اخبار سلامت

ماجرای فوت 70 بیمار دیالیزی با محلول های آلوده چه بود؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، خرداد ماه سال جاری بود که رئیس انجمن نفرولوژی ایران در گفت و گو با تسنیم از مسمومیت بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول های دیالیز صفاقی و مرگ بیمار خبر داد. چندین بیمار به دلیل این مسمومیت.

در آن زمان آمار دقیق فوتی ها اعلام نشده بود اما گفته می شد علت مسمومیت و مرگ تعدادی از بیماران دیالیزی آلودگی بوده است. محلول دیالیز صفاقی تولید کننده داخلی آلومینیوم بوده است.

پس از مدتی مصرف این محلول توسط بیماران، پزشکان متوجه شدند که بیماران دچار عوارض و بدتر شدن آنها شده اند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که این امر ناشی از آلودگی محلول دیالیز است که پس از بررسی های انجام شده توسط پزشک سازمان غذا و دارو موضوع حل شده است.

یکشنبه هفته جاری، اسحقی; سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی از محلول های آلوده خبر داد منجر به مرگ 70 بیمار دیالیزی شده است.

بیشتر کشته شدگان کودکان و سالمندان بودند

همایون سامه یاه; یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از ورود کمیسیون بهداشت به موضوع آلودگی محلول های دیالیز خبر داد و اظهار داشت: مجلس در همان زمان و در مورد این موضوع ورود کرد. سه ماه پیش و باید مراحل قضایی طی شود و رئیس کارخانه سازنده این داروها باید در دادگاه پاسخگوی علت این حادثه باشد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه 3 ماه پیش تولید این شرکت متوقف شد و مواد اولیه آلوده معدوم شد، اظهار داشت: تولید این شرکت از 3 ماه قبل متوقف شد. دارو از سر گرفته شده است.

اما حسین کرمانپور; رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز توپ را در زمین دولت قبل رها کرد و در صفحه شخصی خود درباره آلودگی محلول های دیالیز نوشت: مطرح شدن فوت 70 نفر از هموطنان در موضوع دیالیز که به طور کامل در دوره قبل اتفاق افتاده است بسیار تاسف آور است و طراحی آن در این زمان ممکن است با انگیزه سریعتر رسیدگی قضایی باشد. در همین دولت پرونده حقوقی تشکیل شده و می توان با تسریع در رسیدگی به افکار عمومی پاسخ داد، اما نکته مهمی که وزارت بهداشت به آن به طور جدی اذعان دارد این است که با اقدامات فوری، مایع صفاقی آلوده جمع آوری شد. بازار همزمان و در حال درمان است. حالا جای نگرانی نیست.

چه کسی مسئول جلوگیری از آلودگی بود؟

همچنین استخراج؛ رئیس انجمن نفرولوژی ایران چندی پیش به تسنیم گفته بود که شرکت های سازنده باید داروهای خود را تحت کنترل کیفی قرار دهند و احتمالاً در این روند متوجه آلوده بودن این محلول نشده اند. سازمان غذا و دارو نیز باید بر این موضوع نظارت داشته باشد تا محلول ها قبل از رسیدن به دست بیماران کنترل کیفی شود، چرا که به نظر می رسد در این زمینه نیز دقت کافی صورت نگرفته است.

سازمان غذا و دارو مدعی نظارت دقیق بر داروها شد

با وجود این، روز یکشنبه هفته جاری سازمان غذا و دارو که مسئولیت اصلی نظارت بر کیفیت و سلامت فرآورده های دارویی را بر عهده دارد، در اطلاعیه ای توضیحاتی بسیار مبهم ارائه کرد و از رسیدگی به دلیل عدم نظارت دقیق بر محصولات خودداری کرد. این موضوع که باعث مرگ بیماران شد. انجام داد

در توضیح سازمان غذا و دارو آمده است: فرآیندهای تولید و نظارت در این حوزه تابع قوانین و مقررات سخت گیرانه ای است که اجازه هیچ گونه تخلف و کاستی را نمی دهد!

در ادامه این توضیحات سازمان غذا و دارو مدعی شده است که این سازمان با دقت کامل و بر اساس اصول علمی بر روند تولید این محصول نظارت دارد و با هرگونه تخلف احتمالی طبق ضوابط برخورد خواهد شد.

با وجود این، مشخص نیست که منظور از نظارت دقیق چیست که با وجود این سخت گیری های ادعایی سازمان، چنین اتفاق تلخی برای ده ها بیمار دیالیزی در کشورمان رخ داده است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا