اخبار سلامت

مردم از خرید شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، احمد جندقی; رئیس مرکز بهداشت محیط و کار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور با اشاره به نظارت دقیق بر بیماری این وزارتخانه در خصوص فرآورده های لبنی، توضیحاتی در خصوص کنترل کیفی و توصیه های بهداشتی در این خصوص ارائه کرد و اظهار داشت: بر اساس سیاست ها و مقررات وزارت بهداشت، کلیه واحدهای تولیدی لبنیات و عرضه کنندگان موظف به رعایت استانداردهای تعیین شده هستند و بازرسان بهداشت محیط در سه مرحله کنترل های لازم را بر روی لبنیات اعمال می کنند. آنها انجام می دهند

سه مرحله نظارت بازرسان بهداشت محیط بر لبنیات

به گفته جندقی، پایش سلامت شامل سه مرحله اصلی است که در مرحله اول پس از کنترل سلامت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام هنگام ورود به واحد صنفی بررسی می شود.

وی مرحله دوم را نظارت بر فرآوری لبنیات توسط بازرسان بهداشت محیط خواند و تصریح کرد: فرآیند تولید و فرآوری شیر و سایر فرآورده های لبنی از نظر انطباق با استانداردهای بهداشتی بررسی می شود.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت درباره مرحله سوم بازرسی یعنی نمونه برداری دوره ای گفت: نمونه برداری از محصولات به صورت دوره ای و یا در صورت دریافت شکایت انجام می شود. نمونه ها به آزمایشگاه ارسال می شود و در صورت مشاهده تخلف برخورد قانونی می شود.

نظارت بر شیر خام و افزودنی های غیر مجاز

توصیه های بهداشتی به شهروندان

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نکات بهداشتی برای خرید و نگهداری لبنیات، مردم از خرید و مصرف شیر خام غیر پاستوریزه خودداری کنند و تصریح کرد: اگر مردم مجبور به استفاده از شیر خام هستند، آنها به مدت یک دقیقه می جوشند و در حین جوشیدن هم می زنند.

وی توصیه کرد: ظروف شیر خام حتماً پس از مصرف شسته شود و شیر خام قبل از جوشیدن در یخچال نگهداری نشود. شیر پاستوریزه را باید در یخچال با دمای 4 درجه حداکثر به مدت 48 ساعت نگهداری کرد. اگر بیشتر از این زمان ماند باید قبل از مصرف بجوشد و از خرید خامه و کره و بستنی غیر پاستوریزه خودداری شود.

جندقی گفت: برای نگهداری کره بسته بندی شده پاستوریزه باید توجه داشت که فقط یک هفته در یخچال قابل نگهداری است. در صورتی که نگهداری طولانی مدت در نظر گرفته شده است، کره باید در فریزر قرار داده شود.

وی نسبت به خطر انتقال تب مالت از لبنیات هشدار داد و ادامه داد: یکی از لبنیاتی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد پنیر غیر پاستوریزه است که می تواند خطرناک باشد. به همین دلیل بارها به مردم توصیه کرده ایم از مصرف پنیرهای محلی و تازه خودداری کنند. پنیر تازه فقط در صورتی قابل مصرف است که حداقل دو ماه در آب نمک بماند تا میکروب های موجود در آن از بین برود.

ضرورت استفاده از لبنیات پاستوریزه و استاندارد

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه فرآورده های خام دامی می توانند به سرعت بیماری هایی مانند تب مالت را منتقل کنند، اظهار داشت: استفاده از لبنیات بسته بندی شده با برچسب پروانه بهداشتی ضروری است.

وی با بیان اینکه سامانه پایش بیماری در مرکز مدیریت بیماری های واگیر و دانشگاه های علوم پزشکی فعال است، گفت: زمانی که یک مورد بیماری تب مالتا به ما گزارش می شود، بررسی ها و ردیابی های لازم انجام می شود. در صورت مشخص شدن توزیع شیر خام مرکزی با هماهنگی سازمان دامپزشکی اقدامات قانونی انجام خواهد شد.

اهمیت واکسیناسیون دام و هماهنگی بین نهادها

جندقی به اهمیت واکسیناسیون دام برای پیشگیری از تب مالت اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در صورت آلوده بودن دام اقدامات کنترلی و قانونی از سوی سازمان دامپزشکی انجام می شود. تعامل و هماهنگی بین سازمان دامپزشکی، نظام پزشکی و بهداشت محیط برای کاهش شیوع تب مالت در جامعه ضروری است.

اقدامات پیشگیرانه و برخورد با تخلفات

به گفته رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت، در صورت عرضه شیرخام در مراکز تجاری و رعایت نشدن پروتکل ها، اقدامات قانونی برای تامین سلامت شهروندان انجام می شود.

جندقی در خصوص نحوه برخورد با تخلفات بهداشتی تصریح کرد: شهروندان می توانند هرگونه تخلف یا مشاهده مواد غیربهداشتی را از طریق سامانه 190 اطلاع دهند. پس از طرح شکایت، بازرسان بهداشت محیط در محل حضور یافته و ظرف 24 الی 48 ساعت نتیجه را به شاکی اعلام می کنند. در صورت مشاهده تخلف، واحد صنفی متخلف پلمب و از عرضه محصولات غیربهداشتی جلوگیری می شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا