مصرف چه مقدار نمک در روز خطرناک است؟

عبدالرسزا نوروزی با بیان اینکه نمک یکی از مهمترین غذاهایی است که روزانه دریافت می شود ، گفت: “نمک ، در حالی که اثرات فیزیولوژیکی مفیدی دارد ، می تواند مشکلات جدی و مهمترین مشکلی را ایجاد کند که نمک باعث نمک می شود.
وی افزود: علاوه بر نمک ، اختلالات وزن نیز در این بیماری ها عوامل مهمی هستند ، اما نمک در این زمینه از اهمیت بیشتری برخوردار است. مصرف بیش از حد نمک می تواند باعث ایجاد مشکلات استخوان ، از جمله پوکی استخوان ، به ویژه در افرادی که به دلیل بیماری های اساسی یا برخی از داروها در معرض این مشکل هستند ، ایجاد کند.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ایران ، با اشاره به نقش مستقیم دریافت نمک در فشار خون بالا ، تأکید کرد: مصرف روزانه بیش از 10 گرم نمک می تواند باعث بیماری قلبی عروقی ، پوکی استخوان و حتی برخی از سرطان ها شود.
این متخصص تغذیه گفت: “مصرف بیش از حد نمک روند پوکی استخوان را تسریع می کند.” در سالهای اخیر ، مشخص شده است که میزان مصرف نمک زیاد با برخی از سرطان ها از جمله سرطان معده همراه است ، بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از موثرترین راه های جلوگیری از این سرطان ها است.
نوروزی به منابع مصرف نمک اشاره کرد و اظهار داشت: “نمکی که دریافت می کنیم از دو منبع اصلی است.” بیشتر آن به عنوان نمک پنهان است و از طریق غذاهای فرآوری شده وارد بدن می شود. یک فرد تهانی به طور متوسط حدود 4 گرم نمک از طریق نان مصرف می کند که در صورت شور بودن نان تا 7 گرم در روز افزایش می یابد.
وی گفت: استاندارد نمک در ماست در حدود یک گرم در هر 100 میلی لیتر تعیین شده است و بنابراین یک بطری 300 میلی لیتری حدود 3 گرم نمک دارد. مقدار توصیه شده نمک در حال حاضر حدود 5 گرم در روز و فقط سه گرم نان و ماست است.
نوروزی گفت: “مهمترین عامل مضر در نمک سدیم است و سدیم در این نمک ها با نمک های معمولی تفاوتی ندارد.” این نمک ها با قیمت های بالا به فروش می رسند ، اما از نظر سلامتی هیچ مزیتی ندارند.
وی گفت: تغییرات شیوه زندگی و غذاهای فرآوری شده افزایش قابل توجهی در میزان نمک افزایش یافته است ، و افزود: سفره های سفره باید از بین بروند و غذاهایی که نمک بالایی دارند ، مانند نان ، باید از مراکز استفاده کنند که از نمک کمتری استفاده می کنند. در نان های با کیفیت پایین ، معمولاً نمک بیشتری برای بهبود کیفیت اضافه می شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به مطالعه ای که در یکی از دانشگاه های پزشکی تهران انجام شده است ، گفت: “مصرف نمک در کارکنان دانشگاه 20 درصد بیشتر از میانگین دریافت نمک در بین مردم تهران بود.” از آنجا که غذای کارکنان و بیشتر بیماران در یک مکان متمرکز شده اند ، کنترل میزان نمک مصرف شده در این مراکز بسیار امکان پذیر است.
پایان پیام/