مرگ روزانه 6000 نفر در جهان بر اثر حوادث و بیماری های شغلی

وزیر بهداشت در پیامی برای بزرگداشت روز بین المللی ایمنی و بهداشت شغلی ، با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجائی بندر عباس ، تأکید کرد که اگر در این حادثه بیشتر مورد احترام باشد ، حجم خسارت باعث خسارت نمی شود.
متن محمد رضا زافارگندی به شرح زیر است:
امسال ما روز بین المللی ایمنی و بهداشت شغلی را جشن می گیریم (8 مه 1404 ، در 28 آوریل 2025) که متأسفانه تعدادی از شهروندان محبوب ما را در طی بیست و چهار ساعت گذشته از دست دادیم و ما در انفجار بندر شهید رجائی بندر عباس بیش از هزار نفر را از دست داده ایم. یک حادثه ناگوار که اگر در محل کار بیشتر رعایت می شد ، احتمالاً باعث این حجم تلفات نمی شد!
تلاش برای فراهم کردن محیط های کاری ایمن و ایمن ، در نتیجه کار ایمن و ایمن ، شناسایی ، ارزیابی و کنترل عوامل مضر در محل کار ، طراحی و اجرای مراقبت های بهداشتی به محل های کار سالم و حفظ سلامت نیروی کار ، اهداف اصلی نامگذاری “روز ایمنی جهان و روز سلامت شغلی” بوده است.
براساس آمار ، در سالهای اخیر ، به طور متوسط 2.3 میلیون نفر در اثر تصادفات و بیماری های شغلی جان خود را از دست داده اند ، بیش از 6000 کشته در روز (سازمان جهانی کار). گزارش ها نشان می دهد که نزدیک به 340 میلیون تصادف هر سال در محیط کار رخ می دهد و در نتیجه حدود 160 میلیون نفر از صدمات مختلف رنج می برند. جراحاتی که در بسیاری از موارد منجر به مرگ می شود.
مطالعات و تجربیات در سالهای اخیر نشان داده است که استفاده از هوش مصنوعی در سیستم ایمنی و مدیریت بهداشت حرفه ای می تواند سطح ایمنی و سلامت محیط کار را بهبود بخشد. به همین دلیل سازمان بین المللی کار نیز با انتخاب شعار “تحول در ایمنی و سلامت شغلی: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در سلامت کار” و استفاده از فناوری های جدید برای افزایش سطح امنیت و بهبود سلامت نیروی کار ، بر لزوم تکامل در سیستم های ایمنی و بهداشت حرفه ای در سال 2025 تأکید کرد.
با تبریک به همه همکاران عزیزم در زمینه بهداشت حرفه ای و پزشکی حرفه ای ، امیدوارم که عزیزان خود را در همه اماکن کار ، اجرای پروژه های آموزشی دیجیتالی برای تقویت فرهنگ ایمنی و مراقبت های بهداشتی و تقویت بازرسی های بهداشتی هوشمند و تقویت بازرسی های بهداشتی هوشمند ایجاد کنم.
پایان پیام/