بهداشت و درمان

مشکلات گوارشی را با خوردن این میوه‌ها بهبود دهید

مریم مقیمی کارشناس طب سنتی درباره کسانی که مشکلات گوارشی دارند گفت: بهترین میوه برای کسانی که مشکل گوارشی دارند سیب پاییزی و هلو رسیده و شیرین در فصل سرما است. توصیه می شود این افراد از مرکبات با مزاج سرد استفاده نکنند.

خوردن میوه با پوست یا بدون پوست

مقیمی بیان کرد: بسیاری از مردم میوه را از بازار خریداری می کنند و کمتر به میوه ارگانیک دسترسی دارند، بنابراین توصیه می شود از پوست میوه به موقع استفاده شود. پوست میوه خواصی دارد اما به دلیل تجمع سموم در پوست بهتر است بدن آن را نخورد.

متخصص طب سنتی تصریح کرد: افرادی که نمی توانند میوه خام بخورند و مشکلات گوارشی دارند می توانند از بخارپز استفاده کنند. اگر فردی مشکل دیابت نداشته باشد می تواند از مربای میوه نیز استفاده کند.

وی ادامه داد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند در وعده صبحانه از آب سیب استفاده کنند یا آن را به رب تبدیل کنند. همچنین آب و رب سیب برای بیماران دیابتی مفید است زیرا شیرینی آن از خود میوه گرفته می شود.

مرکبات مفید برای بدن

مقیمی گفت: از همه مرکبات می توان استفاده کرد اما بهترین این میوه ها به ویژه برای کسانی که مشکل معده و گوارشی دارند انار شیرین است که به صورت آبلیمو و جویدن دانه های داخل انار باعث مشکلات گوارشی می شود. ” سیب بخارپز، آب پرتقال، لیمو شیرین نیز می تواند به سیستم ایمنی افرادی که مشکلات معده دارند کمک کند.

وی اذعان داشت: افرادی که مشکل خاصی ندارند و طبیعی هستند در طول روز سه تا چهار واحد میوه مصرف کنند اما افرادی که مشکل نفخ و دل درد دارند باید خیلی کم مصرف کنند و یک چهارم آب پرتقال را با کمی عسل یا عسل مصرف کنند. زنجبیل که بی خطر است انجام دهید اما برای کسانی که هضم آنها حاد شده است، مصرف مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و نارنگی به طور کلی ممنوع است.

توصیه های طب سنتی

این متخصص طب سنتی افزود: بسیاری از افراد در فصول سرد سال دچار مشکلات گوارشی از جمله یبوست و نفخ می شوند، بنابراین توصیه می کنیم افراد از انجیر و آلو خیس شده استفاده کنند.

وی بیان کرد: در طب سنتی اصطلاحی داریم که ماده بیماری زا در بدن ایجاد می شود که مواد و مخلوطی در آن جمع شده است و علت اینکه سرماخوردگان در این فصل می تواند یبوست بودن آنها باشد. اگر افراد می خواهند کمتر بیمار شوند، باید از یبوست اجتناب کنند.

مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در هر سنی نباید از غذاها و آب میوه های صنعتی، غذاهای دیر هضم و سنگین مانند ماکارونی، کله پاچه و حلیم استفاده کنند و در صورت تمایل مصرف آن ها بسیار کم باشد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا