سلامت خانواده

مصرف شیر خام و پنیر باعث تب مالت می شود

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از و به نظر می رسیداحمد جندقی در خصوص هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور، با اشاره به نظارت دقیق این وزارتخانه بر لبنیات، ارائه توضیحاتی در خصوص کنترل کیفی و توصیه های بهداشتی مرتبط با این فرآورده ها و تاکید بر وی با اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی در تولید و عرضه محصولات لبنی تصریح کرد: بر اساس سیاست ها و مقررات وزارت بهداشت، کلیه واحدهای تولیدی و عرضه کنندگان لبنیات موظف هستند. برای رعایت استانداردهای تعیین شده و بازرسان بهداشت محیط در سه مرحله کنترل های لازم را بر روی لبنیات اعمال می کنند.

وی افزود: پایش سلامت شامل سه مرحله اصلی است که در مرحله اول پس از کنترل سلامت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام در هنگام ورود به واحد صنفی بررسی می شود.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت از مرحله دوم نظارت بر فرآوری لبنیات توسط بازرسان بهداشت محیط خبر داد و گفت: روند تولید و فرآوری شیر و سایر لبنیات از نظر انطباق بررسی می شود. با استانداردهای بهداشتی

وی در خصوص مرحله سوم بازرسی یعنی نمونه برداری دوره ای افزود: نمونه برداری از محصولات به صورت دوره ای و یا در صورت دریافت شکایت انجام می شود. نمونه ها به آزمایشگاه ارسال می شود و در صورت مشاهده تخلف برخورد قانونی می شود.

جندقی تاکید کرد: کنترل شیر خام و بار میکروبی آن بر عهده سازمان دامپزشکی است، هرگونه افزودنی غیرمجاز با توجه به تغییر طعم شیر قابل شناسایی است و کارشناسان آزمایشگاه با آزمایشات ساده آن را بررسی می کنند.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نکات بهداشتی برای خرید و نگهداری لبنیات با بیان اینکه مردم از خرید و مصرف شیر خام غیر پاستوریزه خودداری کنند، خاطرنشان کرد: در صورت اجبار مردم به استفاده از شیر خام. یک دقیقه می جوشند و در حین جوشیدن هم می زنند. ظروف شیر خام را باید بعد از مصرف شسته و شیر خام را قبل از جوشیدن در یخچال نگهداری نکنید. شیر پاستوریزه را باید در یخچال با دمای چهار درجه حداکثر به مدت 48 ساعت نگهداری کرد. اگر بیشتر از این زمان ماند باید قبل از مصرف بجوشد و از خرید خامه و کره و بستنی غیر پاستوریزه خودداری شود.

وی ادامه داد: برای نگهداری کره بسته بندی شده پاستوریزه باید توجه داشت که فقط یک هفته در یخچال قابل نگهداری است. در صورتی که نگهداری طولانی مدت در نظر گرفته شده است، کره باید در فریزر قرار داده شود.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت نسبت به خطر انتقال تب مالت از لبنیات هشدار داد و تصریح کرد: یکی از لبنیاتی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد پنیر غیر پاستوریزه است که می تواند خطرناک باشد. . به همین دلیل بارها به مردم توصیه کرده ایم که از مصرف پنیرهای محلی و تازه خودداری کنند، تنها در صورتی می توان پنیر تازه مصرف کرد که حداقل دو ماه در آب نمک بماند تا میکروب های موجود در آن از بین برود.

جندقی با بیان اینکه فرآورده های خام دامی می توانند به سرعت بیماری هایی مانند تب مالت را منتقل کنند، افزود: استفاده از لبنیات بسته بندی شده با برچسب مجوز بهداشتی ضروری است، سامانه کنترل بیماری در مرکز مدیریت بیماری های واگیر و دانشگاه های علوم پزشکی فعال است. هنگامی که موردی از تب مالت گزارش می شود، باید بررسی ها و ردیابی های لازم انجام شود. خواهد بود

وی با اشاره به اهمیت واکسیناسیون دام برای پیشگیری از تب مالت گفت: در صورت آلوده بودن دام اقدامات کنترلی و قانونی توسط سازمان دامپزشکی انجام می شود. تعامل و هماهنگی بین سازمان دامپزشکی، نظام پزشکی و بهداشت محیط برای کاهش شیوع تب مالت در جامعه ضروری است.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: در صورت عرضه شیرخام در مراکز تجاری و رعایت نشدن پروتکل ها، اقدامات قانونی برای تامین سلامت شهروندان انجام می شود. انجام پس از ثبت شکایت، بازرسان بهداشت محیط در محل حضور یافته و ظرف 24 الی 48 ساعت نتیجه را به شاکی اعلام خواهند کرد. در صورت مشاهده تخلف، واحد صنفی متخلف پلمب و از عرضه محصولات غیربهداشتی جلوگیری می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا