مسئولیت تامین سلامت روان شهروندان از وظایف وزارت بهداشت است – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر ، محمدرضا شالبافان مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره چالش های حوزه بهداشت و درمان در مواجهه با ملیت ها گفت: اقشار مختلف در جامعه زندگی می کنند و سلامت روان یکدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند. در چنین شرایطی نمی توان به گروه خاصی اولویت داد. به ویژه افرادی که مجبور به مهاجرت می شوند با آسیب های روانی، اجتماعی و بهداشتی فراوانی مواجه هستند. ایران با توجه به موقعیتی که در منطقه دارد استقبال قابل توجهی از مهاجران دارد و باید مراقب مهمانان خود باشد چرا که بر سلامت روان جامعه تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: مراکز بهداشتی درمانی خدمات اجتماعی سلامت را به صورت رایگان یا با هزینه کم به مردم ارائه می کنند. مراکز سراج نیز خدمات تخصصی تری ارائه می دهند و یک پله بالاتر از ارزیابی سطح یک محسوب می شوند. بنابراین به نظر می رسد مسئولیت سلامت روان اتباع نیز بر عهده وزارت بهداشت است، زیرا تأثیر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد.
شالبافان وی با اذعان به اینکه اتباع غیرمجاز برای ماندن در کشور روند درستی را طی نکرده اند، خاطرنشان کرد: این افراد احتمالاً از سلامت روان و اعتیاد برخوردار نیستند. به دلیل مشکلات متعدد سرشماری این افراد، آمار صحیح و علمی در دسترس نیست زیرا بسیاری از آنها غیرقانونی بودن خود را اعلام نمی کنند.
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه مشکلات این قشر بیش از سایر افراد جامعه است، اذعان داشت: در صورت عدم توجه به سلامت شهروندان به همه افراد آسیب وارد می شود. جامعه و در تمامی بخش های پزشکی و خدماتی وزارت بهداشت نیز به همین صورت است. وظیفه متصدیان و درمانگران درمان بیماران است و برای آنها تفاوتی بین شهروندان مجاز و غیرمجاز و ایرانیان وجود ندارد. زیرا نظام سلامت روان یکپارچه است.
وی خودکشی را نیز یکی از آسیب های سلامت روان برشمرد و افزود: زمانی که فردی با افکار خودکشی به مراکز درمانی و سلامت روان مراجعه می کند شهروند یا غیر شهروندی بودنش فرقی نمی کند و وظیفه پزشک است که درمان کند. او، و این برای جامعه نیز مهم است. مهم است.
شالبافان وی در گفت و گوی رادیویی گفت: بسیاری از درمانگران در حوزه سلامت روان علاقه زیادی به فراهم کردن شرایطی دارند که به آنها امکان ارائه خدمات قانونی به اتباع را بدهد. اما در بسیاری از موارد خانواده های اتباع به دلیل مشکلات قانونی فرد آسیب دیده روانی را از ادامه روند درمانی منصرف می کنند.