سلامت خانواده

مددکاران شماره سامانه پزشکی ندارند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، صبح امروز سی و نهمین روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت برگزار شد.

سید محمد حسین جوادی رئیس اداره کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: 1206 کارگر در بیمارستان های سامانه سلامت داریم. 97 گروه هدف مددکار اجتماعی در بیمارستان ها وجود دارد که برنامه ریزی و مداخله برای هر کدام باید به صورت جداگانه و بر اساس نیاز گروه هدف انجام شود.

وی ادامه داد: پروتکل جامع خدمات مددکاری اجتماعی برای اقشار آسیب پذیر اجتماعی برای کارگران تعریف شده است که با توجه به نیاز جامعه این پروتکل ها برنامه ریزی شده است. در نظام سلامت موضوعی که حائز اهمیت است استانداردهای خدماتی طبق دستورالعمل وزارت بهداشت است که شامل خدمات تعاملی پیچیده، مشاوره آموزشی و ارزیابی اجتماعی خانواده از جمله استانداردهای رسمی وزارت بهداشت است که به تمامی بیمارستان های کشور ابلاغ شد.

رئیس اداره کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پرورش اذعان داشت: یکی از اقدامات کمکی این است که از سال 1393 طرح مددکاران اجتماعی به تصویب رسیده است و مددکاران نیز مانند سایر ادارات پزشکی باید طرح مربوط به رشته آنها کارگران ما در حوزه بهره وری و سخت کوشی نظام سلامت مصوب کرده اند که کارگران نیز از امتیازات لازم برخوردار شوند.

جوادی تصریح کرد: تلاش ما افزایش نیروی کار است، در سال 1400 به ازای هر 1000 نفر 9 کارگر وجود داشت و امسال تلاش می کنیم به ازای هر 1000 نفر 12 کارگر داشته باشیم. نظام سلامت هنوز در حوزه اجتماعی نگاه جامعی ندارد و مشکل جدی دیگر این است که دستیاران ما شماره نظام پزشکی و پروانه دستیار ندارند و در بحث های حقوقی دچار مشکل می شوند که در تلاش هستیم تا آن را حل کنیم. این چالش ها نیز

وی گفت: 1200 مددکار اجتماعی در بیمارستان های کشور خدمات ارائه می کنند و این تعداد در بیمارستان های عمومی و تخصصی فعالیت می کنند. سهم داشتن بیمارستان های تخصصی کودکان روانپزشکی و انکولوژی نسبت به سایر بیمارستان ها مددکاران اجتماعی بیشتری دارد.

وی درباره گروه های هدف مددکاران توضیح داد: به نظر می رسد تنها نیازمندان گروه مددکاران اجتماعی هستند در نظر گرفته شده است اما 97 گروه هدف برای مددکاران اجتماعی در سیستم HIS بیمارستان ها گرفته شده است در نظر گرفته شده است گرفته شده است وی درباره پروتکل های مددکاری اجتماعی در کشور گفت: به عنوان مثال پروتکل های «مداخلات اجتماعی در حوزه». روانپزشکی«مداخلات اجتماعی در زمینه کودک آزاری»، «سرطان» و «فاجعه طبیعی» را در نظر گرفته ایم.

وی درباره روند جذب نیرو توضیح داد: از سال 1397 تاکنون 300 مددکار اجتماعی در نظام سلامت کشور جذب شده اند. شرط استخدام مددکار اجتماعی در وزارت بهداشت این است که فرد زیربنای رشته مددکاری اجتماعی را داشته باشد. مثلاً اگر فردی دکترای تخصصی مددکاری اجتماعی داشته باشد اما زیربنای این رشته را نداشته باشد جذب نمی شود.

جوادی درباره نسبت مددکاران به تخت های بیمارستانی گفت: نسبت مددکاران به تخت های بیمارستانی در طول زمان تغییر کرده است. به عنوان مثال نسبت مددکاران اجتماعی به تخت بیمارستانی در یک بازه زمانی 150 نفر بوده که این تعداد به 74 رسیده است. نسبت تعداد مددکاران به تخت بیمارستانی توسط وزارت بهداشت تایید شده و به سازمان برنامه و بودجه کشور. امیدواریم نسبت استاندارد مددکاران اجتماعی به تخت های بیمارستانی اجرایی شود.

رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت درباره طرح مددکاری اجتماعی گفت: طرح مددکاری اجتماعی از خرداد ماه سال ۱۳۹۸ اجباری شده و به حرفه ای شدن این حوزه کمک زیادی کرده است.

وی با بیان اینکه 300 مددکار اجتماعی در حوزه پیشگیری از کودک آزاری فعالیت می کنند، گفت: فعالیت در حوزه مددکاری اجتماعی کودکان از افتخارات جامعه مددکاری اجتماعی کشور است. کارگران پیشگیری از سوء استفاده از کودکان بسته های آموزشی زیادی دریافت کرده اند.

رئیس مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه نقطه عطف مداخلات اجتماعی در کشور ما ارائه خدمات غربالگری اجتماعی است، گفت: در خصوص حضور مددکاران در بیمارستان های کشور مصوبه ای صادر شده است. وزارت بهداشت حضور مددکاران اجتماعی در اورژانس های بیمارستانی را از مراکزی آغاز می کند که سالانه بیش از 30 هزار پذیرش دارند که معادل 72 بیمارستان است.

وی گفت: به این ترتیب باید 300 مددکار اجتماعی در 72 بیمارستانی که اورژانس آنها سالانه بیش از 30 هزار پذیرش دارند جذب شوند و این روند آغاز شده است. وزارت بهداشت در نظر دارد مددکاران اجتماعی در 3 شیفت به بیماران خدمات ارائه دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا