا به ویروس به افراد دیگر نیز کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی و درمان مستمر بیماران مبتلا به اچ آی وی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، می افزاید: علاوه بر لزوم اطلاع رسانی و اطلاع رسانی به مردم از روش های پیشگیری از ابتلا به این ویروس، باید در مسیر شناسایی به موقع و مستمر باشیم. درمان بیماران باید سطح بار ویروسی در بدن بیمار کاهش یابد و سلامت فرد و جامعه حفظ شود.
کارشناس برنامه اچآیوی، ایدز، هپاتیت و بیماریهای رفتاری با بیان اینکه در شناسایی بیماران و درمان بیماری اچآیوی موفقیتهای زیادی حاصل شده و بسیاری از بیماران مبتلا به اچآیوی از خدمات درمانی و درمانی مستمر برخوردار میشوند، اظهار داشت: حمایت سازمانها و نهادهای مختلف به هدف اطلاع رسانی در مورد این بیماری و آگاهی مردم از تشخیص به موقع و درمان مستمر می تواند در کنترل بیماری HIV بسیار موثر باشد.
هاجری ادامه می دهد: ایدز مرحله ای از بیماری اچ آی وی است و اگر فرد مبتلا به اچ آی وی تحت درمان قرار نگیرد، در مدت زمانی که ممکن است از شش ماه تا یک سال طول بکشد، به مرحله نهایی درگیری با اچ آی وی یا ایدز می رود. . در واقع افراد زمانی به مرحله ایدز می رسند که سیستم ایمنی بدنشان به شدت آسیب ببیند و فرد دچار بیماری های مختلفی شود.
درمان مداوم؛ مانعی برای رسیدن به مرحله نهایی بیماری
وی با بیان اینکه بسیاری از بیمارانی که به طور مداوم تحت درمان دارویی قرار می گیرند و ویروس در بدن آنها تحت کنترل است، به مرحله نهایی HIV یا ایدز نمی رسند و زندگی عادی خواهند داشت، می گوید: در اصطلاح پزشکی سعی می کنیم از این کلمه پرهیز کنیم. ایدز. باید کمتر از آن استفاده کرد، زیرا اکثر افراد مبتلا به این ویروس در مرحله عفونت HIV باقی می مانند و به مرحله ایدز نمی رسند.
کارشناس طرح اچ آی وی، ایدز، هپاتیت و بیماری های رفتاری می افزاید: در صورت تاخیر در شناسایی بیماران مبتلا به این ویروس و عدم مراجعه افراد پرخطر برای تشخیص و غربالگری بیماری به مراکز مشاوره رفتاری امکان پذیر است. آنها با ویروس درگیر هستند. اچ آی وی زمانی تشخیص داده می شود که این بیماران درگیر بیماری های دیگری مانند سرطان های مختلف باشند.
وی با تاکید بر اینکه سواد سلامت یک جامعه باید به حدی برسد که در صورت مواجهه با رفتار یا موقعیت پرخطر برای غربالگری و تشخیص بیماری احتمالی به مراکز درمانی مراجعه کنند، خاطرنشان کرد: مردم بدانند که تنها علل بیماری HIV تزریقی یا مقاربتی نیست و فرد مبتلا به HIV ممکن است با این ویروس متولد شود یا در حین کار به آن مبتلا شود.
به گزارش ایمنا، اچآیوی و ایدز همچنان یکی از چالشهای مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان است و با وجود پیشرفتهای علمی و درمانهای جدید، همچنان نیاز به تلاشهای مشترک و هماهنگ برای مبارزه با این بیماری و آگاهی و آموزش عمومی در مورد ایدز وجود دارد. روش های پیشگیری، تشخیص و درمان می تواند نقش مهمی در کاهش شیوع این بیماری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا داشته باشد.
حمایت از بیماران مبتلا به اچآیوی و ایدز نه تنها به این افراد کمک میکند تا با بیماری خود کنار بیایند، بلکه میتواند منجر به کاهش تبعیضهای اجتماعی شود، ایجاد محیطهای پذیرایی و حمایتی برای این افراد نقش مهمی در بهبود وضعیت روانی و اجتماعی آنها دارد. و برنامه های حمایتی و درمانی باید به گونه ای طراحی شود که همه این افراد به خدمات بهداشتی و درمانی مناسب دسترسی داشته باشند.
با همکاری و حمایت مستمر می توان به اهداف جهانی کاهش شیوع ایدز دست یافت و به بهبود وضعیت بهداشت عمومی کمک کرد و برنامه های جامع و پایدار می تواند به پیشگیری از انتقال ویروس، تشخیص زودهنگام و ارائه درمان موثر کمک کند. امید به آینده ای بدون HIV هدف است. که با تلاش همه جانبه و پیشرفت های علمی قابل دستیابی است و با ادامه تحقیقات و برنامه های پیشگیرانه می توان به کاهش شیوع این بیماری و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا امیدوار بود.