مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید + علائم و راههای پیشگیری
به گفته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نورو ویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز به اقداماتی برای جلوگیری از گسترش آن دارد. یکی از این اقدامات شستن دست ها با آب و صابون است. بهتر است توجه داشته باشید که ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی کند.
در صورت ابتلا به این بیماری باید حداقل به مدت 48 ساعت از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران خودداری شود.
نحوه انتشار نوروویروس
این ویروس قبل از شروع علائم در مدفوع یا استفراغ شما وجود دارد و همچنین میتواند تا ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبودی در مدفوع شما باقی بماند.
در طول این مدت، نوروویروس می تواند از فرد آلوده سرایت کند.
نوروویروس از طریق سطوح آلوده، آب یا غذا منتقل می شود.
علائم نوروویروس
افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
علائم معمولاً 12 تا 48 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس ظاهر می شوند.
شایع ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده
سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد
دست های خود را خوب بشویید
دست های خود را اغلب با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید، به خصوص پس از استفاده از توالت یا تعویض پوشک. قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری
میتوانید علاوه بر شستن دستها از ضدعفونیکنندههای دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونیکردن جایگزین شستن دستها نیست.
قبل از تهیه و خوردن غذا
میوه ها و سبزیجات را با دقت بشویید.
صدف ها و سایر نرم تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل 145 درجه فارنهایت بپزید.
ظروف آشپزخانه، تخته های برش، پیشخوان ها و سطوح را به طور منظم تمیز و ضد عفونی کنید، به خصوص پس از دست زدن به صدف.
صدف های خام را دور از غذاهای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته های برش نگهداری کنید.
غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.
آگاه باشید
نوروویروس ها نسبتاً مقاوم در برابر حرارت هستند و می توانند تا دمای 145 درجه فارنهایت زنده بمانند.
فرآیندهای بخاردهی سریع غذاها را به اندازه کافی گرم نمی کند، بنابراین آلودگی نوروویروس باقی می ماند.
غذای آلوده به نوروویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.
سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.
بعد از استفراغ شخصی یا اسهال
دستکش یکبار مصرف بپوشید و کل محل را با مواد ضدعفونی کننده و حوله کاغذی تمیز کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.
برای ضد عفونی کردن، از محلول سفید کننده کلر با غلظت 1000 تا 5000 ppm (5 تا 25 قاشق غذاخوری سفید کننده خانگی) استفاده کنید. [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضد عفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نوروویروس استفاده کنید.
ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت 5 دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.
دوباره کل ناحیه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.
لباس یا ملافهای را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن وجود داشته باشد، فورا خارج کرده و بشویید.
وسایل را با دقت و بدون تکان دادن حمل کنید.
اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر زمان چرخه ماشین لباسشویی بشویید و سپس در بالاترین دما خشک کنید.
پس از شستن لباس، دوباره دستان خود را بشویید.