مصرف نان سفید قند خون را سریعتر افزایش می دهد – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، فرشته فزونی با اشاره به اهمیت سلامت و کیفیت نان مصرفی گفت: در کشور ما نان جزء مهمی از غذای اصلی جامعه است و بخش عمده ای از انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه بسیاری از افراد را تامین می کند؛ بنابراین توجه به سلامت و کیفیت نان مصرفی بسیار مهم است.
وی اصلاح سبک زندگی در کنار ارتقای کیفیت غذا و ارتقای دانش تغذیهای جامعه را از جمله راهکارهای اساسی برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و پیامدهای آن برشمرد و افزود: در مطالعات بالینی متعدد تأثیر مصرف غذاهای حاوی غلات کامل و رژیم غذایی کم نمک در پیشگیری از بیماریهای مختلف از جمله مشکلات متابولیک، مشکلات متابولیک، دیابت، مشکلات گوارشی، دیابت، مشکلات گوارشی، دیابت و غیره به اثبات رسیده است.
فازونی غلات کامل را سرشار از مواد مغذی از جمله فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی برشمرد و گفت: نان سبوس دار یکی از غلات کامل است که با استفاده از آرد سبوس دار حاوی هر سه قسمت دانه گندم (سبوس، جوانه، آندوسپرم) تهیه می شود.
وی خاطرنشان کرد: شواهد موجود نشان می دهد رژیم غذایی حاوی غلات کامل از جمله نان سبوس دار می تواند با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و تعدیل متابولیسم چربی به عنوان یک استراتژی تغذیه ای موثر برای کاهش ایجاد کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد.
فازونی وجود فیبر را یکی از فواید نان کامل برشمرد که می تواند به بهبود عملکرد روده، کاهش کلسترول و چربی خون (LDL) و کنترل قند خون کمک کند.
وی با بیان اینکه نان سفید قند خون را سریعتر افزایش می دهد، مصرف بی رویه آن در دهه های اخیر را یکی از عوامل بروز مشکلات گوارشی، دیابت و چاقی در کشور برشمرد و به مردم توصیه کرد از نان سبوس دار و سبوس دار در برنامه غذایی روزانه خود (سنتی و صنعتی) استفاده کنند.
فزونی تاکید کرد: نان سبوس دار اگرچه ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان تهیه شده با آرد سفید دارد، اما باید به صورت متعادل و بر اساس نیاز هر فرد مصرف شود.
به گفته وی، در حال حاضر شهروندان می توانند از برخی از نانوایی هایی که از آرد سبوس دار برای پخت استفاده می کنند، نان سبوس دار و سبوس دار تهیه کنند و یا از نان سبوس دار که به صورت صنعتی و بسته بندی عرضه می شود، استفاده کنند.
رئیس اداره بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سبوس اضافه شده در هنگام پخت روی نان اغلب کیفیت خوبی ندارد و ممکن است ناخالصی یا آلودگی داشته باشد، تاکید کرد: نان باید از آرد سبوس دار تهیه شود نه اینکه سبوس به خمیر اضافه شود.



