اخبار سلامت

مشاهده پشه آئدس در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، فرشید رضایی در حاشیه اولین کارگاه آموزشی ملی مدیریت و کنترل داروهای تهاجمی AED و بیماری های واگیر که از پنجم آبان ماه آغاز شده و به مدت دو روز در وزارت بهداشت ادامه دارد، اظهار داشت: مقر. این کارگاه آموزشی برای اولین بار با همکاری مرکز بهداشت محیط و کار و اداره کل مدیریت بیماری های واگیر با هدف کنترل پشه Aeds و بیماری های منتقله از آن برگزار می شود.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برخی اقدامات برای جلوگیری از شیوع پشه آئدس به طور مستقیم توسط دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود و در این کارگاه 30 دانشگاه علوم پزشکی علوم اعم از مدیران آموزش و ارتقای سلامت، مدیران بهداشت محیط و مدیران کار و مبارزه با بیماری های دانشگاه های علوم پزشکی در مرحله اول مبارزه با پشه آئدس حضور دارند و امیدواریم برگزاری این کارگاه موجب تقویت اقدامات زیست محیطی در شهرستان ها شود. تحت تاثیر این پشه قرار گرفته و از انتشار این پشه ها به شهرهای مجاور جلوگیری می کند.

وی همچنین هدف از برگزاری این کارگاه را هماهنگی برنامه ریزی ها برای آمادگی برای سناریوهای احتمالی عنوان کرد و گفت: در این کارگاه الگوهای ارتباطی و مشارکت اجتماعی در کنار هم قرار دادن جامعه با سازمان ها در خصوص روش های نوین بهبود محیط زیست و مراقبت از انسان مناسب است. و سیستم های حشره شناسی بحث و تبادل نظر می شود.

رضایی از مشاهده پشه آئدس در چند شهر خبر داد و گفت: پشه آئدس در برخی شهرهای سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شد اما نه لزوما در همه اینها این بیماری وارد شهرها نشده است و فقط در چابهار و بندرلنگ به طور مختصر این بیماری شناسایی شده است. تا به امروز هیچ پشه ای در استان خوزستان مشاهده نشده است اما دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آمادگی کامل است.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت افزود: از آنجایی که مبارزه با این پشه و جلوگیری از ورود بیماری های قابل انتقال با آن نیازمند همکاری داخلی و خارجی است، دستورالعمل پدافند غیرعامل کشور به کلیه سازمان های مرتبط ارسال شد. تا همکاری لازم را تضمین کند. با حوزه سلامت ارتباط دارند و وظایفی به آنها محول می شود که اجرای صحیح این وظایف از گسترش و تکثیر این پشه جلوگیری می کند.

رضایی تصریح کرد: در این زمینه همکاری شهرداری ها، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور می تواند در کنار مردم جوانب مختلف این بیماری را پوشش داده و با جلوگیری از تکثیر پشه ها سرعت شیوع آن را کاهش دهد.

رئیس دفتر ارتقای سلامت و آموزش وزارت بهداشت در پایان گفت: کشور ما به دلیل اقدامات بهداشتی موثری که در سال های اخیر انجام داده و در 30 سال گذشته جزو آخرین کشورهایی است که پشه ها وارد آن شده اند. سال‌هاست که پشه‌ها به اکثر مناطق و کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری رسیده‌اند. همسایگان ایران از جمله ترکیه، گرجستان، امارات و پاکستان وارد شده اند.

به گزارش تسنیم، تب دنگی یک بیماری ویروسی عفونی است که از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می شود. هنگامی که پشه Aedes فردی را که به ویروس دنگی آلوده شده است نیش می زند، ویروس وارد بدن پشه می شود. سپس وقتی پشه آلوده فرد دیگری را نیش می زند و از خون تغذیه می کند، ویروس وارد جریان خون آن فرد شده و باعث بیماری می شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا