لیست غذاهای ممنوعه برای سالمندان

از آنجا که داشتن رژیم غذایی سالم در هر سنی بسیار مهم است ، بنابراین افراد مسن نیز باید در مورد انتخاب مواد غذایی خود بسیار باهوش باشند. افراد در سنین پایین سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بنابراین بیشتر توسعه می یابند. در این پست شما با آنچه افراد مسن نباید بخورند آشنا می شوید.
فارارو در یک خبرنامه نوشت: داشتن یک رژیم غذایی سالم و سالم در تمام دوره های زندگی ، از کودکی تا نوجوانی و پیری ، از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند سلامت جسمی و روانی افراد را تضمین کند. با تغییر شرایط سن و بدن ، پیروی از رژیم غذایی مناسب و توجه به غذاهای مضر برای سالمندان اهمیت بیشتری پیدا می کند.
در این مرحله باید بدانید که کدام غذا برای سالمندان ممنوع است و کدام یک برای آنها مفید است. با توجه به اهمیت این موضوع ، ما این موضوع را برای شما تهیه کرده ایم تا اطلاعات لازم را در مورد انواع غذاهای مضر و ممنوعه برای سالمندان در اختیار شما قرار دهیم ، لطفاً به ما بپیوندید.
غذاهای ممنوع و مضر برای سالمندان
همانطور که قبلاً ذکر شد ، پیری اغلب با بیماری های مختلف و کاهش توانایی جسمی همراه است. بنابراین ، بهترین راه برای داشتن یک زندگی سالم و ایمن در این دوره ، جلوگیری از غذاهای مضر و ممنوعه است. در اینجا لیستی از غذاهایی وجود دارد که می تواند برای سالمندان خطرناک باشد و سلامت آنها را به خطر بیندازد. با دانستن این موارد ، می توانید از مشکلات و بیماری های بسیاری در عزیزان سالخورده خود جلوگیری کنید.
غذاهای شور
نمکی که روزانه از طریق غذاهای مختلف مصرف می کنیم می تواند سدیم را در اختیار بدن قرار دهد. به طور کلی ، هر فرد بالغ باید روزانه حدود 2 گرم نمک مصرف کند تا سدیم لازم بدن را در اختیار بدن قرار دهد. این مقدار نمک بهتر است از طریق انواع منابع غذایی برای جذب بهتر به بدن برسد.
میزان مصرف بیش از حد نمک ، به ویژه در سنین پایین ، می تواند عوارض جانبی بسیاری داشته باشد که زندگی فرد را به خطر می اندازد. از جمله عوارض جانبی مصرف نمک زیاد در پیری عبارتند از:
پوکی استخوان ، ناراحتی کلیه ، فشار خون بالا ، آسم ، سرطان معده
غذاهای شیرین
خوردن غذاهای شیرین و نوشیدنی باعث افزایش قند خون می شود و این باعث افزایش فشار خون نیز می شود. علاوه بر این ، بیش از حد مصرف غذاهای شیرین می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی در افراد مسن شود. این عوامل به طور کلی می توانند عوارض زیر را داشته باشند:
بیماری قلبی عروقی ، کمردرد ، سردرد
غذاهای چرب
غذاهای چرب حاوی چربی های اشباع و ترانس هستند ، بنابراین می توانند برای سلامتی همه ، به ویژه سالمندان خطرناک باشند. چربی های اشباع شده می توانند بر روی دیواره رگ های خونی رسوب داشته و باعث ایجاد مشکلات قلبی عروقی شوند. این موارد شامل غذاهای سرخ شده ، چیپس ، شکلات ، فست فود و سایر غذاهای مشابه است که توصیه می شود در سنین پایین از خوردن غذا خودداری کنید.
غذاهای سنگین
با افزایش سن ، توانایی بدن در هضم غذا و انجام فرآیندهای گوارشی کاهش می یابد. به همین دلیل به افراد بالای 5 سال توصیه می شود که از غذاهای سنگین و پرخوری خودداری کنند.
غذاهای فرآوری شده
غذاهای فرآوری شده مانند کنسرو و فست فود حاوی مقادیر زیادی سدیم ، چربی ، مواد نگهدارنده و شکر هستند. همه این ترکیبات می توانند در سنین پایین به سلامت مردم آسیب برساند. بنابراین ، توصیه می شود که سالمندان از خوردن چنین غذاهایی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و فشار خون بالا خودداری کنند.
قهوه
قهوه و کافئین موجود در آن ، علاوه بر ایجاد انرژی ، می توانند سلولهای سرطانی را نیز خنثی کنند. با این حال ، لازم به ذکر است که قهوه می تواند ضربان قلب و فشار خون موقت را افزایش دهد و بنابراین برای سالمندان خطرناک باشد. همچنین ، از آنجا که افراد مسن به طور کلی خواب سبک تر و کمتری نسبت به جوانان دارند ، مصرف قهوه می تواند مشکل بی خوابی را تشدید کند. سایر عوارض جانبی مصرف قهوه در افراد مسن عبارتند از:
کاهش آب بدن ، احساس خستگی ، استرس و اضطراب ، تحریک اسید معده
نوشیدنی های رژیم غذایی
در تولید نوشیدنی های رژیم غذایی ، از قندهای مصنوعی استفاده می شود که می تواند باعث افزایش وزن و افزایش قند خون در افراد مسن شود. کالری کم این نوشیدنی ها ممکن است باعث مصرف بیشتر افراد شود که این امر می تواند منجر به نتایج معکوس شود.
جوانه خام
جوانه های خام در محیط های گرم و مرطوب رشد می کنند و این شرایط پایه خوبی برای تولید مثل باکتری های مختلف است. از آنجا که افراد مسن معمولاً دارای سیستم ایمنی ضعیف تر هستند ، احتمالاً آنها به بیماری های باکتریایی ناشی از استفاده از جوانه های خام مبتلا می شوند.
گوشت نیمه چسبیده
گوشت خام برای رشد عوامل بیماری زا مانند E. coli و Salmonella بسیار مناسب است. از طرف دیگر ، سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش سالمندان ضعیف تر از سایر گروه های سنی است. بنابراین ، به افراد مسن توصیه می شود که برای حفظ سلامتی خود از گوشت خام یا نیمه کوکی خودداری کنند. همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که گوشت کاملاً پخته شده ، علاوه بر هضم آسانتر ، از بیماری های انگلی نیز جلوگیری می کند.
گریپ فروت
گریپ فروت یک میوه مانند نارنجی و منبع غنی ویتامین C است. به همین دلیل استفاده از آن در فصول سرد برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می شود. با این حال ، لازم به ذکر است که این میوه ، با وجود فواید آن ، ممکن است در بسیاری از داروها اختلال ایجاد کند. به عنوان مثال ، بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید از گریپ فروت خودداری کنند زیرا می تواند آنزیم مورد نیاز برای تجزیه فشار خون را مهار کند و منجر به افزایش خطرناک فشار خون شود.
نوشیدنی های غیرقانونی
توصیه می شود که همیشه از نوشیدنی های پاستوریزه استفاده کنید ، زیرا مصرف انواع غیر قابل استفاده ممکن است باعث شود که باکتری های مضر وارد بدن شوند و خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهند.
شیر خام
مصرف شیر خام و خام می تواند منجر به رشد باکتری های خطرناک مانند Ecley ، Listeria و Salmonella در بدن شود. به همین دلیل توصیه می شود که از دریچه های پاستوریزه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی استفاده کنید.
ماهی خام
مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی خام (مانند سوشی) برای سالمندان بسیار خطرناک است. این غذاها می توانند حاوی انگل و پاتوژن های بی شماری باشند. برای اطمینان از سلامت این مواد ، غذاهای دریایی باید حداقل 5 روز در فریزر یخ زده یا به طور کامل پخته شوند تا همه عوامل بیماری زا از بین بروند. بنابراین ، به افراد مسن توصیه می شود که از ماهی خام خودداری کنند.
تخم مرغ
تخم مرغ هایی با مواد مغذی بالا و سطح کلسترول بالا باید در سنین پایین با اعتدال مصرف شوند. پزشکان توصیه می کنند که مصرف تخم مرغ در هفته به 2 تا 5 عدد محدود شود و از روش هایی مانند پخت و پز به جای سرخ کردن باید استفاده شود. مشورت با پزشک خود همچنین برای تنظیم میزان مصرف با توجه به شرایط سلامتی شخص ضروری است.
پنیر نرم
پنیرهای نرم یک محیط مطلوب برای رشد میکروارگانیسم ها به دلیل اسیدیته پایین تر است. در حالی که جوانان معمولاً قادر به مقابله با این باکتری ها هستند ، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن افراد مسن اغلب ضعیف تر هستند و قادر به از بین بردن این عوامل بیماری زا نیستند. بنابراین ، توصیه می شود که مسن از پنیر پاستوریزه شده برای کاهش خطر عفونت های باکتریایی مانند لیستریا استفاده کند.
نان سفید
نان سفید ساخته شده از آرد تصفیه شده برای افراد مسن هضم دشوارتر است. توصیه می شود این نوع نان با گزینه های سالم تر مانند نان کامل یا نان چندگانه جایگزین شود. نان کامل با فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر می تواند به بهبود روند گوارشی و جذب بهتر مواد مغذی در افراد مسن کمک کند.
افراد بالای 5 سال در توانایی ها و حواس جسمی خود تغییرات مهمی را تجربه می کنند. کاهش طعم و بو یکی از مهمترین چالش های این دوره است ، بنابراین بسیاری از افراد سالخورده از غذا شکایت می کنند. این تغییرات نیاز به توجه دقیق به سالمندان برای حفظ سلامت جسمی آنها را نشان می دهد.
در چنین شرایطی ، دو الگوی رفتاری نگران کننده در سالمندان وجود دارد:
برخی به دلیل کاهش حواس به سمت پرخوری روی می آورند که می تواند منجر به چاقی و بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون شود.
برخی دیگر به دلیل کاهش اشتها یا عوامل دیگر با کم خونی و سوء تغذیه روبرو هستند که این یک تهدید جدی برای سلامتی است.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که تجویز رژیم های سخت ، یکپارچه و افراطی و افراطی برای سالمندان کاملاً ممنوع است. یک برنامه رژیم غذایی مناسب می تواند تأثیر بسزایی در سلامت و نشاط سالمندان داشته باشد. همانطور که مورد بررسی قرار گرفت ، آگاهی از غذاهای مضر و کنترل میزان و نحوه استفاده از آنها نقش مهمی در حفظ سلامت این عزیزان دارد.
تأکید نهایی: مراقبت های تغذیه ای سالمندان نیاز به توجه همزمان به دو خطر متضاد پرخوری و کم خونی دارد و هرگونه مداخله در رژیم غذایی باید توسط متخصصان تغذیه کنترل شود و شرایط خاص هر فرد را در نظر بگیرد.
۲۲۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین