سلامت خانواده

مراقب ویروس بسیار مسری باشید + علائم و روش های پیشگیری – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نورویروس یه ویروس خیلی مسری لازم است اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش آن انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست ها با آب و صابون است. بهتر است به ضد عفونی کننده دست به تنهایی در مقابل توجه شود نورویروس مصونیت ایجاد نمی کند.

در صورت ابتلا به این بیماری باید حداقل به مدت 48 ساعت از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران خودداری شود.

نحوه انتشار نورویروس

این ویروس قبل از شروع علائم در مدفوع یا استفراغ شما وجود دارد و همچنین می‌تواند تا ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبودی در مدفوع شما باقی بماند.

در این مدت نورویروس می تواند از یک فرد آلوده سرایت کند.

نورویروس از طریق سطوح آلوده، آب یا غذا منتقل می شود.

علائم نورویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

علائم معمولاً 12 تا 48 ساعت پس از مواجهه ظاهر می شوند نورویروس ظاهر می شود.

شایع ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست های خود را خوب بشویید

دست های خود را اغلب با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید، به خصوص پس از استفاده از توالت یا تعویض پوشک. قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست‌ها از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی‌کردن جایگزین شستن دست‌ها نیست.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف ها و سایر نرم تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل 145 درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته های برش، پیشخوان ها و سطوح را به طور منظم تمیز و ضد عفونی کنید، به خصوص پس از دست زدن به صدف.

صدف های خام را دور از غذاهای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس آنها را دور بریزید

آگاه باشید

نوروویروس ها نسبتاً مقاوم در برابر حرارت هستند و می توانند تا دمای 145 درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخاردهی سریع غذا را به اندازه کافی گرم نمی کند، بنابراین آلودگی با نورویروس باقی می ماند

غذای آلوده نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا طعم طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

بعد از استفراغ شخصی یا اسهال

دستکش یک بار کل محل را با مواد ضدعفونی کننده و حوله کاغذی بپوشانید و پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی، محلول سفید کننده کلر با غلظت 1000 تا 5000 PP م (5 تا 25 قاشق غذاخوری سفید کننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضد عفونی کننده ثبت شده در EPA در مقابل نورویروس استفاده کنید

ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت 5 دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل ناحیه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس یا ملافه‌ای را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن وجود داشته باشد، فورا خارج کرده و بشویید.

از تجهیزات با دقت و بدون استفاده استفاده کنید تکان دادن حمل کردن

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر زمان چرخه ماشین لباسشویی بشویید و سپس در بالاترین دما خشک کنید.

پس از شستن لباس، دوباره دستان خود را بشویید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا