سلامت خانواده

مسمومیت با قارچ های سمی ؛ زنگ هشدار برای بهداشت عمومی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

آژانس خبری مهر ، گروه استان ها: استان کرمانشاه ، با جنگل ها و دشت های بکر ، کوهستانی و سرسبز ، هر ساله با رشد انواع قارچ های اتومبیل طبیعی در بهار ، برای کسانی که علاقه مند به جمع آوری محصولات طبیعی هستند بهشت ​​می شود. این قارچ ها ، که در اطراف کوه ها ، اطراف درختان و در باغ های روستاها و حتی برخی از مناطق شهری می روند ، در نگاه اول جذاب ، تازه و وسوسه انگیز به نظر می رسند. اما در قلب این ظاهر فریبنده ، یک تهدید پنهان وجود دارد که هر سال زندگی ده ها نفر را به خطر می اندازد: مسمومیت مسموم.

در سالهای اخیر ، استفاده از قارچ های وحشی و قارچ های اتومبیل نیز افزایش یافته است زیرا مردم تمایل به مصرف غذاهای طبیعی و ارگانیک دارند. علیرغم هشدارهای مکرر مقامات بهداشت ، بسیاری از مردم ، به ویژه در روستایی و حومه ، هنوز سالهاست که از این قارچ ها استفاده می کنند و بدون هیچ دانش تخصصی مشکلی ندارند. نتیجه این سهل انگاری منجر به مسمومیت تعدادی از شهروندان سالانه می شود که برخی از آنها به سمت مراقبت های ویژه هدایت می شوند و حتی گاهی اوقات در فرآیندهای پیوند کبد و کبد درگیر می شوند.

به گفته کارشناسان ، تشخیص سمی یا خوراکی قارچ ها تقریباً غیرممکن است ، زیرا قارچ های سمی و غیر سمی می توانند ظواهر زیادی داشته باشند. این امر حتی خطرناک تر می شود که حتی یک وعده غذایی از قارچ های سمی نیز می تواند باعث نارسایی شدید دستگاه گوارش ، عصبی و حتی نارسایی حاد کبد و کلیه شود. علائمی که ممکن است فقط با حالت تهوع و ضربان قلب ظاهر شود ، اما به سرعت منجر به توهم ، تشنج ، بیهوشی و در نهایت مرگ می شود.

براساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، تنها در چند ماه اول سال جاری ، 4 نفر برای استفاده از قارچ های سمی مسموم شدند. آمار نشان می دهد که ، با وجود هشدارها ، استفاده از قارچ های خودرو هنوز در بین مردم رایج است.

شایان ذکر است که در بسیاری از موارد ، خانواده ها اعتماد به نفس بیشتری را مصرف می کنند که خانواده ها فکر می کنند که از طبیعت قارچی هستند و از مواد شیمیایی دور هستند. اما برخلاف این مفهوم ، قارچ های وحشی می توانند سموم بسیار قوی و کشنده ای را حمل کنند که حتی با گرمای زیاد و پخت و پز ناپدید نمی شوند. نکته نگران کننده دیگر این است که اغلب مسمومیت ها هنگامی اتفاق می افتد که افراد دارای سابقه جمع آوری قارچ ، به افراد دیگر ، همچنین قارچ می دهند یا حتی قارچ می دهند ، بنابراین دایره مجروحان را گسترش می دهند.

مسمومیت با قارچ های سمی در کرمانشاه نه تنها یک مسئله بهداشتی است بلکه به یک مسئله فرهنگی و رفتاری تبدیل شده است. این مسئله نه تنها نیاز به آگاهی عمومی از طریق رسانه ها و مؤسسات آموزشی دارد ، بلکه باید در سطح خانواده ها و گروه های محلی نیز جدی گرفته شود. آموزش عمومی در مورد خطرات احتمالی استفاده از قارچ های وحشی ، توزیع پوسترها ، داشتن توجیه در مدارس و خانه های بهداشتی و حتی استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی می تواند در کاهش این موارد مؤثر باشد.

در این گزارش ، ما جنبه های مختلف این موضوع را از دیدگاه بهداشتی ، آماری ، فرهنگی و پیشنهادی برای کاهش مسمومیت ناشی از قارچ های سمی در استان کرمانشاه بررسی خواهیم کرد. در ادامه مصاحبه اختصاصی با رئیس بخش اورژانس کرمانشاه خواهیم داشت که جزئیات موارد اخیر مسمومیت ، علائم بالینی ، اقدامات درمانی و هشدارها را در اختیار ما قرار می دهد.

تجربه تلخ یک شهروند کرمانشاه مسمومیت با قارچ وحشی

یک شهروند کرمانشاه به یک خبرنگار مهر گفت: سال گذشته ، در اواخر بهار ، ما به همراه خانواده من برای تفریح ​​به یکی از مناطق غربی استان کرمانشاه رفته بودیم. در مسیر بازگشت ، چندین روستا قارچ در اطراف کوه فروخته بودند. با این ایده که آنها طبیعی و ارگانیک هستند ، برخی از آنها را خریداری کردیم و برای شام مصرف کردیم.

وی ادامه داد: علائم اولیه حدود دو ساعت پس از استفاده از قارچ ظاهر شد. حالت تهوع ، سرگیجه ، درد شدید و سپس استفراغ. در ابتدا فکر می کردم مسمومیت غذای خفیف است ، اما اوضاع بدتر بود. ضربان قلب داشتم و احساس کردم صورتم داغ و قرمز است. من به آرامی نفس می کشیدم و نمی توانستم تمرکز کنم.

وی گفت: “وقتی من به بیمارستان رسیدم ، پزشکان به خانواده ام گفتند که اگر بعداً وارد شده ام ، کلیه ها و کبد من می توانستند بیفتند.” من چند روز در بیمارستان بستری شدم و کاملاً مورد نظارت قرار گرفتم. تشخیص پزشکان مسمومیت شدید با قارچ های سمی بود.

شهروند کرمانشاهی گفت: “قبل از آن شب ، من هرگز فکر نمی کردم یک قارچ طبیعی که از کوه آمده است می تواند بسیار خطرناک باشد.” متأسفانه ، بسیاری از مردم ما فکر می کنند که چون چیزی از طبیعت جمع آوری می شود ، مطمئناً سالم است ، در حالی که دقیقاً برعکس ، این قارچ ها می توانند کشنده باشند.

وی با اشاره به ظاهر قارچ های سمی و خوراکی ، گفت: “هیچ کس نمی تواند با چشم یا تجربه محلی ، قارچ های سمی از غیر کلرژیم دور کردن برخی از قارچ ها که سمی هستند دقیقاً مانند قارچ های خوراکی هستند که باعث اشتباهات کشنده می شوند.

وی همچنین در مورد وضعیت جسمی خود پس از مسمومیت گفت: من مدت طولانی پس از ترخیص از بیمارستان در عوارض مسمومیت درگیر شدم. ضعف عمومی ، مشکلات دستگاه گوارش و حتی گاهی احساس سردرگمی. پزشکان گفتند که سم قارچ ممکن است مدت طولانی اثرات آن را در بدن نشان دهد.

مسمومیت با قارچ های سمی در کرمانشاه ؛ زنگ هشدار برای بهداشت عمومی

سرانجام ، شهروند بر لزوم اطلاع رسانی به مردم تأکید کرد: “من از صمیم قلب به همه هشدار می دهم که به هیچ وجه قارچ های وحشی مصرف نکنند.” این قارچ ها ظاهری زیبا دارند اما می توانند قاتل ساکت باشند. حتی اگر آن را از یک شخص قابل اعتماد درست کنید ، هنوز هم خطر وجود دارد. بهتر است فقط قارچ های ارائه شده در فروشگاه های معتبر مصرف کنید. من یک بار این اشتباه را کردم و به مرز مرگ رفتم.

