مردان بیشتر از زنان سرطان می گیرند/کشنده ترین سرطان ها
![مردان بیشتر از زنان سرطان میگیرند/کشندهترین سرطانها](/wp-content/uploads/2025/02/مردان-بیشتر-از-زنان-سرطان-می-گیرندکشنده-ترین-سرطان-ها-780x470.jpg)
محمد اسماعیل اکبری ، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی ، گفت که مردان معمولاً بیماری های خود را بررسی نمی کنند تا پیشرفته ،: طبق گفته سازمان ملل متحد ، در 20 سال مرگ ناشی از سرطان در بین مردان است. آینده دو برابر خواهد شد.
وی سرطان پستان را شایع ترین سرطان در بین زنان ایرانی توصیف کرد و پروستات ، معده ، روده بزرگ ، مثانه ، ریه ، تیروئید ، مغز ، مری و سرطان تخمدان از جمله 10 سرطان رایج در کشور را توصیف کرد.
براساس نتایج تحقیقات ، رشد سرطان در ایران چندین برابر رشد جمعیت است ، در حالی که در جهان ، رشد این بیماری معمولاً مطابق با رشد جمعیت است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی ، با اشاره به تعداد سرطان در زنان و مردان ، گفت: “به طور کلی ، مردان بیشتر از زنان مبتلا به سرطان هستند.” به خصوص اگر سرطان پستان را از این لیست حذف کنیم ، میزان مردان بسیار بیشتر است.
وی با اشاره به اینكه مردان نسبت به سلامتی خود كمتر نگران هستند و معمولاً تا مراحل پیشرفته بیماری های خود را بررسی نمی كنند ، وی بر لزوم آگاهی و حساسیت مردان تأكید كرد.
مرگ مضاعف ناشی از سرطان بین مردان در 20 سال آینده
وی گزارشی از شیوع سرطان در سنین مختلف ارائه داد و خاطرنشان کرد: میزان سرطان در کودکان پایین تر است و حدود دو و نیم درصد سرطان در کودکان زیر 12 سال و سن بالاتر ، افزایش سرطان افزایش می یابد. و بالاترین شیوع سرطان بیش از 60 تا 70 سال است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه گفت: “براساس داده های ملی ، مرگ و میر ناشی از سرطان کمتر از گذشته بوده است ، نشان می دهد که توانایی ما در کنترل سرطان در کشورهای توسعه یافته کشور است.”
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه گفت: “اگرچه سرطان اکنون دومین عامل مرگ در جهان و ایران است ، اما ممکن است اولین عامل مرگ در آینده باشد ، اما اوضاع ما خوب است.”
سرطان معده ؛ کشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان
اکبری کشنده ترین سرطان در سرطان معده و به دنبال آن ریه ، کبد ، روده بزرگ ، پروستات ، پستان و مری را ذکر کرد.
وی سرطان کشنده معده را به عنوان یک مسئله اجتماعی توصیف کرد که به عوامل مختلف اجتماعی مانند تغذیه ، مسکن ، آب و هوا ، سلامتی ، مصرف مواد غذایی گرم ، دخانیات و غیره بستگی دارد.
وی گفت: کنترل و پیشگیری از سرطان نیاز به مداخلات رهبری اجتماعی و حاکمیت بهداشت دارد و خاطرنشان کرد: این گروه پزشکی قادر به کاهش سرطانها نبود اما قادر به درمان بهتر آن بود و نیاز به برنامه ریزی برای کاهش و کنترل بیماری داشت.
استاد دانشگاه با اشاره به تعداد کشته شدگان سرطانهای دستگاه گوارش گفت: “سرطان پستان ، گرچه نجیب است ، اما دومین علت مرگ سرطان است.”
وی با اشاره به نسبت جمعیت جمعیت در جهان و ایران گفت: “ما یک کشور محبوب نیستیم و به همین دلیل گفته می شود که سرطان مبتلا به سرطان در ایران سرطان دارد.”
اکبری ادامه داد: “در حقیقت ، حدود یک چهارم یا یک پنجم از برخی از کشورها مبتلا به سرطان هستند و تعداد سرطان در کشور ما بسیار کمتر از برخی کشورها است.
اکبری خاطرنشان کرد: سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است ، اما بار سرطان (هزینه یا کشنده) به همان اندازه که در ایران وجود دارد ، و ما عمر طولانی تر را از دست می دهیم ، که این زندگی طولانی تر است. مقامات به توجه بیشتری نیاز دارند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه گفت: “اگرچه تعداد سرطان در ایران از کشورهای غربی پایین تر است ، اما ما یکی از بالاترین سرعت در رشد سرطان در بین جهان داریم.”
وی سرطان را یک بیماری تلخ ، شدید و بسیار پر هزینه توصیف کرد و بر لزوم مقامات بهداشتی و سیاست گذاران در این زمینه تأکید کرد.
براساس مطالعات ، رشد سرطان در ایران تا سال 2040 ، خاطرنشان كرد: از سال 2020 تا 2040 رشد سرطان در كشور بیش از دو برابر خواهد شد و 30 ٪ از افراد مسن به این بیماری آلوده خواهند شد كه این امر به توجه مقامات ، سیاستگذاران و برنامه ریزان نیاز دارد. سلامتی است
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه با اشاره به نسبت رشد سرطان در دو جنس گفت: “سرطان در زنان از سنین پایین و مردان مسن رخ می دهد.”
وی به سرطان پروستات در مردان کشنده ایرانی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: از سرطان پروستات نمی توان جلوگیری کرد ، اما می توان کشف زودرس و درمان به موقع را تشخیص داد.
اکبری بر لزوم آگاهی از علائم سرطان پروستات تأکید کرد: مردان بالای 50 سال در صورت وجود خون در ادرار ، درد ، کاهش فشار ادرار همراه با تغییر رنگ ، باید به پزشک مراجعه کنند. می توان آن را کاهش داد.
وی هنگام مطالعه سرطان های متداول در کشور از نظر مناطق جغرافیایی ، وی به شیوع بالای سرطان مری و معده در شمال کشور اشاره کرد ، سرطان ریه در جنوب کشور ، سرطان پروستات در تهران ، قوم و ایفاهان.
اکبری در ادامه به چالش های بارداری در سرطان ، سرطان دهانه رحم و ویروس HPV ، درمان های جدید سرطان اشاره کرد.
“ما به دختران ایرانی 9 تا 11 ساله توصیه نمی کنیم که HPV را واکسینه کنند تا آنها در سن 25 سالگی سرطان دهانه رحم نداشته باشند ، اما ما اصرار داریم که سرطان دهانه رحم و پاپ اسمیر باید برای کشف سرطان دهانه رحم و پاپ اسمیر انجام شود. شود
آتیه اکبری ، متخصص زنان و زایمان در این جلسه ، همچنین به چالش های بارداری در سرطان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در هر سرطان ، بیمار پس از درمان هیچگونه ممنوعیتی در بارداری ندارد و ما فقط ممکن است بیمار را به دلیل عوامل اجتماعی از بارداری منع کنیم. به عنوان سرطان در سرطان. معده ای که زنده مانده و بقای مادر با سرطان کم است.
به گفته وی ، سن سرطان ، به ویژه سرطان پستان در ایران ، کم است و 21 ٪ از بیماران زیر 40 سال باروری هستند و اغلب به فرزندآوری علاقه دارند. طبق مطالعات ، اگر این بیماران پس از درمان با مشاوره پزشک خود باردار شوند ، کاهش یا معادل افراد دیگر می شوند.
Atieh Akbari در ادامه به 200 نوع ویروس HPV اشاره کرد که دارای فرم های کم و پرخاشگرانه هستند و به رابطه جنسی منتقل می شوند و در افراد پرخاشگرانه نگران هستند.
وی در ادامه توضیح داد که چگونه انتقال ، بیماری زایی ، تشخیص و درمان ، واکسیناسیون و اثربخشی و بر لزوم غربالگری و پاپ اسمیر برای کشف به موقع سرطان دهانه رحم تأکید کرد.
پایان پیام/