مردم حدود 70 درصد هزینه دارو را خودشان پرداخت می کنند/ مراکز بهداشتی درمانی به دلیل عدم توانایی در پرداخت حقوق کارکنان تعطیل هستند.
فرزانه فراهانی: حذف ارز ترجیحی دارو یکی از اتفاقاتی است که بدون شک شرایط درمان بیماران و خانواده هایشان را بیش از پیش سخت می کند و جدای از رنج تحمل بیماری و بیماری، به معنای رنج تامین هزینه های درمان نیز می باشد. دارو. به گفته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارز دارویی ترجیحی از سال آینده حذف می شود و وزارت بهداشت هم اکنون در حال آماده سازی برنامه های لازم برای مدیریت این تغییر است.
در روزها و ماه های اولی که تحریم های متعددی از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی علیه مردم ما اعمال شد، کمبود داروی مورد نیاز بیماران یکی از تلخ ترین اتفاقات بود که به دلیل کمبود و افزایش تعداد زیادی از مردم جان باختند. قیمت بسیاری از داروها خودشان را گم کردند.
به نظر می رسد حذف ارز دارویی ترجیحی حتی پس از اجرای آن نیز در نهایت طرح موفقی نخواهد بود و مانند طرح «دارویار» مشکلات عدیده ای را برای بیماران، بیمه ها، تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو ایجاد خواهد کرد.
راه حل های سریع چالش های دارویی و درمانی را حل نمی کند
احمد آریایی نژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی در گفت و گو با خبرآنلاین، اظهار داشت: در صورت حذف ارز ترجیحی دارو، بار مالی سنگینی بر دوش بیمار و خانواده وی وارد می شود. بیمار تحت فشار قرار خواهد گرفت تا داروهای مورد نیاز از روند درمانی او نتیجه مطلوبی نداشته باشد و ممکن است بیماری وی را حادتر کند.
وی افزود: در حال حاضر که ارز ترجیحی دارو حذف نشده است، تنها درصد محدودی از بیماران وضعیت مالی خوبی دارند و قادر به پرداخت هزینه داروی خود هستند و اکثر این افراد برای تامین هزینه دارو دچار مشکل هستند و بار افزایش نرخ ارز اگر ارز ترجیحی برداشته شود، دارو بر دوش بیماران می افتد.
به گفته آریایی نژاد، تا زمانی که درآمد کافی برای افراد جامعه تامین نکنیم، قشر مستضعف در مواردی مانند افزایش هزینه های درمان و دارو دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد که با حذف داروها بیشتر اتفاق می افتد. ارز ترجیحی
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش هزینه های دارو ممکن است برای مراکز درمانی خصوصی اهمیت چندانی نداشته باشد، اما بسیاری از مشکلات در مراکز درمانی دولتی به وجود می آید که بیشتر مراجعه کنندگان آنها عموم مردم هستند.
آریایی نژاد تاکید کرد: وقتی بیماران نمی توانند هزینه درمان خود را بپردازند و داروی مورد نیاز خود را تهیه کنند، دولت باید کیف را در جایی شل کند و در نهایت از مردم حمایت کند.
وی تصریح کرد: برای موارد پزشکی و دارویی و بهبود خدمات رسانی در این زمینه راه حل فوری ارائه نمی دهم و طرفدار اجرای راهکارهای بلندمدت هستم که در درازمدت نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
تعطیلی مراکز درمانی به دلیل ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی گفت: دولت ها و مجالس در ادوار مختلف باید موضوع پیشگیری از بیماری ها را تقویت کرده و با تقویت و توسعه مراکزی مانند مراکز بهداشتی درمانی بخشی از برنامه های مربوط به پیشگیری را محقق کنند.
آریایی نژاد اضافه کرد: با اجرای پیشگیری می توانیم تعداد افراد نیازمند درمان را کاهش دهیم و هر چه بتوانیم تعداد افراد نیازمند درمان را کاهش دهیم، افراد بیشتری از خدمات درمانی موجود بهره مند می شوند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه و افزایش مراکز بهداشتی و درمانی و ارائه خدمات پیشگیرانه نشان از درایت و درایت ما دارد که نگذاریم مشکل یا بیماری پیش بیاید که بعداً بخواهیم راه حلی برای آن پیدا کنیم.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از مراکز بهداشتی درمانی به دلیل ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان در حال تعطیلی هستند; چون نیاز به درمان را زیاد کرده ایم و توان درمان را نداریم و خانه های بهداشت را یکی یکی تعطیل می کنیم.
آریانژاد افزود: مردم از هزینه های بالای درمان در مواردی مانند دندانپزشکی می ترسند، به مراجعه به پزشک اهمیتی نمی دهند و مجبور به کشیدن دندان می شوند و جدا از بیماری هایی که دندان پوسیده برای افراد ایجاد می کند، جایگزینی دندانی است که کشیده شده نیز به دلیل فشار مالی غیر ممکن و غیر ممکن است. و این مثال در مورد سایر بیماری ها نیز صدق می کند و حذف ارز ترجیحی دارو درمان را برای بیماران دشوارتر می کند.
وی افزود: متولیان امر در حوزه درمان موضوع پیشگیری از بیماری ها را رها کرده اند و به آن توجهی ندارند; زیرا سود در جیب کسانی است که بر استفاده از روش های گران درمانی، واردات دارو و تولید داروهای خاص تاکید دارند.
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی بیان کرد: ای کاش در مورد نوع هزینه ها به حرف کارشناسان حوزه درمان گوش می دادیم و به بحث پیشگیری توجه می کردیم و به دنبال کار سیاسی صرف نبودیم.
آریانژاد یادآور شد: به جای اجرای طرح هایی مانند حذف ارز ترجیحی دارو، باید سهم بودجه پیشگیری از بودجه درمان جدا شود و در حال حاضر روی این موضوع کار می کنیم و باید سال به سال بودجه پیشگیری را تقویت کنیم. و مطمئنا با این اقدامات و تخصیص بخشی از بودجه صرف پیشگیری، درمان مشکلاتی مانند کمبود دارو و گرانی آن می شود.
اعتبار حذف ارز ترجیحی دارو مشخص نیست
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص حذف ارز داروی ترجیحی اظهار داشت: امکان حذف ارز داروی ترجیحی وجود ندارد. معلوم نیست این موضوع صحت دارد یا خیر.
شهریاری در پاسخ به اینکه خود وزیر بهداشت درباره حذف ارز داروهای ترجیحی و اجرایی شدن آن صحبت و تاکید کرده است، تصریح کرد: خیر، آقای ظفرقندی هیچ تاکیدی در این مورد نداشته اند.
وی در پاسخ به این سوال که «اگر ارز ترجیحی دارو حذف شود چه عواقبی دارد؟»، خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز با وجود اجرای طرح هایی مانند داروور و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، مردم حدود 70 درصد هزینه دارو را از جیب خود می پردازند.
شهریاری ادامه داد: آیا ممکن است با وجود شرایط فعلی در هزینه هایی که مردم برای دارو می پردازند، ناگهان بگویند ارز دارو 28 هزار تومان است و اگر این اتفاق بیفتد مردم برای تامین هزینه های دارو دچار مشکل شوند. .
حذف ارز ترجیحی دارو در شرایط کنونی تنها باعث تشدید رنج بیماری و مبارزه بیمار با آن و دغدغه نحوه تامین هزینه دارو و درمان می شود و نیازمند بررسی دقیق و همه جانبه مسئولان و مسئولان است. تصمیم گیرندگان در حوزه سلامت و درمان است.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین