مصرف گوشت قرمز با خطر ابتلا به دیابت مرتبط است
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، محققان گزارش دادند افرادی که بیشترین مواد غذایی سرشار از آهن هِم را که عمدتاً در گوشت قرمز و سایر فرآورده های حیوانی یافت می شود، مصرف می کردند، 26 درصد بیشتر از مصرف کنندگان این آهن بودند. کمترین مقدار این غذاها در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار داشتند.
محققان دریافتند در حقیقت، آهن هِم بیش از نیمی از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط با گوشت قرمز فرآوری نشده را تشکیل می دهد.
اما نتایج نشان می دهد که آهن غیر هِم که در غذاهای گیاهی یافت می شود، هیچ ارتباطی با دیابت نوع 2 ندارد.
فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشگاه هاروارد می گوید: «این مطالعه بر اهمیت انتخاب غذای سالم در پیشگیری از دیابت تأکید می کند.
هو در بیانیه خبری هاروارد افزود: کاهش دریافت آهن هِم، به ویژه از طریق گوشت قرمز، و اتخاذ یک رژیم غذایی گیاهی تر ممکن است راهبردهای موثری برای کاهش خطر دیابت باشد.
آهن هِم از هموگلوبین، پروتئین خون که انتقال اکسیژن در گلبول های قرمز را تسهیل می کند، مشتق می شود و معمولاً در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت می شود و راحت تر از آهن غیر هم جذب می شود.
برای این مطالعه، محققان ارتباط بین مصرف آهن و دیابت نوع 2 را با استفاده از 36 سال گزارش رژیم غذایی از بیش از 206000 متخصص بهداشتی که در دو پروژه تحقیقاتی طولانی مدت ثبت نام کرده بودند، ارزیابی کردند.
آنها همچنین خون بیش از 37500 نفر را تجزیه و تحلیل کردند تا دریابند چگونه آهن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
نتایج نشان داد که آهن هِم با طیف وسیعی از نشانگرهای زیستی مرتبط با دیابت نوع 2 مرتبط است.
به گفته محققان، تیم تحقیقاتی همچنین 12 متابولیت خون را شناسایی کردند که ممکن است در ارتباط بین مصرف آهن هِم و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نقش داشته باشند.
به گفته محققان، این یافتهها نگرانیهایی را در مورد افزودن آهن هِم به جایگزینهای گوشت گیاهی برای افزایش طعم و ظاهر گوشتی آنها افزایش میدهد.