محافظت از پوست در پزشکی ایران – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

محمد مهدی پارویزی ، متخصص پزشکی ایرانی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، توصیه های علمی و عملی را برای حفظ سلامت پوست در تابستان ، به ویژه برای بیماران پوست ارائه داد.
تأثیر فصل تابستان بر روی پوست از منظر طب سنتی ایرانی پاروزی بر اهمیت دانستن خلق و خوی تابستان تأکید کرد: تابستان دارای خلق و خوی گرم و خشک است که باعث افزایش گرما و کاهش رطوبت طبیعی بدن می شود ، می تواند باعث التهاب ، خشکی ، خارش و بثورات پوستی شود ، به خصوص در افرادی که پوست گرم یا خشک دارند.
اصول تغذیه محافظت از پوست در تابستان
متخصص پزشکی ایران ، تغذیه تابستان را به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیرانه طب سنتی ایران در مراقبت از پوست توصیف کرد و افزود: خوردن غذاهایی با طبیعت گرم و خشک مانند غذاهای سرخ شده ، غذاهای فست فود ، غذاهای تند ، سیر ، پیاز گرم و گوشت به دلیل افزایش گرمای داخلی و گرمای داخلی.
وی همچنین توصیه کرد که ما باید در تابستان از نوشیدنی های گرم یا تحریک کننده مانند قهوه ، چای جسورانه ، نوشیدنی های شیرین و نوشیدنی های صنعتی خودداری کنیم.
پارویزی مصرف غذاها و نوشیدنی های طبیعت سرد و مرطوب را پیدا کرد و افزود: کدو تنبل ، گشنیز و کاسنی ، ماست ، سوپ ، سوپ ، خورش سبزیجات ، ماست و خیار ، خیار و سالادها با کاهو ، خیار ، گوجه فرنگی ، آب لیمو.
وی همچنین از شربت های سنتی مانند خیار ، شربت لیمو ، کاسنی ، آویشن ، خارش ، شربت Jujube و شربت بنفشه برای تنظیم دمای بدن و مراقبت های مفید پوست استفاده کرد.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به خواص ضد التهابی نشاسته گفت: “مصرف غذاهای مشتق از نشاسته ، مانند فرنی و فالده ، برای تابستان مناسب است.”
Parvizi استفاده از سبزیجات سرد و مرطوب مانند خیار ، کاهو ، کدو ، گوجه فرنگی ، اسفناج ، ریحان ، تعقیب ، کاسنی و گشنیز را برای خنک کننده و کاهش التهاب پوست در نظر گرفت.
وی همچنین در مورد مصرف میوه ها گفت: مصرف میوه هایی مانند هندوانه ، خربزه ، گیلاس ، گیلاس ، انار و انگور در اعتدال مفید است ، به خصوص بین دو وعده غذایی یا صبح زود ، اما مصرف بیش از حد این میوه ها ممکن است باعث یبوست در برخی از افراد شود که بر سلامت پوست نیز تأثیر می گذارد.
اقدامات رفتاری و سبک زندگی
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید ، به ویژه بین 9 صبح تا 6 بعد از ظهر ، به عنوان یکی از مهمترین محافظت از پوست در تابستان جلوگیری می کند و توصیه می شود: پوشیدن پنبه ، رنگ و نور سبک ، پوشیدن کلاه ، سایه طبیعی یا چتر.
پارویزی افزود: “استفاده از ضد آفتاب با پایه گیاهی یا مواد معدنی که فاقد مواد شیمیایی تحریک کننده است ، برای همه ، به ویژه بیماران پوستی ضروری است.”
وی همچنین توصیه کرد که هوا یا ماشین با هوای طبیعی یا کولر آبی خفیف تهویه شود. همچنین ، به عنوان تهویه هوا هوای محیط را خشک می کند ، از یک بخور سرد یا شستشوی صورت با گلاب استفاده کنید.
پارویزی بهترین زمان تابستان را در اوایل صبح و شب توصیف کرد و افزود که بهتر است در این فصل زمان ورزش را کاهش داده و فعالیتهای سبک مانند پیاده روی یا ورزش ملایم را در ساعات خنک تر انجام دهید.
نکات مهم در مورد حمام کردن
یکی از اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد حمام مناسب در تابستان گفت: “توصیه می شود که مردم در تابستان با آب ولرم نبرد کنند ، نه آب گرم یا بسیار سرد ، زیرا آب ولرم منافذ را باز می کند ، پوست را تمیز و آرام می کند.”
وی گفت: “حمام کردن با آب سرد می تواند باعث گرفتگی عضلات و کاهش جریان خون شود و بهتر است به جای استفاده از صابون های قلیایی ، از مواد شوینده طبیعی مانند صابون ، بابونه یا سرو استفاده کنید.”
پارویزی خاطرنشان کرد: پس از حمام کردن ، مالیدن با روغن های معتدل و مرطوب کننده مانند روغن بنفش در پایه بادام ، روغن زیتون خفیف ، روغن کدو تنبل یا روغن گل رز به حفظ رطوبت طبیعی پوست و جلوگیری از خشکی و ترک خوردگی کمک می کند.