اخبار سلامت

مخالفت وزارت بهداشت با عرضه دخانیات در دکه ها

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، سید حسن امامی رضوی امروز یکشنبه 2 دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ستاد وزارت بهداشت اظهار داشت: در قوانین هم ممنوعیت تبلیغات داریم و هم ممنوعیت تبلیغات. مالیات بر کالاهای آسیب رسان سلامتی که بیشترین است تبلیغ این محصولات از رسانه ملی است که همکاری آنها با ما نسبتا خوب بوده اما مطلوب نیست.

وی افزود: رسانه ها به درآمدزایی توجه دارند و بحث می کنند که تبلیغات محل درآمدزایی است اما ما به عنوان دبیرخانه شورای عالی بهداشت و وزارت بهداشت می گوییم این توجیه خوبی نیست و اصرار داریم. که ممنوعیت تبلیغات و اخذ عوارض بر کالاهای آسیب رسان سلامت باید اجرا شود.

امامی رضوی با اشاره به بررسی و پایش و اندازه گیری مستمر باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، گفت: گزارشات به طور مرتب به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می شود، اما مشکل اجباری شدن محصولات کشاورزی، نداشتن شناسنامه است. .

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد، طرحی برای صدور گواهینامه محصولات کشاورزی تهیه شده است، اما کل قیمت تمام شده محصولات است. با صدور گواهینامه افزایش می یابد، اما باید مشخص شود که این هزینه سربار را چه کسی باید پرداخت کند. کندی است و معمولاً هزینه آن برای مردم افزایش می‌یابد، بنابراین باید فکری برای این موضوع کرد یا دولت از اقشار کم درآمد در قالب یارانه حمایت می‌کند.

امامی رضوی در خصوص غنی سازی برخی از محصولات غذایی با ویتامین ها و ریزمغذی ها گفت: نظارت کافی و دقیق از سوی سازمان غذا و دارو بر غنی سازی این فرآورده ها و مصرف این محصولات توصیه می شود و همچنین به دنبال غنی سازی آن هستیم. محصولات غذایی پرمصرف تر .

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص مالیات بر کالاهای مضر تاکید کرد: تجربه جهانی نشان داده است زمانی که محصولی مانند نوشابه های گازدار، شکر و شیرینی از سلامت کمتری برخوردار باشد، بهترین راه برای بهبود رفتار این است. مالیات بر این محصولات وضع شود تا مردم کمتر از آنها استفاده کنند. مصرف کنند

امامی رضوی در خصوص برنامه های این شورا برای کنترل مصرف دخانیات در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه علیرغم تلاش برخی افراد افزایش مالیات بر دخانیات تصویب شد و تا حدودی در قانون بودجه، اما کنترل دخانیات نیاز به پیگیری ویژه و فرهنگ سازی دارد. و مطالبات رسانه ها

وی با بیان اینکه اکنون دسترسی به دخانیات بسیار آسان شده است، گفت: این مشکل باید به صورت اساسی حل شود. وزارت بهداشت با فروش دخانیات در غرفه ها مخالف است و علیرغم مخالفت وزارت بهداشت، این تصمیم در هیات مقررات زدایی اتخاذ شد.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی تاکید کرد: خواسته اصلی ما در این زمینه این است که نظر وزارت بهداشت در هیات مقررات زدایی در خصوص موضوعات مرتبط با سلامت جنبه وتو داشته باشد. در مواردی که سازمان غذا و دارو به درستی اجازه تولید کالاهای تولیدی مضر برای سلامتی را نمی دهد، این هیئت وارد شده و قصد دارد اجازه توسعه این صنایع را بدهد که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید در اختیار داشته باشند. اختیارات لازم برای توجیه مقررات. عدم تمرکز، اجازه توسعه این صنایع را نمی دهد.

امامی رضوی در ادامه درباره راهکارهای کاهش تصادفات جاده ای و قربانیان این تصادفات گفت: مجروحان و قربانیان حتی یک نفر در این تصادفات زیاد است و مایه تاسف است اما عدم کاهش مجروحان و قربانیان. تصادفات جاده ای در شرایطی است که جمعیت افزایش یافته، هم جاده ها توسعه یافته و هم تعداد خودروها و سفرها افزایش یافته است که توجیهی ندارد.

وی تاکید کرد: باید برای ارتقای کیفی خودروهای داخلی، واردات خودروهای استاندارد و توسعه زیرساخت ها و سفرهای ریلی بیشتر تلاش کنیم.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی در خصوص افزایش قیمت لبنیات و کاهش مصرف این محصولات در جامعه گفت: قیمت این محصولات برای همه ملموس است که قیمت آن ها. هفته به هفته و ماه به ماه افزایش می یابد و این افزایش قیمت منجر به مصرف این محصولات می شود. به ویژه در دهک های پایین.

وی افزود: به دنبال افزودن لبنیات به سبد محصولات هستیم و راهکار این است که لبنیات به ویژه دهک های یک تا پنج در سبد محصولات حمایتی قرار گیرد.

تصویب سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی

زهرا عبداللهی رئیس گروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز با اشاره به تصویب سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی گفت: سازوکار اجرایی این سند در قالب تدوین شد. کمیسیون های تخصصی در حوزه های مختلف و حدود 221 اقدام باید توسط دستگاه های اجرایی در نظر گرفته و اجرا شود.

وی تاکید کرد: در همه کشورهای دنیا برای محصولات غذایی که مصرف بی رویه آنها برای سلامتی مضر است عوارض و مالیات با هدف تغییر رفتار مصرف کننده و کاهش تقاضا اخذ می شود.

عبداللهی گفت: بر اساس بررسی های مصرف مواد غذایی مشخص شده است که روغن، شکر و نمک در کشور بیش از مقدار توصیه شده مصرف می شود.
وی درباره وضعیت سوء تغذیه و سوء مصرف مواد غذایی در کشور گفت: مطالعات مختلفی در کشور توسط پژوهشکده تغذیه و صنایع غذایی انجام شده و الگوی مصرف مواد غذایی در کشور بررسی شده است. سه عامل خطر تغذیه ای داریم که مصرف زیاد آنها روند بیماری های غیرواگیر را افزایش داده است.

رئیس سابق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف بالای شکر و مواد قندی در جامعه یادآور شد: مصرف شکر در کشور ما 66 گرم در روز است در حالی که میزان توصیه شده در حد مطلوب است. سبد غذایی 46 گرم است.

وی با بیان اینکه مردم ایران دو تا سه برابر میزان توصیه شده نمک مصرف می کنند، گفت: سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد که میزان توصیه شده نمک در روز کمتر از 5 گرم باشد و برای برخی گروه ها مانند افراد بالای 50 سال بیماران قلبی، عروقی، فشار خون بالا و کودکان باید کمتر از 3 گرم باشد، در حال حاضر مردم ایران روزانه 10 گرم نمک مصرف می کنند.

عبداللهی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و آموزش برای کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همچنین کاهش این عوامل خطر در صنایع غذایی گفت: میزان نمک موجود در نان، پنیر، دوغ و فست فودها باید کاهش یابد. همچنین مردم ایران عادت به خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی دارند که بیش از مقدار توصیه شده است.

وی با تاکید بر افزایش مصرف میوه و سبزی در سال های اخیر در کشور خاطرنشان کرد: توصیه سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و مصرف حبوبات برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر، مصرف روزانه حداقل 400 گرم میوه و سبزی را توصیه می کند. ، نان و غلات کامل را باید افزایش داد.

مدیر گروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه ارتقای سلامت نان و تولید نان کامل یکی از برنامه های اصلی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است، گفت: نان قدرت غالب مردم». از سال گذشته تا امروز 88 کارخانه تولید آرد توانسته اند مجوز تولید آرد کامل را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند. در حال حاضر 450 نانوایی در کشور مشغول تولید نان کامل هستند. توسعه تولید نان کامل با حمایت همه جانبه دولت در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار دارد.

عبدالهی با بیان اینکه نان سبوس دار ارزش غذایی بیشتری دارد گفت: قیمت نان سبوس دار باید به گونه ای باشد که همه اقشار جامعه و به ویژه دهک های پایین جامعه از آن برخوردار شوند.

رئیس معاونت امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه سوءتغذیه دارای دو طیف است که شامل کم خوری و دریافت ناکافی کالری، پروتئین و ریزمغذی ها و چاقی و اضافه وزن است، تصریح کرد: این دو طیف را شامل می شود. ما وزن داریم که نوعی سوء تغذیه است و آخرین بررسی های وزارت بهداشت نشان می دهد که روند اضافه وزن و چاقی در تمام گروه های سنی از 59 درصد در سال 95 به 63 درصد در سال 1400 رسیده است.

عبداللهی درباره افزایش قیمت لبنیات گفت: شیر و لبنیات باید با قیمت مناسب در بازار در اختیار همگان قرار گیرد. یکی از وزارتخانه هایی که نقش بسیار مهمی در این زمینه و تولید شیر و لبنیات دارد، وزارت جهاد کشاورزی است زیرا لبنیات در کشور ما با قیمت بالایی تولید می شود و به منظور کاهش قیمت و ارزانی تولید، این وزارتخانه باید برنامه هایی مانند تامین علوفه داشته باشد که این محصولات گران را تولید نکند.

وی خاطرنشان کرد: کاری که دولت می تواند انجام دهد این است که به شیر و لبنیات یارانه اختصاص دهد و مشخص کند که این یارانه به تولیدکننده، مصرف کننده و یا دامدار تعلق می گیرد. همچنین از محل اخذ عوارض و مالیات بر محصولاتی که مصرف آنها سلامتی را تهدید می کند، می توان آن را به سمت شیر ​​و لبنیات سوق داد که با قیمت مناسب تری در اختیار مردم قرار می گیرد.

عبداللهی خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات گروه اصلی غذایی است که باید در سفره مردم باشد. سبد غذایی زیر کاتالوگ محصولات الکترونیکی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تعریف شده است تا در اختیار اقشار کم درآمدی قرار گیرد که شیر و لبنیات در آن سبد گنجانده شده و در صورت وجود کاتالوگ محصولات الکترونیکی. این طرح به طور جدی اجرا و تدوین شده است، می توان مطمئن بود که افراد کم درآمد به این محصولات دسترسی دارند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا