اخبار سلامت

مرگ بیش از 20400 نفر در تصادفات/ ضرورت حفظ سلامت جوانان

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرخندی در مراسم تکریم و معارفه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در تالار شهید سلیمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تحقیقات و پژوهش باید انجام شود. در خدمت حل مشکلات کشور باشد. در سال گذشته بیش از 20400 نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست دادند، در حالی که تحقیقات منجر به مداخله می تواند این تعداد را کاهش دهد.

وی ادامه داد: در سال 78 که ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران را بر عهده داشتم، تعداد کشته شدگان تصادفات 28 هزار نفر بود که با بررسی و تحقیقات با هدف کار برای مردم به 14 هزار نفر کاهش یافت، اما در سال گذشته از این تعداد گذشت. 20000. اما اگر جان یک نفر را نجات دهیم، یک خانواده و یک زندگی را نجات داده ایم و کاهش تلفات جاده ای نیز در تحقق جوانی جمعیت موثر است، زیرا یکی از معضلات جدی و ملی آینده کشور، سالخوردگی است. جمعیت و ما باید بتوانیم جوانان را سالم نگه داریم. ما باید از دیدن کشوری قدیمی و غیرمولد در آینده اجتناب کنیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: کارها و اقدامات زیادی حتی در حوزه جوانان جمعیت انجام می شود که شاید علمی، پژوهش محور و مستند به شواهد نباشد و برای آنها هزینه شود اما نمی شود. دستیابی به هدف، زیرا ابعاد جامع آنها با ابزارهای پژوهشی و کارهای مقطعی بررسی نشده است. انجام می شود

ظفرکندی افزایش رشد مقالات را مهم دانست و گفت: رشد مقالات مانند یک ورزش قهرمانی است که در آن به دنبال مدال و برافراشتن پرچم کشورمان هستیم و خوب نیست کشور ببیند که داریم. در سال های اخیر در این زمینه کاهش یافته و کشورهایی مانند ترکیه و عربستان جای ما را گرفته اند. علم باید با اخلاق، عمل و برای مردم باشد.

وی با بیان اینکه معتقد نیست بودجه های پژوهشی فقط باید از منابع دولتی تامین شود، گفت: آنچه باعث پیشرفت ما می شود این است که ابتدا ببینیم مشکل از کجاست و از آنجا منابع را تامین کنیم و مشکلات را حل کنیم. جوانان جامعه، سوء تغذیه و سبک زندگی سالم دارای منابع مناسب و مشخصی در دستگاه های مختلف هستند که می توان بخشی از آن را صرف تحقیقات علمی و بنیادی کرد.

وزیر بهداشت، پژوهش را یکی از راه های حفظ جوانان و نخبگان برشمرد و گفت: هرکس معلم بوده، وقتی شاگردش می خواهد از کشور برود، چقدر برای خانواده و معلم غم انگیز و دردناک است، چرا که محصولی که میوه داده است از بین می رود. می رود که این یک نوع آسیب است.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم تکریم و تکریم علم و دانش پژوهان، یادآور شد: هر گاه احترام و تکریم علم و دانش پژوهان کاهش یابد، رشد مقالات، پژوهش ها و تولیدات علمی کاهش می یابد. همچنین سازوکارهای ما علاوه بر توجه به مردم و محققین باید در حوزه توسعه زیرساخت های پژوهشی نیز باشد.

وی با طرح این سوال که آیا میزان مقالات و تحقیقات منتشر شده به صورت مقاله شاخص توسعه است؟ وی گفت: مقالات منتشر شده یکی از شاخص های توسعه است اما همه شاخص ها نیست. در گذشته که بلوک شرق کمونیست بود، کشورهایی مانند آلمان شرقی در مسابقات ورزشی و المپیک، تعداد مدال هایی که به دست می آوردند، اگرچه در وضعیت اجتماعی، اقتصادی و علمی بدتر از آلمان غربی بودند، بسیار بیشتر بود. بنابراین دست یا پای بزرگ نمی تواند نشانه بزرگ بودن باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ماهیت علم ارزشمند است، افزود: علم یک ارزش است اما عناصری این ارزش را تکمیل می کنند و کشور را توسعه می دهند. اخلاق را باید با علم همراه کرد که موجب پیشرفت و توسعه می شود، زیرا علم بدون اخلاق نه تنها موجب رشد نمی شود، بلکه گاهی محل سقوط نیز می شود.

ظفر قندی خاطرنشان کرد: وقتی علم به مرحله عمل می رسد و محصولی ایجاد می کند، ارزش و پیشرفت محسوب می شود و وقتی علم برای مردم مفید می شود، مرحله نهایی توسعه است. بالاترین مراحل عرفان راه انسان است که در آن مشکلات مردم حل می شود و مایه مباهات و پیشرفت و ترقی می شود.

لازم به ذکر است در این مراسم دکتر یونس پناهی; معاون سابق پژوهش و فناوری وزارت بهداشت تکریم و دکتر شاهین آخوندزاده به عنوان معاون پژوهش و فناوری این وزارتخانه معرفی شدند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا