مضرات جوش شیرین در نان / برخورد با نانوایی های متخلف – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
زهرا پوراحمد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طبق قوانین و مقررات مربوط به ایمنی و سلامت نان، نانوایی ها حق افزودن جوش شیرین به نان را ندارند و برای تولید نان باید از مخمر یا خمیر ترش استفاده کنند.
وی افزود: جوش شیرین از تخمیر نان جلوگیری می کند و این تخمیر نشدن باعث اختلالات متابولیک در بدن از جمله سوء هاضمه می شود.
پوراحمد ادامه داد: استفاده از جوش شیرین نه تنها باعث کاهش عطر و طعم نان می شود، بلکه باعث کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های روده ای و اختلال در دستگاه گوارش می شود.
وی افزود: سازمان غذا و دارو استفاده از جوش شیرین در فرآوری خمیر را ممنوع کرده است و این تصمیم به نفع کیفیت و سلامت نان است در صورتی که نانوایی ها از مخمر برای فرآوری خمیر استفاده کنند و اجازه تهیه خمیر را بدهند. این باعث افزایش کیفیت نان می شود.
پوراحمد گفت: متاسفانه برخی نانوایی ها به دلیل عجله در تهیه خمیر و سودی که دارند از جوش شیرین استفاده می کنند. استفاده از جوش شیرین در نان ممنوع است و در صورتی که طی مراحل بازرسی، کارشناسان سازمان غذا و دارو متوجه شوند که نان حاوی جوش شیرین است. تولیدکنندگان به مراجع قضایی معرفی می شوند.