کارشناس تغذیه کرمانشاه: از قارچ اتومبیل در طبیعت خودداری کنید

جاواد نوری ، کارشناس تغذیه کرمانشاهی ، با اشاره به افزایش تمایل مردم به استفاده از محصولات طبیعی ، گفت: “در سالهای اخیر ، ما شاهد محبوبیت قارچ های وحشی و ماشین هستیم ، به ویژه در بهار. این قارچ ها عمدتاً از قلب طبیعت جمع آوری شده و بدون هیچ گونه نگرانی از میزهای خانواده و بدون هیچ گونه نگرانی از میزهای خانواده و آزمون های مختلف و یا آزمون های مختلف و آزمون را وارد می کنند. قارچ های سمی ، با تجربه چشم یا محلی.

وی افزود: حتی افراد بومی و باتجربه در برخی موارد قادر به تشخیص دقیق نیستند ، و افزود که قارچ های سمی می توانند بسیار شبیه به قارچ های خوراکی باشند. این شباهت های ظاهری باعث می شود که مردم عادی به اشتباه آنها را ایمن و بدون توجه به پیامدهای آن مصرف کنند. در حالی که فقط یک وعده غذایی قارچ سمی مصرف می شود می تواند منجر به مسمومیت شدید و حتی مرگ شود.

متخصص تغذیه بر لزوم جلوگیری از چنین مواردی با آموزش عمومی تأکید کرد و گفت: “مردم باید آگاه باشند که هیچ خانه یا آزمایش سنتی وجود ندارد که قطعاً شفاهی قارچ ها را تعیین کند.” بهترین و امن ترین راه حل جلوگیری از جمع آوری و مصرف قارچ اتومبیل و تهیه قارچ از فروشگاه ها و مراکز معتبر است.

نوری با اشاره به ترکیبات سمی در برخی از قارچ ها ، خاطرنشان کرد: مواد سمی در قارچ های خطرناک می توانند عملکرد سیستم کبد ، کلیه ، مغز و سیستم عصبی را به شدت مختل کنند. بسیاری از سموم موجود در قارچ ها حتی با گرما و پخت و پز ناپدید نمی شوند ، بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که پخت و پز آنها از خطر مسمومیت جلوگیری کند.

مسمومیت با قارچ های سمی در کرمانشاه ؛ زنگ هشدار برای بهداشت عمومی

وی خاطرنشان کرد: بیشتر مسمومیت های قارچی در بهار و در استان های کوهستانی مانند کرمانشاه رخ می دهد ، و افزود که هر سال موارد بسیاری از مسمومیت با قارچ های اتومبیل وجود دارد و در بسیاری موارد ، فرد مسموم دچار عوارض شدیدی شده یا حتی درگذشت. این یک هشدار جدی برای همه است ، به ویژه کسانی که فکر می کنند سابقه مصرف قارچ های طبیعی را دارند ، این بار بدون مشکل خواهد بود.

نوری همچنین توصیه کرد که والدین باید از کودکان و سالمندان مراقبت کنند و از جمع آوری کودکان قارچ در بخشنامه ها و طبیعت جلوگیری کنند. فرهنگ از طریق رسانه و آموزش عمومی ضروری است.

این متخصص تغذیه گفت: “اجتناب از قارچ های وحشی و اتومبیل ، همراه با ارتقاء آگاهی عمومی و هشدارهای مداوم ، می تواند از مسمومیت ناشی از این امر تا حد زیادی جلوگیری کند.” هیچ ماده مغذی ارزش آن را ندارد که سلامتی یا حتی زندگی ما را تهدید کنیم. قارچ هایی که در طبیعت می روند ، ظاهری داخلی زیبا اما خطرناک دارند. ساده ترین راه این است که آنها را بخورید.

مسمومیت 4 نفر با قارچ سمی از ابتدای سال

مسعود غالفیدی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از ابتدای سال جاری ، 4 نفر به دلیل استفاده از قارچ های سمی ، مسموم شده و به مراکز پزشکی منتقل شده اند. از این تعداد ، 2 نفر مرد و 2 نفر زن بودند.

وی با اشاره به خطرات جدی مصرف قارچ هایی که به طور خودجوش در طبیعت یا حیاط خانه رشد می کنند ، افزود: “بسیاری از مردم در سراسر جهان به دلیل سوء رفتار قارچ های دهان از مسمومیت و گاهی اوقات حتی می میرند.”

وی گفت: “تشخیص خوراکی یا سمیت قارچ ها بسیار دشوار است و گاهی اوقات هر دو نوع قارچ با هم رشد می کنند.” بنابراین ، بهترین و مطمئن ترین روش برای جلوگیری از این نوع مسمومیت ، جلوگیری از مصرف کامل قارچ های جمع آوری شده از طبیعت است.

وی گفت: هیچ آزمایشی به طور قطع نمی تواند خوراکی قارچ های طبیعی را تشخیص دهد ، وی توصیه کرد: فرض کنید تمام قارچ های وحشی سمی هستند و فقط قارچ های مورد نیاز شما از فروشگاه های معتبر هستند.

رئیس اورژانس کرمانشاه با اشاره به علائم شایع مسمومیت با قارچ سمی ، گفت: “اینها شامل حالت تهوع ، دلهره آور ، استفراغ ، سردرد ، سرگیجه ، قرمزی و تغییر گرما در صورت و شکم و قلب است.”

مسمومیت با قارچ های سمی در کرمانشاه ؛ زنگ هشدار برای بهداشت عمومی

به گفته وی ، اگر مسمومیت شدید باشد ، علائم خطرناک تر مانند تشنج ، توهم ، مشکلات تنفسی ، نارسایی کبد و کلیه ، کما و در برخی موارد مرگ ممکن است رخ دهد.

قلعه گفت: “برخلاف تصور عمومی ، قارچ های سمی سم آن را از بین نمی برند و قارچ های موجود در زمین یا جنگل ها معمولاً خطرناک تر از قارچ های موجود در درخت یا باغ هستند.”

در پایان ، وی تأکید کرد: اگر علائم مسمومیت با قارچ را مشاهده می کنید ، شهروندان باید بلافاصله با شماره 2 تماس بگیرند و از هرگونه درمان یا تأخیر در مراجعه به مراکز پزشکی خودداری کنند.

رئیس بخش اورژانس قبل از بیمارستان کرمانشاه ، با یادآوری اهمیت آموزش عمومی در این منطقه ، خواستار توجه بیشتر خانواده ها به هشدارهای بهداشتی و پیروی از توصیه های ایمنی شد.

با توجه به افزایش مسمومیت های ناشی از استفاده از قارچ های سمی در استان کرمانشاه ، به ویژه در بهار ، هنگامی که زمان رشد قارچ های اتومبیل در طبیعت است ، لازم است آگاهی عمومی از خطرات جدی این قارچ ها افزایش یابد. گزارش ها نشان می دهد که تشخیص قارچ های خوراکی از سمی نه تنها با مشاهده یا تجربه سنتی امکان پذیر است و استفاده از آنها می تواند منجر به علائم شدید مسمومیت ، آسیب کبد و کلیه ، تشنج ، اغما و حتی مرگ شود. کارشناسان بهداشت و مقامات معالجه استانی بارها و بارها هشدار داده اند که هیچ روش خانه یا محلی وجود ندارد تا اطمینان حاصل شود که قارچ شفاهی است. بنابراین ، امتناع کامل از جمع آوری و مصرف قارچ های وحشی و ماشین و ساختن قارچ فقط از مراکز معتبر مهمترین و مؤثرترین روش برای جلوگیری از این مسمومیت ها است. مسمومیتی که گاهی اوقات زندگی انسان را تنها با یک وعده غذایی تهدید می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا