مصرف «قیماق» در دوران پس از زایمان مفید اما مشروط است – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، سید علی موسوی جم، متخصص تغذیه درباره تاثیر مصرف قیماق (کاچی) در دوران نقاهت پس از زایمان گفت: سنت قدیمی استفاده از قیماق برای مادران در کردستان از نظر علمی نیز موجه است. زایمان یک فرآیند انرژی بر است و به دلیل کالری و چربی متراکم آن می توان از قیمه به عنوان منبع انرژی فوری و فوری استفاده کرد. مقوی برای کمک به بهبود سریعتر قدرت بدنی مادر.
وی افزود: همچنین در باورهای طب سنتی به نقش این گونه مواد غذایی در افزایش کمیت و کیفیت شیر مادر اشاره شده است که عمدتاً به دلیل تامین کالری و چربی اضافی مورد نیاز برای فرآیند تولید شیر است.
هشدار متخصصان تغذیه در مورد مصرف زیاد
موسوی جم در ادامه نسبت به مضرات زیاده روی در مصرف این ماده غذایی هشدار داد و اظهار داشت: اعتدال نکته مهمی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. قیماق دارای سطح بالایی از چربی های اشباع شده است که مصرف زیاد آنها می تواند باعث افزایش کلسترول بد (LDL) و در دراز مدت خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی و افزایش وزن شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: ممکن است دستگاه گوارش مادر در این دوران حساس باشد و مصرف زیاد غذاهای سنگین و چرب باعث ناراحتی گوارشی شود.
تعادل و تنوع کلید سلامتی است
موسوی جم با ارائه توصیه ای کاربردی گفت: از فواید فرهنگی و تغذیه ای این سنت غافل نمی شویم. مصرف مقدار کم و متعادل قیماق (کاسه ای کوچک) در روزهای اول پس از زایمان به شرطی که بخشی از یک رژیم غذایی کامل، متنوع و متعادل شامل منابع پروتئینی کم چرب، میوه ها، سبزیجات و غلات کامل باشد، می تواند مفید باشد. اما به هیچ وجه نباید مبنای تغذیه مادر باشد. به خصوص مادرانی که سابقه کلسترول بالا، چاقی، افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری یا بیماری های قلبی دارند، باید در مصرف آن دقت بیشتری داشته باشند و حتما با پزشک خود مشورت کنند.
وی جام جم افزود: برای افزایش اثرات مفید این ماده غذایی سنتی و کاهش مضرات آن بهتر است از آرد کامل استفاده شود نه از آرد سفید و برای کاهش مضرات چربی های اشباع موجود در روغن حیوانی قیمه می توان مقدار این روغن را کاهش داد و علاوه بر روغن زیتون یا کنجد در تهیه روغن حیوانی و گردو مانند پودر قیمه و مغز گردو مانند پودر قیمه و مغز گردو به آن اضافه کرد. قیماق.
موسوی در پایان گفت: می توان از غذاهای مفید مانند سوپ مرغ با عدس قرمز (عدس عدس) و سبزیجات و یا جو دوسر با شیر و پودر آجیل در روزهای اول پس از زایمان برای جایگزینی کامل قیمه استفاده کرد و یا روزانه 1 تا 3 قاشق غذاخوری قیمه استفاده کرد و سپس از مواد مقوی فوق الذکر استفاده کرد که باعث افزایش انرژی و آرامش شیر می شود.



