مشکلات تامین ارز و کمبود دارو در سال آینده حل می شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، جمالیان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره وضعیت پزشکی کشور گفت: چند سالی است که نظرات کارشناسی جایگزین نظرات شده است. احساسی داده است البته امروز با تصویب قانون صدور مجوز داروخانه ها از قبل پیش بینی شده بود. کارشناسان آن زمان تاکید آنها معتقد بودند که پزشکی یک تجارت نیست و نمی توان آن را با قوانین تنظیم کرد تجاری مدیریت شده متاسفانه داروخانه های زیادی مجوز گرفته اند که امروزه حتی توان اقتصادی برای نگهداری خود را ندارند و تمام درآمدها صرف امور داروخانه ها می شود.
وی ادامه داد: اقتصاد داروخانه مسئولیتی در قبال نگهداری داروخانه و حقوق پرسنل ندارد. کمیسیون های تخصصی نسبت به این موارد هشدار می دهند اما وقتی به عرصه عمومی می رود، گفتمان غالب، گفتمان تضاد منافع است. در در حالی که که در کمیسیون ها منافع مردم، جامعه و بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است قرار می گیرد با تصویب قانون، نقش نظارت مجلس بر قوانین نادرست است.
جمالیان با اشاره به زیر سوال بردن جایگاه نظارتی مجلس پس از تصویب قانون تاسیس داروخانه ها اشاره کرد: دارو و تجهیزات ایزوله و در شرایط قابل قبول ایجاد شده است در سال 1403 برای دارو یارو به اشتراک بگذارید بودجه جداگانه E در نظر گرفته نشد و از همان بودجه مربوط به سلامت مردم بود کسر در بود در حالی که که قرار بود این سهم ارز جداگانه داشته باشد و پرداخت ها به موقع باشد و پرداخت از جیب مردم تغییر نکند. اما هیچ یک از اهداف محقق نشده است.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: قرار نبود پرداختی از جیب مردم تغییر کند. اما هر سال شاهد تغییر آن هستیم. یکی از مطالبات داروخانه ها نیز مربوط به اشتراک هستند ارز و هیچ کس در این زمینه مسئول نیست. قرار است در بودجه سال آینده جایگاه جداگانه و ثابتی داشته باشد و امید است در پایان هر ماه پرداختی منظم به داروخانه ها برای بهبود وضعیت اقتصادی آنها انجام شود.
وی گفت: وضعیت امروز نسبت به سال گذشته کمی بهتر شده است اما ما هنوز با ایده آل فاصله داریم. آخرین مصوبه تخصیص به موقع بودجه بود و به نظر می رسد در سال آینده مشکلاتی در تامین ارز وجود داشته باشد دارو و کمبود دارو بهبود برای چند ماه آینده در قالب مسکن موقت در صورت لزوم و مراحل لازم لازم است.
کشاورز یکی از اعضای هیات مدیره انجمن داروسازان تهران با ابراز تاسف از شرایط نامناسب دارو در کشور گفت: تمایل به سرمایه گذاری در حوزه دارو به شدت کاهش یافته است که دلیل آن نیز همین موضوع است. نه اثربخشی سیاست گذاری می بینم و بیمار بودن بخشی از این است.
وی بیماری اصلی زنجیره تامین را نقدینگی دانست و افزود: امروز حجم ادعای شرکت ها از مراکز دولتی به مرز بیش از 30 هزار میلیارد تومان رسیده است. ماهیانه 2.5 همت باید توسط بیمه ها به زنجیره تامین بازگردانده شود که این اتفاق نمی افتد.
وی گفت: امروز بیش از 3 هزار میلیارد تومان چک برگشتی داروخانه وجود دارد و متأسفانه با سیاست غلط افزایش تعداد داروخانه ها بر کمبودها و ایجاد انبارهای دارویی بیشتر، چک های برگشتی داروخانه نیز به چک های برگشتی داروخانه اضافه شده است. توزیع کننده.” بخشی از اثر کمبود دارو به شرکت های تولیدی نیز منتقل می شود، زیرا اگر این شرکت ها نتوانند سرمایه لازم را حتی با تخصیص ارز تامین کنند، امکان خرید وجود دارد. ارز برای شرکت ها سازنده نیازی به خرید مواد اولیه نخواهد بود در نهایت باعث می شود بسیاری از داروهای بسیار رایج در بازار کمتر شوند.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران تاکید در مورد جداسازی سرصفحه ردیف حساب دارو و تجهیزات از سایر حساب ها، تصریح کرد: در بیمارستان های دولتی به دلیل مشکلات منابع، درآمد فروش از دارو و محصولات صرف موضوعاتی مانند حقوق پرسنل و نگهداری بیمارستان می شود و این یک فاجعه است. به همین دلیل بیمارستان های دولتی گاهی به شرکت ها دارو بله آنها بدهکار هستند و نمی توانند پرداخت کنند.
کشاورز همچنین به مشکلات حوزه خدمات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: منابع پایدار برای این طرح است داروساز یکی از حساس ترین و مهم ترین نکاتی است که باید در بودجه به آن توجه کرد و برای پرداخت اولویت بندی کرد. یکی از مهمترین مشکلات امروز این است که ذخایر استراتژیک دارو دچار بحران شده است توجه به جنگ اقتصادی، نگرانی در مورد آن وجود دارد. دستور تامین منابع برای آن داده شده است اما هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
او نیز هدف این طرح است داروساز عدم تغییر پرداخت از جیب بیمار را در نظر گرفت و پیشنهاد کرد: به دلیل عدم ثبات منابع داروساز و عدم اجرای دقیق و کامل نسخه الکترونیکی، پرداخت ها تغییر کرد.