مراقب تب کنگو باشید. یک بیماری قابل انتقال – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

سعید نظاری هاشمی گفت: ذبح سنتی و تماس با خون ، ترشحات و لاشه در هنگام ذبح یکی از دلایل بیماری منتقل شده از حیوانات به انسان ، به ویژه تب خونریزی کنگو است.
وی افزود: متأسفانه برخی از افراد در مناطق مختلف کشور هنوز در حال خرید دام های زنده (از مکان های غیرمجاز) و ذبح سنتی هستند و در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. “
معاون رئیس جمهور بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی ، با اشاره به اینکه تب کنگو کریمه در فصول گرم رایج تر است ، گفت که کشتار ، قصاب ها ، کارگران ذبح ، رانچرها ، دامپزشکان ، دامپزشکان و خانه دار باید به دنبال تماس با ذبح های جدید یا گوشت آلوده باشند.
با توجه به اینکه ظاهر دام نمی تواند درک شود ، به شهروندان توصیه می شود که از ذبح کردن دام خود در خانه ها و معابر خودداری کنند و دام های مورد نیاز را از ایستگاه های تأمین دامداری بخرند و ایستگاه های نظارت بر دامپزشکی را ذبح کنند.
هاشمی نظری به کشتار توصیه کرد: حتما از تجهیزات محافظ مانند دستکش ، چکمه و لباس استفاده کنید و بعد از ذبح ابزارهای خود را ضد عفونی کنید. همچنین ، پس از ذبح کردن دام نباید در محیط آزاد شود و باید به روشی سالم دفع شود.
وی با توجه به اینکه ویروس تب کنگو کریمه تا یک سال در درجه 5 (2) درجه سانتیگراد زنده مانده است ، وی تأکید کرد: گوشت حیوانات تازه ذبح شده نباید بلافاصله پس از ذبح وارد شود.
به گفته هاشمی نظری ، گوشت و سایر دام های ذبح شده تازه باید حداقل 2 ساعت (در دمای 2 درجه سانتیگراد) قبل از خرد شدن و مصرف در یخچال نگهداری شوند تا ویروس بالقوه موجود در گوشت را با انجام فرآیند اسیدی سازی از بین ببرند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی ، همچنین به زنان خانه دار توصیه کرد که هنگام شستشو از دستکش استفاده کنند و توسط مراکز تأیید شده دامپزشکی تصویب شوند.
وی به مردم هشدار داد كه برای جلوگیری از این بیماری از كبد تازه و گوشت تازه موجود در گوشت خام یا نیمی از آن جلوگیری كنند.
معاون بهداشت دانشگاه انتقال ، روش دیگری برای انتقال این بیماری از طریق کنه هایی که بر روی بدن ویروس ها (گاو ، گوسفند و بز) زندگی می کنند ، ذکر کرد و به مردم تأکید کرد که حتی از تماس با دام ها امتناع می ورزند و در صورت مشاهده کنه ، از برای جلوگیری و کشتن آن با دست.
هاشمی نظری ، تماس غیر لاین با خون و ترشح یک بیمار با تب کنگو کریمه را به عنوان سایر روشهای انتقال این بیماری توصیف کرد و به کارکنان مراقبت های بهداشتی و بیماران توصیه کرد که ضمن جلوگیری از تماس مستقیم با خون و تخلیه ، از ابتلا به بیمار در معرض بیماری جلوگیری و کنترل کنند.
وی با اشاره به علائم تب کنگو کریمه ، گفت: “علائم اولیه شامل علائمی مانند تب ، سردرد شدید ، لرز و درد عضلات و علائم دستگاه گوارش مانند حالت تهوع و استفراغ است که ناگهان در فرد رخ می دهد.”
به گفته وی ، اگر پزشک به پزشک مراجعه نشود ، بیمار در قسمت های مختلف بدن وی رو به وخامت و خونریزی خواهد کرد.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی ، با تأکید بر لزوم مراجعه به مراکز پزشکی در اسرع وقت در صورت مشاهده علائم ، گفت: “افرادی که در دو هفته گذشته سابقه اقامت در مناطق روستایی را داشته اند یا با سرنخ ها و دفاعی تازه ها تماس مستقیمی داشته اند یا در این مورد سابقه ای از محاسبات دارند.”