سلامت خانواده

مشکلاتی که دارو را سخت کرده است/ تعرفه ها باید واقعی شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان

علی چنگیزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مشکل اصلی تعرفه ما این است که تعرفه واقعی و قیمت نهایی از سوی شورای عالی بیمه در نظر گرفته نمی شود و تمامی آمار مراجعه و خدمات تشخیصی واقعی نیست. . اگرچه این قیمت‌ها باید اصلاح و واقعی شوند، اما صرفاً به این دلیل که قانون توجه به منابع، هزینه‌ها و هزینه‌های بخش خصوصی را توجیه نمی‌کند، به این موضوع توجه نمی‌شود و باید مبلغ واقعی برای این امر محاسبه و اعمال شود. بخش

وی افزود: آنچه در سازمان نظام پزشکی دنبال می کنیم این است که حتما قیمت تمام شده را درج کرده و به عدد تعرفه برسیم. کاری که اکنون انجام می دهیم و امیدواریم در شورای عالی بیمه و وزارتخانه موفق باشد، تلاش برای تبدیل تعرفه به یک شکل کار است. هیچ کاری در این مورد انجام نشده است. هر ساله شورای عالی بیمه که متأسفانه از 9 عضو آن 8 نفر خریدار خدمات هستند و ما فروشنده واقعی هستیم، بر اساس تورم و درصد و افزایش قیمت ها تعرفه ها را اعلام می کرد و هیچ وقت به تعرفه واقعی نرسیدیم. و نزدیک نشدیم. در حال حاضر حداقل 50 تا 60 درصد از قیمت واقعی عقب هستیم و امیدواریم مشکل ما مانند سایر مشاغل که تعرفه ها را به صورت واقعی از طریق اتحادیه ها و تشکل های خودشان محاسبه و اعلام می کنند حل شود.

چنگیزی ادامه داد: از وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم به واقعیت های تعرفه ای توجه بیشتری داشته باشند و به سمت واقعی شدن تعرفه های خدمات تشخیصی، درمانی، دارویی و ویزیت حرکت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط فعلی آیا امکان ادامه این تعرفه ها برای پزشکان جوان وجود دارد، گفت: به غیر از پزشکان جوان و پزشکان قدیمی، تعرفه ها بر معیشت و ادامه کار همکاران ما تاثیر گذاشته است. رشته هایی مانند جراحی قلب و عروق و اطفال که فوق تخصص هستند 50 درصد پر شده است که ناشی از سیاست های قیمت گذاری اشتباه است. رشته هایی که حیاتی و مهم هستند اکنون به دلیل تعرفه پایین متقاضیان خود را از دست داده اند و تمایلی به فعالیت در این زمینه ندارند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی تاکید کرد: در صورت ادامه این روند میزان تعطیلی درمانگاه ها افزایش می یابد و نه تنها درمانگاه را افتتاح نمی کنیم بلکه با این هزینه ها به سمت تعطیلی درمانگاه ها می رویم. انتظار داریم شرایط خاصی ایجاد کنند تا پزشکان ما مشکل معیشتی نداشته باشند.

وی افزود: نبود تعرفه های مناسب باعث می شود که پزشکان ما رشته اصلی خود را رها کنند و قبلا هم این اتفاق افتاده است و تعدادی از پزشکان در رشته خود ادامه نمی دهند. با توجه به اینکه پزشکان جوان در اولویت قرار دارند، انتظار داریم موانع تعرفه ها برداشته شود و تعرفه ها افزایش یابد.

چنگیزی ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت باید در سیاست های خود در خصوص کاهش امتیاز پروانه پزشکی تغییراتی ایجاد کند. با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان فارغ التحصیلان رشته جدید پزشکی و دندانپزشکی زمانی است که امتیاز مجوز حذف شود یا کاهش چشمگیر و قابل توجهی در آن ایجاد شود. انتظار داریم این مشکل حل شود، در بازار رقابتی امتیاز حذف شود و سیاست های تشویقی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و کم برخوردار از جمله تعرفه ترجیحی و کاهش مالیات اعمال شود تا پزشکان در این مناطق بمانند. در غیر این صورت با پایین نگه داشتن تعرفه ها هیچ دلیلی برای ادامه خدمت و افتتاح دفاتر در مناطق محروم و یا حتی شهرهای بزرگ وجود ندارد.

وی افزود: پزشکان به دلیل حقوق کم حاضر به استخدام در دستگاه دولتی نیستند. بنابراین پیشنهاد می کنم هم در سیستم خصوصی با حل مشکل امتیاز پروانه مطب، واقعی سازی تعرفه و هم در سیستم دولتی با تجدید نظر در میزان حقوق پزشکان، شرایطی را ایجاد کنند که کار پزشکان را آسان کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا