سلامت خانواده

لیستی از ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای روده

سلامت روده مهم است ، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل به بهبود عملکرد روده کمک می کند ، مصرف میوه ، سبزیجات ، غلات کامل و غذاهای پروبیوتیک می تواند در این زمینه مؤثر باشد ، اما علاوه بر تغذیه سالم ، کاهش استرس و فعالیت بدنی منظم نیز در حفظ سلامت روده نقش مهمی دارد.

در زیر مروری بر غذاهای ضروری برای بهبود سلامت روده است:

منیزیم

منیزیم یکی از مواد مغذی اساسی برای بهبود سلامت روده است که به بهبود منظم حرکات روده کمک می کند و خطر یبوست را کاهش می دهد ، همچنین التهاب روده را کاهش داده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. سبزیجات برگ مانند اسفناج و چغندر ، آجیل ، دانه ، لوبیا و غلات کامل از نظر منیزیم است.

ویتامین B2

ویتامین B نقش مهمی در تنظیم تعادل باکتریهای روده ایفا می کند و کمبود این نوع ویتامین باعث خستگی و اختلال در باکتری های روده می شود. تخم مرغ ، لبنیات ، گوشت و ماهی از ویتامین B زیاد است

در

حفظ پوشش روده و ترمیم دیواره های روده و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از روده در برابر عفونت ها ضروری است. پوسته ، گوشت گاو ، دانه های کدو تنبل ، نخود فرنگی و غلات غنی غنی هستند.

ویتامین D.

ویتامین D به سلامت روده و تنظیم میکروبیوم روده کمک می کند ، کمبود این نوع ویتامین باعث التهاب روده می شود. توصیه می شود برای دریافت این ویتامین و همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید از ماهی های چرب ، زرده تخم مرغ ، قارچ و شیر غنی شده استفاده کنید.

کلسیم

کلسیم نقش مهمی در بهبود سلامت روده ، کمک به انقباضات عضلانی سیستم گوارشی و کاهش خطر مشکلات دستگاه گوارش مانند یبوست دارد ، بنابراین شما باید غذاهای غنی از کلسیم مانند لبنیات ، دریچه های گیاهی غنی ، سبزیجات برگ سبز و بادام را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

ویتامین C.

ویتامین C به تولید کلاژن برای محافظت از پوشش روده کمک می کند ، خصوصیات آنتی اکسیدانی این نوع ویتامین باعث افزایش جذب آهن ، کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد روده می شود. نارنجی ، لیمو ، گریپ فروت ، توت فرنگی ، فلفل دلمه ای ، کیوی ، گوجه فرنگی و اسفناج منابع خوبی از ویتامین C هستند.

سدیم

سدیم به تعادل مایعات در بدن کمک می کند ، برای هضم مناسب است و نقش مهمی در جذب مواد مغذی ایفا می کند ، بنابراین به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند ، اگرچه بیش از حد مصرف سدیم می تواند به سلامت روده آسیب برساند ، سدیم طبیعی را می توان در غذاهایی مانند کرفس و چغندر ، هرچند سدیم بیشتر یافت.

پتاسیم

پتاسیم به تنظیم انقباضات عضلانی در دستگاه گوارش کمک می کند و خطر ابتلا به مشکلات دستگاه گوارش مانند یبوست و همچنین حفظ تعادل مایعات بدن را کاهش می دهد ، که برای جذب و هضم مواد مغذی بسیار مهم است. موز ، آووکادو ، اسفناج ، لوبیا ، نارنجی و ماست حاوی پتاسیم است.

اسید آمینه L- گلوتامین

L- گلوتامین نوعی اسید آمینه است که به ترمیم و تقویت پوشش روده کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. گوشت گاو ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، لبنیات ، اسفناج و جعفری در این نوع اسید آمینه زیاد است.

۲۲۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا