سلامت خانواده

مبتلایان به میگرن نباید این نوع پنیر را مصرف کنند/ راه های پیشگیری از میگرن

به گزارش خبرآنلاین، محققان اعلام کردند در صورت ابتلا به میگرن از خوردن برخی پنیرها خودداری کنید.

به گفته محققان کلینیک کلیولند، میگرن نوعی سردرد است که با درد ضربان دار در یک طرف سر مشخص می شود که معمولا کمتر از چهار ساعت طول می کشد، اما می تواند برای روزها ادامه یابد. این سردردها همچنین به قدری شدید هستند که در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کنند. علاوه بر سردرد، علائم میگرن می تواند شامل آبریزش چشم، خستگی، تحریک پذیری، حالت تهوع و تغییر در بینایی باشد. افراد همچنین ممکن است اصلا سردرد نداشته باشند، وضعیتی که به عنوان “میگرن خاموش” شناخته می شود.

طبق گفته کلینیک مایو، موارد مختلفی مانند حرکت، نور، صداها و بوهای شدید می توانند باعث میگرن شوند. یکی دیگر از محرک های رایج میگرن، غذاهای غنی از تیرامین است. تیرامین پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غذاها، به ویژه آنهایی که کهنه و تخمیر شده هستند، وجود دارد. غذاهایی که ممکن است حاوی مقادیر زیادی تیرامین باشند عبارتند از: گوشت های پخته شده، ماهی دودی و پنیرهای کهنه.

این پنیرهای قدیمی بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند

به گزارش ساینس، پنیرهای کهنه فرآیندی به نام «فیناژ» را طی می‌کنند که به این معنی است که برای مدتی، هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها باقی می‌مانند و این فرآیند طعم منحصربه‌فردی به آن‌ها می‌دهد. این فرآیند همچنین باعث می شود پنیرها حاوی تیرامین بیشتری باشند. پنیرهای چدار، استیلتون، آبی، کاممبر، سوئیسی، فتا، مونستر و پارمزان دارای بیشترین تیرامین هستند. از طرفی پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، پنیر خامه ای و پنیر سویا تیرامین کمتری دارند.

بنیاد ملی سردرد بیان می‌کند که پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، ریکوتا، پنیر خامه‌ای، پنیر Velvita و پنیر فرآوری شده کم‌چرب بخش قابل قبولی از رژیم غذایی کم تیرامین هستند. با این حال، در مصرف پارمزان یا رومانو احتیاط کنید. آنها پیشنهاد می کنند که فقط 2 قاشق چایخوری از این پنیرها را می توان به عنوان چاشنی یا مواد جزئی استفاده کرد. پنیرهایی که باید کاملاً از آنها اجتناب شود عبارتند از: آبی، آجری، بری، چدار، سوئیسی، روکفور، استیلتون، موزارلا، پروولون و منتول.

تیرامین چگونه باعث میگرن می شود؟

انسان دارای آنزیمی به نام مونوآمین اکسیداز است که به تجزیه تیرامین کمک می کند. اگر به اندازه کافی از این آنزیم ندارید، خوردن مقادیر زیاد تیرامین می تواند منجر به میگرن شود. با این حال، دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. دانشمندان معتقدند که دلیل آن می تواند تیرامین باشد که باعث آزاد شدن بیش از حد نوراپی نفرین در سلول های عصبی می شود. افزایش تیرامین و نوراپی نفرین نیز ممکن است منجر به تغییرات مغزی و سردرد شود.

پنیرهای کهنه همچنین برای افرادی که داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنند، نگران کننده است. این داروها با تجزیه تیرامین تداخل می کنند و می توانند باعث افزایش سطح آن شوند. این تجمع تیرامین می تواند منجر به افزایش خطرناک فشار خون شود که به عنوان “بحران فشار خون” شناخته می شود. یکی از علائم بارز بحران فشار خون بالا سردرد شدید است، اما این نوع سردرد با میگرن یکی نیست. آنها توسط 2 مکانیسم مختلف ایجاد می شوند.

راه های پیشگیری از میگرن

میگرن می تواند دردناک باشد و زندگی شما را مختل کند. اما برای کمک به جلوگیری از حملات دردناک می توانید در سبک زندگی و عادات خود تغییراتی ایجاد کنید. راه‌های پیشگیری از حملات میگرن شامل خوردن منظم و پرهیز از وعده‌های غذایی، محدود کردن مصرف کافئین، خواب کافی، و کاهش استرس از طریق یوگا، تمرکز حواس یا مدیتیشن، و همچنین محدود کردن مدت زمان نگاه کردن به نورهای روشن و محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور است. نور خورشید قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می تواند باعث حملات میگرنی شود.

مصرف بیش از حد کافئین و ترک کافئین نیز می تواند باعث میگرن یا سردرد شود، اما طبق گفته بنیاد میگرن آمریکا، کافئین در واقع می تواند به توقف حملات میگرنی در آینده برای برخی افراد کمک کند و همچنین می تواند سردرد را با استفاده گهگاهی تسکین دهد. relieve غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین قهوه، چای و شکلات هستند.

شیرین کننده های مصنوعی نیز موثر هستند. بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. اینها جایگزین های قندی هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شوند و می توانند حملات میگرنی را تحریک کنند. به طور خاص، تصور می شود که آسپارتام باعث حملات میگرنی می شود.

شکلات همچنین به عنوان محرک میگرن در 33 درصد از شرکت کنندگان در یک بررسی تحقیقاتی در سال 2020 گزارش شد. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است و ممکن است در برخی افراد باعث سردرد شود.

غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG) که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و در برخی غذاها یافت می شود نیز میگرن را تشدید می کند. این یک افزودنی غذایی در بسیاری از غذاها است و خوردن آن بی خطر است، اما برخی از محققان آن را با حملات میگرن مرتبط می دانند. اگرچه مونوسدیم گلوتامات معمولاً به عنوان محرک میگرن گزارش می شود، نتایج مطالعات بالینی متناقض است، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مونوسدیم گلوتامات واقعاً باعث حملات میگرنی می شود مورد نیاز است.

گوشت های پخته شده از جمله گوشت های اغذیه فروشی، ژامبون، هات داگ و سوسیس ها همگی حاوی مواد نگهدارنده ای به نام نیترات هستند که رنگ و طعم را حفظ می کنند. این غذاها می توانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کنند که تصور می شود رگ های خونی مغز را گشاد می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نیتریک اکسید می تواند در حملات میگرن نقش داشته باشد.

عوامل مختلفی مانند برخی غذاها، داروها، نوسانات قند خون، تغییر در عادات خواب، عوامل روانی و استرس می توانند باعث سردردهای میگرنی شوند. دردهای میگرنی اغلب چند ساعت تا چند روز طول می کشند و عوامل مختلفی می توانند سردردهای میگرنی را تحریک کنند. نتایج تحقیقات نشان داده است که برخی از غذاها می توانند میگرن را تشدید کنند و برخی دیگر می توانند دردهای میگرنی را کاهش دهند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا